| Forum Anasayfa ~ Ordan Burdan Şurdan ~ Görüş / Istek |
| Yazar |
Mesaj |
| sinan |
 9 Haziran 2008 15:35
 Re: Görüş / Istek |
|
|
Site Admin
|
olay akışlarını tam olarak bilmeden yanlış yargılar veriyorsunuz. garintsinin uzaklaştırılmasının nedeni yazdığı mesajların sürekli kötü anlamaya neden olması. ve son mesajında (ki silindi,şuan göremiyorsunuz) bırakın yöneticiyi normal bir üyeye yazılmayacak sivrilikte yazması. yazdığı iki-üç mesaj her seferinde sorun çıkardı. bundan sonra yazdıkları da sivri ve sorun çıkaracak düzeyde olacağını düşündüğümden uzaklaştırılmasını uygun buldum. sitenin amacı için gelmediği de belli.
kimsenin derdi çok üye değil burda. eğer derdiniz çok üye ise çok üyeli bir sürü yer var. sizlerin bu konuda yanımızda olduğunu sanıyorduk.
belki siz farketmiyorsunuz ama son iki üç aydır forum "canım cicim"li, 10-20 üye etrafında dönen sohbetlere dönmüş durumda. eğer aradığınız; geyik,sohbet ise burası uygun bir yer değil. evet üye kazanmak istemiyoruz.
sert tepkiler diyorsunuz da bu üç aydırki gevşeklik artık sıkmadı mı. siz aktif üyeler bu özeni göstermezseniz yeni gelen bir üye neden geyiğe balıklama dalmasın.?
sitenin tek amacının şebnem ferah olduğunu bizim kadar biliyorsunuz. son zamanlardaki şey artık amacın şebnem ferahtan çıkıp sohbet,arkadaşlık filan gibi şeylere döndüğü görülüyor. bunu istemiyoruz.
şebnem ferah ve şeboizm için varsanız yeriniz her zaman var. değil,sohbet filan ise yanlış yerdesiniz |
| |
|
| |
 |
| efsundeniz |
 9 Haziran 2008 15:59
|
|

Forum Demirbaşı
Meslek: Müzik
|
ben tabiiki şebo için buradayım buda birçok mesajımdan belli oluyordur sanırım aynı şekilde tuba'nın mesajlarında da bunu görebiliyorum.
ama şebnem dışında başka başlıklarda açıyorsanız buralarda geyik olacaktır evet abartılmasına bende karşıyım ama canımlı cicimli konuşmalar bence sitedeki insanların birbirini ne kadar tanıdığını ve sevdiğini gösteriyor ki bunların içerisinde uyumsuzfani,ben,deniZz,gamzece'de var biz birbirimizi tanıdığımızdan böyle konuşuyoruz ve bunda birşey olduğunu sanmıyorum..
ayrıca bu yakınlıkta sitenin daha sıcak olmasına vesile oluyor..
garintis'e de gelince evet şeboyla ilgili hiç bir başlığa cevap yazmamış olabilir ama açtığı başlıkta onu tahrik edici bir mesaj varsa o da sert bir dille cevabını verir, bunu zaman zaman sizlerde yapıyorsunuz biz aktif üyelerde..
Ayrıca bazı arkadaşlar özür dilerim üyeler bazı mesajlara sert tepki veriyorsa bu o mesajın yöneticiyi veya kim olursa olsun diğer üyenin attığı sert,tahrik edici,ukalaca mesajlardan kaynaklanıyordur ki bunu ben bile zaman zaman yaşadım..
Derdimiz çok üyeli bir forum değil sadece görüşlerimizi daha rahat söyleyebileceğimiz bir platformdur. bu başlık bile bunun için açılmış ama görüyorumki soruna uzlaşımcı bir hava yerine' beğenmezsen çeker gidersin'edasında yaklaşılıyor.. |
| |
|
| |
 |
| TOPRAK |
 9 Haziran 2008 18:07
|
|

Forum Demirbaşı
|
sitenin açıldığı ilk günden beri geyiğe izin vermedik..alubali yaklaşımlara sert çıkışlar yaptık..bu sitenin kuruluşundan beri var ve çizgimizi asla kaybetmiycez..
arkadaşlar sevgili üyeler kendinizi bir kereliğine benim yerime koyun..hangi birinize özelden açıklama yapıyım..ayrıca bunu neden yapıyım..site duyurular bölümüne yazdım..ilk başlığı yine böyle bir zamanda sitenin amacı dışına çıkıldığında açmıştım..yine gerek duydum ve yazdım..neden buna ortam hazırlıyoruz diye kendinize sordunuz mu..
yazılarınzı yazarken başlıkla ilgili şeyler yazarsanız ve geyiğe çevirmeden paylaşırsanız banlanırmıyım korkunuzda olmaz..
ukalaca uyarı kısmını anlamadım..bunun cevabını 3 yöneticimiz adına sizlerden rica ediyorum..lütfen acilen..
canımlı cicimli muhabbetler sitedeki samimiyeti arttırdığını söylüyorsun haklıda olabilirsin ama tamamen değil..örneği tam hatırlamasamda kaba taslak vermek istiyorum..efsunun bir sorunu üzerine uyumsuzfanı ve deniz efsunda katılmıştı muhabbet çevirdiniz forumda..kusura bakmayın arkadaşlar bunu msndede yapabilirsiniz..forua uygun olduğunu düşünsem zaten silmezdim..bu konudada sizi özelden uyaramam kusura bakmayın benim forumda yöneticilik görevimden başka görevlerimde var..ben burdaki görevimi yerine getiriyorum..sizlerde buna uyarsanız hiç bir sorun çıkmaz..,
örnek verdiğin banlanan üye içinse açık forumda 2 yönetici benle sinan resmen atıştık..eğer üyelere genel bir tavrımız varsa böyle bir olay yaşamazdık herkes bildiğini savunuyor özgürce..
müdahele etmemiz gereken yerlerde de ederiz bunun için burdayız..
garintis'e de gelince evet şeboyla ilgili hiç bir başlığa cevap yazmamış olabilir ama açtığı başlıkta onu tahrik edici bir mesaj varsa o da sert bir dille cevabını verir, bunu zaman zaman sizlerde yapıyorsunuz biz aktif üyelerde.
bunu demişsin efsun..tahrik edici bir mesaj değildi..buna katılmıyorum..oonun mesajınıda görseydin ki belki görmüşsündür benimle alaksı yok sanada aynı şeyi dese aynı muameleyi görecekti..ayrıca biz aktif üye yeni üye demirbaşı diye ayırmıyor uyarıyı herkese aynı şekilde yapıyoruz..
son olarak evet tarzımız bu..yoksa çizgimizi kaybederiz..beğenmeyen gider..diyecek başka bir şey yok.. |
| |
|
| |
 |
| efsundeniz |
 9 Haziran 2008 18:25
|
|

Forum Demirbaşı
|
1)garintis hemen hemen banada böyle bir cevap vermişti hiç birşey dememiştim. tahrik edici dediğim daha ona cevap verme hakkı tanımadan suçlama yapılmış ki sorusu gayet açıktı. sonuç olarak ben onu korumuyorum çünkü bana da ters cevaplar vermişti ama gördüğümüde yazmak hakkım sanırım..
2)sitenin açıldığı ilk günden beri geyiğe izin vermediniz ama çok sert uyarılar yapılmadı ve gereksiz banlanmalar yapılmadı ki şimdiki gibi bir durum olsa ozamanda bunu bildirirdik ama yoktu evet geyikte yoktu ama azarlamada yoktu
3)evet fazla geyiği bende sevmiyorum bunu belirtmiştim,ama zaten site ilk açıldığından beri geyiği abartan insanlar az ve ''hangi birinize özelden açıklama yapıyım..ayrıca bunu neden yapıyım.''diye düşünmüyorum ben çünkü böyle üyeler az olduğundan uyarıyı özelden yapmak çokda zaman almaz diye düşünüyorum
4)''yazılarınzı yazarken başlıkla ilgili şeyler yazarsanız ve geyiğe çevirmeden paylaşırsanız banlanırmıyım korkunuzda olmaz..''tuba'da OKSzedeye konuyla ilgili birşey yazdı ama edaya bir espri yaptı diye banlandı bu espri için bile banlanılıyorsa bir üüye ozaman her üye tekrardan söylüyorum kendini kasar
4)ukalaca uyarılar eğer başlıklar okunursa görülür ama en başta hoş bulmadığım şeylerden biri denizZ'in yazdığı mesajın 'gereksiz olduğundan silinmiştir'yazısıdır kime göre?neye göre gereksiz?birisi bunu bana açıklasın lütfen
5)efsunun bir sorunu üzerine uyumsuzfanı ve deniz efsunda katılmıştı muhabbet çevirdiniz forumda.'' bunada gelince açtığım bir başlıkta kimse bna katılmamıştı onlarda hak verince sevindim ve bunu dile getirdim hepsi bukadar ki yerinde bitirmeyide bildik.. sizinde öyle yaptığınız yerler vardır sanıyorum..
6)''son olarak evet tarzımız bu..yoksa çizgimizi kaybederiz..beğenmeyen gider..diyecek başka bir şey yok..
''ilk açıldığınızda da tarzınız buydu ama üye kaybetmiyordunuz şimdi ise bilemm farkındamısınız ama üye kaybediyorsunuz..
ayrıca tarzımız bu isteyene gider dmek sorumlluluktan kaçmaktır. |
| |
|
| |
 |
| Hazal |
 9 Haziran 2008 18:55
|
|

Görevli
Meslek: Öğrenci
|
bir çok sitenin de kurallarında görebilirsiniz gereksiz görülen mesajlar gerekçe belirtilmeden silinebilir diye bir yargı..
sitemizin uyarıları ilk günden beri aynı sertliktedir hatta ilk zamanlarda da böyle bir tartışma geçmişti ve bizim tarzımız yine aynıydı şmidi de aynı..
üye kaybetmenin derdimiz olmadığını da baştan beri söylüyoruz zaten..
evettarzımız bu istemeyn de gider kimseyi zorla tutmuyoruz.. biz gerekli sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz getirdiğimiz için sizlere buarda açıklama yapıyoruz.. sorumluluğumuzun kuralları bu tekrar söylüyorum uymak istemeyen gider.. |
| |
|
| |
|
| efsundeniz |
 9 Haziran 2008 19:02
|
|

Forum Demirbaşı
|
aynı şeyleri toprak ablada söylemişti ve ben cevabımı vermiştim iyi okuduysan eğer..madem siz böyle iyisiniz beğenmeyen gider siz bilirsiniz....
aynı şeyleri tekrar söylemek istemiyorum ama BU SORUMLULUKTAN KAÇMAKTIR..
isterseniz benide banlayın hatta 'geçici' değil kalıcı banlayın..
hani tavrınız belli yaa ondan sizin tavrınız böyle olduğundan söyledim ama sorduğum sorulara cevap alamadım.. |
| |
|
| |
 |
| Hazal |
 9 Haziran 2008 19:12
|
|

Görevli
|
hangi soruna cevap alamadın?
garitis konusuna bir şey yazmadım çünkü olayın benimle bağlantısı yok mesajlar silinmiş bilmediğim bir konu üzerine açıklama yapamam..
demekki yazılanlar senin tarafından iyi okunmuyor ki sonu aynı kapıya çıkan soruları tekrarlıyorsun..
bugüne kadar hiç bir sorumluluğumuzdan kaçmadık bundan sonra da kaçmayız sorumluluk anlayışın nedir?
her neyse neyi tartışyıoruz gerekli açıklamalar zaten melis abla ve sinan abi tarafından yapıldı değil mi.. |
| |
|
| |
|
| denizZ |
 9 Haziran 2008 19:15
|
|

Site Ahalisi
|
artık o kadar rahatsız edici bir noktaya geldi ki bu anlaşılamaz durumlar, görüş-istek bildirmeye, yorum yapmaya, fikir beyanında bulunmaya vs.. elim varmıyor. çünkü hemen arkasından geleceğini tahmin ettiğim sinirli tondaki cevaplardan sakınıyorum! her zaman için uzlaşımcı olmaya çalışıyorum, sakin ve anlaşılır tonda konuşmak istiyorum ama karşımdan gelen tepki yüzünden gereken uzlaşmaya varamadan konunun kapanması beni çok rahatsız ediyor. yanlış anlaşılmak herkes için geçerlidir, ben de bir insanı yanlış anlayabilirim, herhangi bir insan da beni yanlış anlayabilir. beni yanlış anlayan insana ben direk tepki vermek yerine daha açıklayıcı olurum, bunda da anlaşılmazsa tepkimi veririm.
burda anlatmaya çalıştığım bir kaç gündür ortamı geren dialogların sebebi. yanlış anlaşılmaya tahammülü olmayan kişi üye olduğu zaman verdiği tepkiler yüzünden uyarı, mesaj silinmesi veya banlanma, uzaklaştırılma alıyor, ama diğer yandan yanlış anlaşılmaya tahammülü olmayan kişi sizlerden biri olunca elinizde yetki var diye tepkinizi istediğiniz sertlikte yapıp, bir de üstüne istemeyen gider diyorsunuz. (üye - yönetici karşılaştırması yapmak istemem ama bunu açıklamak istedim)
bir kere biz buraya zaten bu ortamın düzenliliğine, yöneticilerin özenli olup bu ortamı bu düzende tutabilmelirini takdir ederek geldik. siteye yeni gelen üyeler de ortamdaki konuşmaları laubali bulmak yerine sıcak bularak acaba bizi de aranıza alırmısınız diyerek geliyorlar zaten. ortamı geyiğe çeviriyor denilenler burda yeni değiller, kuralları biliyorlar. açılan başlıklar altında konunun geldiği noktada yorum yapıyorlar. uzadığı zamanlarda birbirimizi uyardığımız oluyor bunu herkes görüyor. özelden devam edelim diyebiliyoruz, uzadı artık konuya dönelim diyebiliyoruz...
yani diyeceğim (aslında çok daha fazla ama artık uzamasına gerek yok, yeterince uzadı) size olan şikayet, görüş, istek ya da her ne dersiniz,bunların hepsi uzun süredir buraya katılan, bu ortamı paylaşan adı geçer üyelerinizden geliyor. sizinle çok uzun zamanlar paylaşmış bu insanlardan bir takım eleştiriler alıyorsanız buna direk sert tepki vermemeli, bir de "beğenmeyen çeker gider" sözünü hiçdeğilse bu insanlara dememeli, aksine söylenenleri dikkate alıp bir dönüp bakmalısınız. beğenmeseydik zaten buraya gelmezdik! çekip gitmemiz elimizde olmasına rağmen hala burada olup birşeyleri tartışıyorsak da yaşınıza değil size olan sevgimizi ve saygımızı hala yitirmemişizdir. biz sizin uzlaşımcı insanlar olduğunuza inandığımızdan bu tartışmaların içine girdik.
ama her ne olursa olsun beğenmeyen çeker gider tavrı bu noktada hiç hoş değil. biz uzlaşmaya çalışıyoruz. |
| |
|
| |
|
| efsundeniz |
 9 Haziran 2008 19:18
|
|

Forum Demirbaşı
|
hazal=demekki yazılanlar senin tarafından iyi okunmuyor ki sonu aynı kapıya çıkan soruları tekrarlıyorsun.. yaa bende sana aynı şeyi söylicektim çünkü toprak ablayla aynı şeyleri yazmışsın..
bugüne kadar hiç bir sorumluluğumuzdan kaçmadık bundan sonra da kaçmayız sorumluluk anlayışın nedir?
iyi okuduysan sorumluluk anlayışımı belirtmiştim daha önceki 2.mesajımda toprak ablanınkinden sonraki mesajda..
gerekli açıklamalar onlar tarafından yapıldğına inanıyordun ama onlardan sonra birdha yazdın demekki sen de inanmamışsın onların tek dediği tavrımız bu beğenen gelir oldu ..ben bunu istemiyorum ne istediğimi diğer yöneticilerden özellikle sinan abiye belirtmek isterim.. |
| |
|
| |
 |
| Hazal |
 9 Haziran 2008 19:26
|
|

Görevli
|
ne ben ne melis bala ne de sinan abi hiç bir zaman yöneticilik kimliğimizi kullanarak yorumlar yazmadık bu foruma sanırım buardan kasıt efsunla özelden olan ve uyuşamamızdan kaynaklanan mesajlaşma konusuna dayandırılıyor bu konu hakkında sinan abiyle de konuştuğumzu da ben onu yönetici olarak değil hazal kimliğimle yaptım yien olsa aynı tepkiyi veririm..
eğer bir konuda gerekli açıklamalar alınmışsa bir daha sana göre soru olan şeyleri yazmazsın...
ayrıca "ayrıca tarzımız bu isteyene gider dmek sorumlluluktan kaçmaktır." bu cümleden sorumluluk anlayışın belli olmuyor.. sorumluluk sahibi olmak kurallarımızdan ödün vermek demek değildir. |
| |
|
| |
|