şeboist :: şebnem ferah fan sitesi  
www.seboist.com © 2005-2008  

Şebnem Ferah
Forum Anasayfa ~ Türkçe Rock ~ bertuğ cemil
Yazar Mesaj
TOPRAK
Tarih 5 May 2007 16:58
Mesaj konusu bertuğ cemil
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
Yaş: 22 Cinsiyet: Bayan Burç: Kova Nerden: Eskişehir Kayıt: Şubat, 2007 Mesajlar: 969
1974 yılında Bursa’da doğdu. İlköğrenimini Bursa’da tamamladıktan sonra, 1992’de İstanbul Erkek Lisesi’ni, 1998’de de İ.Ü. Gazetecilik Bölümü’nü bitirdi.
Küçük yaşlardan itibaren müzik, edebiyat, tiyatro ve halk oyunlarına merak salan Bertuğ, 1985’te klavye, 1990’da da gitar çalmaya başladı. Başlangıçta sadece amatör bir zevk olarak hayatına giren müzik, yıllar içinde yaşama amacı haline geldi. Şiire olan merakı, onu şarkı yazmaya da itti. Gitar çalmaya başladığı yıl ilk bestesi olan “KAYGI”yı yazdı. Artık gitarını elinden hiç düşürmeyecekti.

Lise yıllarında çeşitli gruplarla İstanbul ve Bursa’da okul konserlerine çıktıktan sonra,1992’de gazetecilik okurken Cengiz Köroğlu’yla tanıştı. Bu tanışma, Moğollar’dan Engin Yörükoğlu’nun işlettiği Jazz-Stop isimli klüpte Bertuğ’un profesyonel müzik hayatının başlamasına önayak oldu.Bu tarihten itibaren ondört yıl boyunca sayısız bar performansı sergiledi. Kendi kurduğu Kaos ve Sustain isimli gruplarla çok geniş bir cover repertuarıyla sevdiği şarkıları seslendirme ve çok değerli birçok müzisyenle tanışma ve jam session yapma imkanı buldu.

Ancak kendi şarkılarını canlı çalma ve albüm yapma sevdasından hiç vazgeçmeyen Bertuğ, bu yıllar boyunca üretmeye ve kayıtlar yapmaya devam etti.
2000 yılında askerden geldikten sonra, 2002’de ,demo kayıt aşamasında,aynı tarihlerde aynı stüdyoda albüm kaydeden Kıraç’la tanışması onun için dönüm noktası oldu. Kıraç’ın tavsiyesiyle TMC ailesine katılan Bertuğ, Cengiz Köroğlu’yla birlikte şubat 2006’da albümünü tamamlamak için stüdyoya girdi. Haziran 2006’da ondört yıllık hayali gerçek oldu ve ilk abümü “DUYGUSAL TUZAKLAR” tamamlandı.
  Kullanıcının profilini görüntüle MSN Messenger
TOPRAK
Tarih 5 May 2007 17:02
Mesaj konusu Re: bertuğ cemil
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
Yaş: 22 Cinsiyet: Bayan Burç: Kova Nerden: Eskişehir Kayıt: Şubat, 2007 Mesajlar: 969
ilk çıktığında bir rockçı daha türedi diye düşünmüştüm ama dinledikçe gerçekten kaliteli müzik yaptığını anladım..özellikle yağmur parçasını şiddetle öneririm..sözleri ve müziği süper bir uyum içindeler..
ScouR
Tarih 5 May 2007 17:59
Banlı
Yaş: 16 Cinsiyet: Erkek Burç: Yay Nerden: Bursa Kayıt: May, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 236
çok sağlam şarkıları var..(bende albümü kesin dinleyin derim..)
denizkizi
Tarih 5 May 2007 18:15
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
Yaş: 17 Cinsiyet: Bayan Burç: İkizler Nerden: Konya Kayıt: Şubat, 2007 Mesajlar: 556
küçük hesaplarla geçiyor yaşam
büyük kavgalar hep küçük şeyler için
arsız ayaklar altında alın teri
kırılgan naif elleri

yalanlar yalanlar yalanlar
bulutların ardındaki güneş gibi gerçek
sevilmeye muhtaçken kimileri
kirli avuçlara düşüverecek

yağmur
geri verecek buharlaşan sevgimizi
yağmur
sessizce silecek kibirimizi

vadide akmayı öğrendi nehrimiz
kas katı insanların arasında
sevincin resmi olacak doğa birgün
biz genişleyip denize varınca

yağmur

bazen tutkudan delirince
kapanmalı kendine
yağmurun kucağında
doymalı sessizliğe

yağmur

bencede en güzel şarkıları yağmur
  Kullanıcının profilini görüntüle
elcinelcin
Tarih 10 Temmuz 2007 11:56
Üye
Üye
Yaş: 16 Cinsiyet: Bayan Burç: Yengeç Nerden: İstanbul Kayıt: Temmuz, 2007 Mesajlar: 55
ben pek dinlememiştim ama daha da tanıdım ve anlatılanlara göre de gerçekten güzel bir rock çu gibi duruyor
SeBoDeLiSi
Tarih 22 Temmuz 2007 05:09
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
Yaş: 14 Cinsiyet: Bayan Burç: Boğa Nerden: Eskişehir Kayıt: Haziran, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 754
pek dinlemiyorum.yağmur şarkısı hoşuma gitti
bOhEmZuLiK
Tarih 22 Kasım 2007 13:17
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
Yaş: 18 Cinsiyet: Bayan Burç: Oğlak Nerden: Erzurum Kayıt: Ekim, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 527
arama sorma buna hiç gelemem beni sevmeyen kadını ben hiç sevemembu şarkısı güzel ee tabi birde yağmur var
esqi
Tarih 29 Kasım 2007 17:29
Üye
Üye
Yaş: 15 Cinsiyet: Bayan Burç: Yay Kayıt: Kasım, 2007 Mesajlar: 71
sevmiyorum ama yağmur şarkısı güzel yaptığı müziğide pek rock bulmuyorum
EGEen
Tarih 16 Aralık 2007 22:18
Yeni Üye
Yeni Üye
Yaş: 18 Cinsiyet: Erkek Burç: Aslan Nerden: Muğla Kayıt: Aralık, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 5
bertuğ cemil dinlenmesi gereken bir kişi.gel bana yağmur dua gibi şarkıları güzel gerçekten...
bOhEmZuLiK
Tarih 31 Aralık 2007 14:03
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
Yaş: 18 Cinsiyet: Bayan Burç: Oğlak Nerden: Erzurum Kayıt: Ekim, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 527
beni sevmeyen kadını ben hiç sevemem
tam benlik bir şarkı
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)
1, 2  Sonraki