| Forum Anasayfa ~ M.Kemal Atatürk ~ Atatürk'e Dil Uzatanlara Şairin Cevabı |
| Yazar |
Mesaj |
| mysterious61 |
 15 Eylül 2007 15:49
 Atatürk'e Dil Uzatanlara Şairin Cevabı |
|
|

Üye
Meslek: Öğrenci
|
Atatürk'e Dil Uzatanlara Şairin Cevabı
Ne ararsın Tanrı ile aramda
Sen kimsin ki orucumu sorarsın?
Hakikaten gözün yoksa haramda
Başı açığa neden türban sorarsın?
Raki, sarap içiyorsam sana ne
Yoksa sana bir zararı, içerim
İkimiz de gelsek kıldan köprüye
Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.
Esir iken mümkün müdür ibadet
Yatıp kalkıp Atatürk'e dua et...
Senin gibi dürzülerin yüzünden
Dininden de soğuyacak bu millet.
İşgaldeki hali sakin unutma
Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Sen anandan yine çıkardın amma
Baban kimdi bilemezdin ********.
Neyzen Tevfik |
| |
|
| |
 |
| akasa |
 10 Ocak 2008 15:16
 Re: Atatürk'e Dil Uzatanlara Şairin Cevabı |
|
|

Forum Demirbaşı
|
|
paylaşım için teşeküürler güzel bir şiir |
| |
|
| |
 |
| efsundeniz |
 10 Ocak 2008 16:00
|
|

Forum Demirbaşı
Meslek: Müzik
|
evet bu şiiri biliyorum ablamda bir sitede bulmuştu ve arabamızın arkasına asmıştı (tabii bunu yaptığı zaman seçim zamanıydı )gerçekten güzel bir şiir yazarı kim acaba |
| |
|
| |
 |
| theconqueror |
 10 Ocak 2008 16:04
|
|

Forum Demirbaşı
|
evet gerçekten çok güzel bir şiir.efsuncum neyzen tevfik yazıyor ya.... |
| |
|
| |
 |
| efsundeniz |
 10 Ocak 2008 16:57
|
|

Forum Demirbaşı
Meslek: Müzik
|
görmemişim daha doğrusu dikkat etmemişim |
| |
|
| |
 |
| bOhEmZuLiK |
 11 Ocak 2008 11:29
|
|

Forum Demirbaşı
|
off
çok güzel bir şiir yazmış
helal olsun
ben biryerde duymuştum
yok atatürk kuan-ı kerimi
yakmış diye bir şey
ama babama sordum
yok kızım öyle birşey sakın atatürkü küçümsemye kalkma
o hiç kimsenin dininiş engellememiştir
ve kendi dininede karışanlara cevabını vermiştir
diye bana cevapvermişti babam
hatta babam atatükü iyice tanımadığımı anlamış ve bana
atatürk ve devrimcilik diye bir kitap almıştı
ve atatürk'e dil uzatamayacaklarını anladım.
ATATÜRK e dil uzatmak o kadar kolay değil .... |
| |
|
| |
|
| theconqueror |
 11 Ocak 2008 15:20
|
|

Forum Demirbaşı
|
Atamıza müslüman değildi ditenler bunları okusunda utansın.....
*"Türk milleti dindar olmalıdır yani, bütün sadeliğiyle dindar olmalıdır demek istiyorum. Bizzat hakikate nasıl inanıyorsam buna da öyle inanıyorum...Din şuura muhalif, ilerlemeye engel hiçbir şey ihtiva etmiyor. "
*"Bizim dinimiz en tabi ve makul dindir ve ancak bundan dolayıdır ki son din olmuştur. Bir dine tabü olması için akla, fenne, ilme ve mantığa uygun olması lazımdır. Bizim dinimiz bunlara tamamen uygundur. " (en sevdiğimde bu)
"Ey Arkadaşlar! Tanrı birdir, büyüktür- Adalet-i ilahiye, O'nun tecellilerine bakarak diyebiliriz ki, insanlar iki sınıfta, iki devrede mütalaa olunabilir, ilk devir insanlığın çocukluk ve gençlik devridir. İkinci devir, insanlığın kemal devridir. "
"Ey millet! Allah birdir, şânı, büyüktür. Allah'ın selameti, atıfeti ve hayrı üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri, Cenab-ı Hak tarafından insanlara dini hakikatleri tebliğe memur ve resul olmuştur. Koyduğu esas kanunlar cümlemizce malumdur ki Kur'ani azimuşsândaki nusustur.İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir, temel dindir. Çünkü dinimiz akla mantığa hakikate tamamen uyuyor. Eğer akli mantığa, hakikate uymamış olsaydı bununla diğer ilahi ve tabi kanunlar arasında aykırılıklar olması gerekirdi. Çünkü bütün kanunları yapan Cenab-ı Haktır. "
*"Din,bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanın emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünce ve tefekküre karşı değiliz. Biz sadece din işlerini, millet ve devlet işleriyle karıştırmamaya çalışıyoruz, kasta ve füle dayanan bağnaz hareketlerden sakınıyoruz. Gericilere fırsat vermeyeceğiz. "
"*Din vardır ve lazımdır, Temeli çok sağlam bir dinimiz var malzemesi iyi. Fakat bina uzun asırlardır ihmale uğramış. Harçlar döküldükçe yeni harç yapıp binayı takviye etmek lüzumu hissedilmemiş. Aksine olarak birçok yabancı unsur (tefsirler, hurafeler gibi) binayı fazla hırpalamış, Bugün bu binaya dokunulamaz, tamir de edilemez, Ancak zamanla çatlaklar derinleşerek ve sağlam temeller üzerinde yeni bir bina kurmak lüzumu hasıl olacaktır, "
*"Efendiler..." Camiler itaat ve ibadet ile beraber din ve dünya için neler yapılmak lazım geldiğini düşünmek danışmak için yapılmıştır. Millet işlerinde her kişinin zihninin başlı başına çalışması lazımdır. İşte biz de burada din ve dünya için geleceğimiz ve istiklalimiz için ve en çok milli egemenliğimiz için neler düşündüğümüzü meydana koyalım, Ben yalnız kendi düşüncelerimi söylemek istemiyorum, Hepinizin düşündüklerini anlamak istiyorum. Milli ülküler milli irade yalnız şahsın düşünmesinden değil tüm millet fertlerinin ülkülerinin toplamıyla yaratılır... "
*"Milletimiz dil ve din gibi kuvvetli iki hazineye sahiptir. Bu faziletleri hiç bir kuvvet milletimizin kalp ve vicdanından çekip alamayacaktır ve alamaz. "
*"Bizim dinimiz hiçbir vakit kadınların erkeklerden geri kalmasını talep etmemiştir, Allah'ın emrettiği şeyi, kadın ve erkek beraber olarak ilim ve kültür edinmeleridir, Kadın ve erkek, bu ilim ve kültürü aramak ve nerede olursa oraya gitmek ve onunla dolu olma zorundadır. Îslam ve Türk tarihi tetkik edilirse görülür ki bugün kendimizi bir türlü kayıtları bağlı zannettiğimiz şeyler yoktur. Türk sosyal hayatında kadınlar ilim, kültür ve diğer hususlarda erkeklerden katiyen geri kalmamışlardır, Belki daha ileriye gitmişlerdir,
*"Minberlerin halkın anlayacağı bir dille ruh ve dimağa hitab olunmakla İslam ehlinin vücudu canlanır, iman kuvvetlenir, kalbi cesaret bulur. Fakat buna nazaran hatiplerin haiz olmaları lazım gelen özellik yetenek ve dünyanın gidişini bilmeleri çok önemlidir. "
*"Bizde ruhbanlık yoktur, Hepimiz eşitiz ve dinimizin ahkamını eşit olarak öğrenmeliyiz, Her fert dinini, diyanetini, imanını öğrenmek için bir yere muhtaçtır, orası da mekteptir"
*"Bu başarının, kutsal topraklarımızı düşman istilasından büsbütün olarak kurtaracak olan kesin zaferin hayırlı bir başlangıcı olmasını Tanrının lütfundan dilerim.
"Biz ne Bolşevik'iz, ne de Komünist: Ne biri, ne diğeri olamayız, Türkler milliyetperver ve dinlerine hürmetkar bir millettir, Bizim hükümet şeklimiz tam bir Demokrat Hükümetidir."
GAZİ M.KEMAL ATATÜRK |
| |
|
| |
 |
| pussuk |
 11 Ocak 2008 16:43
|
|

Aktif Üye
|
|
paylaşımlar gerçekten çok güzel bende o şiiri okumuştum gerçekten çok güzel yazmış şair |
| |
|
| |
|
| Sebomyna |
 11 Ocak 2008 18:05
|
|

Aktif Üye
|
Paylaşımlar için teşekkürler şiir ve metin mükemmel emeklerinize sağlık |
| |
|
| |
 |
| IYIKOTU |
 12 Ocak 2008 12:14
|
|

Aktif Üye
|
|
bişeyler okumadan bişeyler bilmeden etmeden, tarihi araştırmadan sırf kötülemek için iftira atıyorlar ya yok Atatürk dinsiz falan filan; sinirlenmemek mümkün değil... bu insanların dönüp kendilerine bakmalarında fayda var. |
| |
|
| |
|