| Forum Anasayfa ~ Gündem ~ Eurovision'a Mor ve Ötesi gidecek |
| Yazar |
Mesaj |
| oezfasnun |
 16 Aralık 2007 12:52
 Re: Eurovision'a Mor ve Ötesi gidecek |
|
|

Üye
Meslek: Öğrenci
|
|
en sonunda doğru düzgün bir temsilci sahne alacak |
| |
|
| |
|
| efsundeniz |
 16 Aralık 2007 19:15
|
|

Forum Demirbaşı
Meslek: Müzik
|
evet toprak abla haklısın en kötüsü söylediklrinle çelişmendir ve mor ve ötesinde bu oldu yazık oldu güvenim azaldı benim düşüncelerime tercüman olan bir mor ve ötesi vardı |
| |
|
| |
|
| TOPRAK |
 16 Aralık 2007 20:19
|
|

Yönetici
|
mor ve ötesi TRT ile birlikte Eurovision 2008 hakkında basın toplantısında!
Grup, 17 Aralık 2007 günü İstanbul Çırağan Sarayı' nda Eurovision Şarkı Yarışması ile ilgili bir basın toplantısında yer alacak. Basın toplantısını saat 13:00' den itibaren TRT-1 Haberler' den canlı olarak takip edebilirsiniz. |
| |
|
| |
 |
| bOhEmZuLiK |
 17 Aralık 2007 04:58
|
|

Site Ahalisi
Meslek: Öğrenci
|
bencede mor ve ötesi bu işi götürür valla
çok iyi bir ses ve ahne performansları olduğunu düşünüyorum
helal olsun valla mor ve ötesine |
| |
|
| |
|
| theconqueror |
 17 Aralık 2007 17:05
|
|

Forum Demirbaşı
Meslek: Muhasebe
|
|
toprak abla bence bu kadar ön yargılı davranmamalıyız.sonuçta mantıklı düşününce kimse gitmelerini istemezdi ama mutlaka bizim bilmediğimiz bilemeyeceğimiz birtakım şeyler vardır...bence aldıkları bu karar yüzünden artık sevmiyorum denmemeli.Sonuçta bu teklifi şebo'da kabul edebilirdi.O zaman herşeye rağmen herkes desteklerdi şeboyu.Tıpkı şimdi bizim morları destekleyeceğimiz gibi...Tabi bunlar benim görüşlerim.Ama tek temennim Türkçe bir şarkıyla katılmaları... |
| |
|
| |
 |
| theconqueror |
 17 Aralık 2007 17:31
|
|

Forum Demirbaşı
|
Mor ve Ötesi grubunun vokalisti Harun Tekin, bu yılki Eurovision Şarkı Yarışmasındaki en büyük farklılıklardan birinin kendi grupları olduğunu, geceye ve atmosfere farklı bir tat katacaklarını dile getirerek, yarışmadaki başarının, alternatif yaşam tarzına sahip insanların da başarısı olacağına dikkat çekti.
TRT Genel Müdür Yardımcısı Ali Güney ile Mor ve Ötesi grubu üyelerinin, katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında Eurovision Yarışmasına ilişkin görüşlerini dile getiren Harun Tekin, Eurovision’daki şarkıyı Türkçe yapmayı düşündüklerini ve Türkçe üzerindeki hakimiyetlerine inandıklarını kaydederek, süreci bir bütün olarak ele aldıklarını, yarışmada yaratılacak olan intiba ve saygının sonuçtan daha önemli olduğunu ifade etti. Yarışmada politikanın etkin olduğunu belirten Tekin, “Bunun hangi yöne evrileceğini önceden bilemeyiz. Bu seneki en büyük farklılıklardan birisi biziz. Geceye ve atmosfere farklı bir tat katacağımızı düşünüyoruz" dedi.
Şarkının içeriği hakkında bilgi vermek istemediklerini vurgulayan Tekin, önceliklerinin, hem kendi kitlelerine, hem de genel kitleye hitap edecek bir ürünü ortaya koymak olacağını söyledi. Tekin, yarışmaya katılmanın alternatif müzik için de ayrı bir duruş olacağına işaret ederek, aynı zamanda alternatif yaşam tarzına sahip insanların da bir başarısı olarak görüleceğini dile getirdi.
TRT Genel Müdür Yardımcısı Ali Güney de, Mor ve Ötesi grubunun dil konusunda serbest olduğunu belirterek, yarışmanın yarı finalinin 20 veya 22 Mayıs’ta, finalinin ise 24 Mayıs’ta yapılacağını bildirdi.
Not:Milliyet gazetesinden alıntıdır... |
| |
|
| |
 |
| TOPRAK |
 17 Aralık 2007 19:17
|
|

Yönetici
|
şeboyla mor ve ötesinin duruşu çok farklıdır..siz hiç seboyu siyaset meydanlarında mitinglerde slogan atarken gördünüzmü..yada şarkılarında siyasi sözler anlamlar gördünüzmü..hayır..ben bu yüzden yarışmaya girmelerine karşıyım..ve evet onlara olan saygım azaldı..kendi müzik ve hayat duruşlarıyla bu yarışmaya katılma kararları çok zıttır..
elbette destekliyorum..hatta şimdiden söylemeliyimki grubu o an sahnede görünce hüngür hüngür ağlarımda gururdan..ülkemi temsil ettiği için ama yarışmaya katıldıkları için değil..
umarım anlatabildim.. |
| |
|
| |
 |
| theconqueror |
 18 Aralık 2007 18:34
|
|

Forum Demirbaşı
|
TDK, TRT Genel Müdürlüğü ile ''Mor ve Ötesi'' müzik topluluğu üyelerine teşekkür yazısı gönderdi.
TRT'ye gönderilen yazıda, kurumun, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da 22-24 Mayıs 2008 tarihlerinde düzenlenecek şarkı yarışmasında Türkiye'nin Türkçe sözlü şarkı ile temsil edilmesi yönündeki kararının, son derece doğru ve yerinde olduğu belirtilerek, ''Ülkelerin genellikle kendi dilleriyle yazılmış şarkılarla katıldığı ve ülkelerinin kültürlerinin tanıtımı açısından önem taşıyan Eurovision Şarkı Yarışması'na ülkemizin de Türkçe sözlü eserle katılması, dilimizin ve kültürümüzün tanıtımı açısından yararlı olacaktır'' denildi.
''Mor ve Ötesi'' müzik topluluğuna gönderilen yazıda da topluluğunun solisti Harun Tekin'in ''TRT'ye sunacağımız üç şarkı da Türkçe olacak. Çünkü bu dile hakimiz'' sözlerinden ve yarışmaya Türkçe parçayla katılma kararlarından dolayı TDK olarak çok büyük sevinç duyulduğu belirtildi.
Teşekkür yazısında, ''Türkçe sözlü parça ile katılınmasının, Türkçenin sesinin dünyaya duyurulmasına katkıda bulunacağı'' kaydedildi.
Not:Habertürk sitesinden alıntıdır... |
| |
|
| |
 |
| multeciyim |
 19 Aralık 2007 00:51
|
|

Forum Demirbaşı
|
|
şarkı ne olursa olsun yeterki hakeden kazansın mor ve ötesi çok güçlü bir ses onun kazanıcagını düşünüyorum yalnız siyasi amaçlar yüklenmedikçe yarışma gerçekten yarışa adı altındaysa kazananda hakeder.. |
| |
|
| |
|
| TOPRAK |
 20 Aralık 2007 18:21
|
|

Yönetici
|
Morvizyon ve ötesi
En fanatik hayranları bile (internet sitesi forumlarına bakınca hemen anlaşılıyor) "Katılmalarını pek tasvip etmiyorum, ama madem böyle bir karar aldılar, arkalarındayız" diye zoraki destek veriyorsa, şaşırmakta haklıyım galiba.
Çünkü Mor ve Ötesi’yle Erovizyon hadisesi hakikaten hiç uyuşmuyor.
Tamam TRT’ciler şöyle düşünmüş olabilir; "abi son yıllarda hep rock grupları/solistleri iyi dereceler alıyor, biz de rock grubu gönderelim" filan (Hatırlayalım hemen: 2006 yılında Sibel Tüzün’le pek ateşli öpüşen yaratık kostümlü Finlandiyalı hard rock grubu Lordi birinci olmuştu).
Peki Mor ve Ötesi niye katılıyor yarışmaya?
Dertleri ne? (O en sevdiğim şarkılarındaki gibi: Bir derdim var artık tutamam içimde).
Bu yarışmanın yıllardır sadece bir gay eğlencesi olduğunu, katılan grupların en uçuk kaçık kostümleri giyip en acayip koreografilerle bu eğlenceye gönüllü olarak meze olduğunu bilmiyorlar mı? (İkinci kez hatırlayalım: 2007 yarışmasında İngiltere adına katılan grup, hostes kıyafetleriyle sahneye çıkmış ve pek tuhaf danslar yapmışlardı).
Morgiller durumun farkındadır elbet. Hatta belki ona göre kostüm ve danslar düşünmüşlerdir.
Bir diğer beklenti de, grubun yarışmada herhangi bir politik mesaj/atraksiyon yapıp yapmayacağı... Emin olun yapsalar bile, o da en fazla İngiltere’nin hostesleri gibi algılanır Erovizyon platformunda. Yani komik, yani eğlencelik...
O yüzden bu yarışmayı fazla ciddiye alıp basın toplantısında "bizim ve temsil ettiğimiz değerler açısından önemli bir yeri var" demeçleri yumurtlamak fazla sıkıcı ve nahoş.
Ya katıl, ama bu kadar ciddiye alma (malum şarkılarındaki gibi: hedefini al piyasanı al).
Ya da katılma, değerlerini başka bir platformda dünyaya duyurmaya çalış.
Eğer böyle bir dert varsa. Di mi ama?
Hayranları: Harun yine egosunu konuşturdu
www.morveotesifan.com sitesindeki forumda Mor ve Ötesi hayranları grubun Erovizyon’a katılmasına tepkililer, ama destek vermeyi ihmal etmiyorlar.
Katılmalarından yana değilim ama yapabilecek bir şey yok. Hiç istemesem de bu saatten sonra sadece destek verebilirim. (rumeysa)
Harun yine egosunu konuşturdu. Bu adam gruba ne yapmaya çalışıyor? Neyse hayırlısı. (kaanyok)
Ben de katılmalarını istemiyordum ne sebeple olursa olsun. Fakat bu saatten sonra yapılabilecek birşey yok desteklemekten başka. Sonuna dek arkalarındayız. (immortel_deniz)
Bence çok tepki görecekler. Bu yüzden katılmalarını hiç istemedim. Ama karar onların. Sonuçta diyecek bir şeyim yok. (merve_mor)
Hiç ama hiç sevinmedim ben bu olaya. Eurovision gibi ticari amaçlı bir yarışmaya nasıl katılabilirler, hala aklım almıyor. Ama ne yapalım olan oldu. Madem gidiyorlar, inşallah başarılı olurlar. (kızılderili)
Tekrar yayın: Gidenler ve kalanlar
Fazıl Say’ın söyledikleri çok konuşuldu/üzerine yazıldı çizildi, ama beni asıl ilgilendiren sıradan insanın ülkeyi terk etmesi, gitmesi, gidip gidip geri dönmesi.
10 Kasım tarihli yazıda bu konuya, "Her Türk genci hayatının bir döneminde Türkiye’den gitmek, yurtdışında herhangi bir ülkede yaşamak ister mi" diye ucundan da olsa değinince pek şahane gitme, gidip geri dönme hikayeleri gelmişti (okur okyanusundan).
12 Kasım tarihli yazıda onlar uzun uzun var. Ama buraya o mail’lerden iki tanesini almadan olmaz, olmamalı.
İlki şöyleydi: "Ben burada yaşamayı seviyorum. Başka bir yerde, bırakın mutlu olmayı, yaşayabileceğimi bile sanmıyorum. ’Odamın dağınıklığı benim düzenimdir’ diyenler gibiyim yani".
İkincisi de şu: "Gitmeye bu kadar anlam yüklenince dönmek de başka bir mesele oluyor. Döndüğümde, ’Bak gördün mü, yapamadı geri geldi’ diyenler oldu. Aslında ne gitmek önemli ne de dönmek. Gidebilirsin, beğenirsin ve kalırsın. Ya da beğenmezsin dönersin. Sonra tekrar gidersin.
Mesela ben bugün buradayım ama yarın her an gidebilirim". |
| |
|
| |
 |