şeboist :: şebnem ferah fan sitesi  
www.seboist.com © 2005-2008  

Şebnem Ferah
Forum Anasayfa ~ Yabancı Rock ~ arch enemy
Yazar Mesaj
sinan
Tarih 2 Kasım 2007 22:19
Mesaj konusu arch enemy
Site Admin
Yaş: 23 Cinsiyet: Erkek Burç: Oğlak Kayıt: Şubat, 2007 Mesajlar: 1135
Amacı, thrash metal ile death metali karıştırıp "saf" bir sound yakalamak olan Arch Enemy, 1995 senesinde İsveç'in Halmstad kentinde kuruldu. 1996'da "Black Earth" isimli çıkış albümlerini hazırlayarak kariyerine başlayan grup tüm Avrupa metal camiasının dikkatini çekti. Melodik ve progresif ritimler, çift gitar melodileri ve güçlü vokaliyle oluşturdukları sound eşsizdi. Wrong Again Records etiketiyle 1996 yılında çıkan bu albümden sonra artık herkes gruptan başka bir çalışma bekliyordu.

1997 yılında tekrar stüdyoya girdiler ve "Stigmata" albümlerini doldurdular. Albüm 1998'e Savage Messiah Music firması tarafından çıkarıldı. Daha olgunlaşan ama hala saf duran müziğiyle bu albüm de tüm metal sevenler tarafından tam not aldı. Kariyerini yükselten ve Century Media Records firmasıyla anlaşan grubun üçüncü albümü ise "Burning Bridges" oldu. Death, thrash ve progresif metalin bir karşımı olan albüm ayrıca dozajı dengeli bir şekilde melodikti. Albümde, grubun prodüktörlüğünü yapan Fredrik Nordström de klavyesiyle yer aldı. Per Wiberg de piyanosuyla albümde misafir sanatçı olarak bulundu.

Japonya'da oluşan hayran kitlesine konser vermek üzere 1999'da bir turne düzenlediler. Bu konserin görüntüleriyle "Burning Japan" adında sadece Japonya'ya dağıtılan bir de konser albümleri çıktı. Daha agresif bir sounda sahip olan dördüncü albümleri "Wages Of Sin" 2001 yılında metal dinleyicilerinin beğenisine sunuldu. Albüm Arch Enemy’nin şu ana dek yaptığı en sert ve en titiz hazırlanmış çalışmasıydı. Japon hayranları için albüm kısa bir süre sonra Japonya'da da piyasaya çıktı.

Century Media Records, Arch Enemy sevenleri için yine "Wages of Sin" adında 2 CD'lik bir albüm hazırladı. 2002 yılında çıkan albümde bonus parçalar ve video klipler de bulunuyordu. Bir sene sonraysa limitli sayıda üretilen ve her Arch Enemy hayranının arşivinde bulunması gereken "Anthems of Rebellion" çıktı. Arch Enemy bu albümleriyle halen "saf metal" yapan ender teknik gruplar arasında bulunuyor. Hayran kitlesiyse her geçen gün artmaya devam ediyor.

diskografi

1996 - Black Earth
1998 - Stigmata
1999 - Burning Bridges
2000 - Burning Japan
2001 - Wages Of Sin
2002 - Burning Angel
2003 - Anthems of Rebellion
2004 - Dead Eyes See No Future
2005 - Doomsday Machine
  Kullanıcının profilini görüntüle MSN Messenger
efsundeniz
Tarih 13 Şubat 2008 20:53
Mesaj konusu Re: arch enemy
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
Yaş: 60 Cinsiyet: Bayan Burç: Akrep Nerden: Adana Kayıt: Temmuz, 2007 Meslek: Müzik Mesajlar: 1069
daha yeni bir arkadaşım sayesinde dinledim bu grubu ama beğendim dinlemeye devam ediyorum sesi ilk duyduğumda görüntü yok tabii erkek zannetmiştim ve haykoya sesi ne kadarda benziyor demiştim
sinan
Tarih 13 Şubat 2008 20:54
Site Admin
Yaş: 23 Cinsiyet: Erkek Burç: Oğlak Kayıt: Şubat, 2007 Mesajlar: 1135
kalın sesi var evet. ürkütüyor bazen :)
efsundeniz
Tarih 13 Şubat 2008 20:55
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
Yaş: 60 Cinsiyet: Bayan Burç: Akrep Nerden: Adana Kayıt: Temmuz, 2007 Meslek: Müzik Mesajlar: 1069
özellikle klipleri çivili botlar falan ilginç buradaki o sade resimlerini görünce şaşırdım
uyumsuzfani
Tarih 22 Nisan 2008 11:15
Site Ahalisi
Site Ahalisi
Yaş: 22 Cinsiyet: Bayan Burç: Başak Nerden: Adana Kayıt: Mart, 2008 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 378
enemy within şarkisiyla tanidigim olaganustu bir grup.angela gossow'un mikrofona geçmesiyle hızından, gazından, özgünlüğünden hiçbir şey yitirmemiştir.parçalarında gitar riffleri, soloları ırmak gibi, şelale gibi akıyor.tertemiz melodilerin üstüne nefret kusan bir vokali bu derece güzel oturtan yakıştıran grup sayısı çok az. , eski solisterinde, thrash ekolünden gelen, cümle sonlarında hafif çığlığımsı bir yankı vardı, o da ayrı bir lezzetti.
tüm albümleri alınıp kronolojiye göre dinlenmeli. insan şarj olduğunu hissediyor bu grubu dinlerken

efsundeniz
Tarih 23 Nisan 2008 14:08
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
yaa ben pek beğenmiyorum sözler anlaşılmıyor tamam nefret dolular onu da böyle brutalle anlatıyorlar ama biraz fazla bağırıyorlar bi şarkısını ezberleyip söylediğimi hatırlamıyorum amaa metal ve rock dinlemeyen arkadaşlara gönderiyorum bir dinleyin diye ee sesi duyunca azıcık ürküyorlar
DarkAges
Tarih 8 May 2008 22:51
Aktif Üye
Aktif Üye
Yaş: 18 Cinsiyet: Bayan Burç: Kova Nerden: Eskişehir Kayıt: May, 2008 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 148
benim çok sevdiğim bir gruptur angela iyi söylüyor exist to exit burning angel şarkıları beğeniyorum (=
Soygaz
Tarih 16 Haziran 2008 14:37
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
Yaş: 15 Cinsiyet: Bayan Burç: İkizler Nerden: İstanbul Kayıt: Temmuz, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 702
Coverlamaktan en çok haz aldığım gruptur kendileri..
bexex
Tarih 17 Temmuz 2008 22:25
Aktif Üye
Aktif Üye
Yaş: 15 Cinsiyet: Bayan Burç: Kova Nerden: Ankara Kayıt: Temmuz, 2008 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 108
ilk şarkılarını 1 arkadaşım atmıştı.güzeldi "adam iyi böğrüyo" dedim güldü "o kadın" dedi "ne ne" falan oldum,googleden aradım grubu,gerçekten kadın çıktı çok şaşırmıştım ama güzel grup bayılıyorum...
  Kullanıcının profilini görüntüle
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)