şeboist :: şebnem ferah fan sitesi  
www.seboist.com © 2005-2008  

Şebnem Ferah
Forum Anasayfa ~ Ordan Burdan Şurdan ~ güzel TÜRKÇEmiz nasıl katlediliyor..
Yazar Mesaj
Gamzece
Tarih 20 May 2008 23:47
Mesaj konusu Re: güzel TÜRKÇEmiz nasıl katlediliyor..
Aktif Üye
Aktif Üye
Yaş: 22 Cinsiyet: Bayan Burç: Başak Nerden: İzmir Kayıt: May, 2008 Meslek: Tekstil Mesajlar: 153
evet katılıyorum çok güzel ve hani derler ya bir inci gibi narin..Türkçemizde aynen öyle...gerçekten biraz dikkatli konuştuğumuzda kendimizi ne kadar narin,nazik kibar biri gibi görüyoruz bir deneyin lütfen..
  Kullanıcının profilini görüntüle
Season
Tarih 22 May 2008 01:16
Üye
Üye
Yaş: 14 Cinsiyet: Bayan Burç: Koç Nerden: Ankara Kayıt: Mart, 2008 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 43
Biri bana açıklayabilir mi:
''Seni seviyorum'' ''yerine sni seviorm'' yazmanın türkçemize ne zararı var cidden anlayamıyorum . Ben Z harflerini S yapanları K yi Q yapanları hep uyarıyorum yada durak yerine dorock falan. çok saçma o ne ya. ama çabuk yazmak için biraz kısaltmanın dilimiize ne zararı var gerçekten kavrayamadım ben telefonda mesajlaşırken v yerine w yapıyorum çünkü v yazarken 3 kere w yazarken 1 kere basıyorsun tuşa işin içinde kısaltma var da msnde yapmıyorum. Her neyse bence NORMAL kısaltmalar kullanmanın dilimize bir zararı yok Türkçe sözcükler kullanıldığı sürece. türkçe sözcükler kullanılmamasının bence en önemli nedeni televizyonlar çünkü televizyonlarda o türde konuşan insanlar çok fazla bizim kendine tarz arayan sevgili türk milletimizse hemen bir kaç sözcük ezberleyip böyle abuk sabuk konuşuyor...
sinan
Tarih 22 May 2008 03:33
Site Admin
Yaş: 23 Cinsiyet: Erkek Burç: Oğlak Kayıt: Şubat, 2007 Mesajlar: 1135
sms yollarken bir karakterden dolayı iki katı kontörün gidebilir ama internetteyken mesela seviyorum yerine seviorm yazınca daha az harcamış olmuyorsun. bu özensizlik. "durock" tarzı salaklıkların yanında yine birşey değil "seviorm"lar ama buna da hiç gerek yok. o kadar zor birşey değil düzgün yazmak. alışın bakın hangisi daha zevkliymiş. garip yazıp anlamamak mı yoksa güzel yazıp güzel anlaşmak mı
  Kullanıcının profilini görüntüle MSN Messenger
pelinn
Tarih 22 May 2008 22:29
Site Ahalisi
Site Ahalisi
Yaş: 16 Cinsiyet: Bayan Burç: Terazi Nerden: Antalya Kayıt: Aralık, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 401
evet bende yeni yeni alışıyorum böyle yazmaya .. ne yalan söyliyeyim bazen zor geliyor ama kısaltmaları da çok abarttığımız için anlaşmak çok zorlaşabiliyor
Gamzece
Tarih 29 May 2008 16:42
Aktif Üye
Aktif Üye
Yaş: 22 Cinsiyet: Bayan Burç: Başak Nerden: İzmir Kayıt: May, 2008 Meslek: Tekstil Mesajlar: 153
evet katılıyorum.bende "biraz" diyeceğime "brz" diyordum yani o kadar kötü olmasada yine de kısaltma yapıyordum buraya geldim biraz daha dikkatli olmaya çalışıyorum -ki bunu da başarıyorum sanırım.
sinanın dediği doğru;garip yazıp kendimi anlatamayacağıma düzgün yazarım kendimi çok daha güzel bir şekilde anlatabilirim.
hem arkadaşlar emin olun türkçemizi kurtaracak olan bizleriz..
bunu zoraki değil gönülden yapmalıyız.çünkü biz TÜRK'ÜZ Alkış
TOPRAK
Tarih 29 May 2008 23:23
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
Yaş: 22 Cinsiyet: Bayan Burç: Kova Nerden: Eskişehir Kayıt: Şubat, 2007 Mesajlar: 969
kısaltmalar yerinde kullanıldığında işe yarar..her şeyden önce sevgilim bana seni seviyorum yerine seni sevorum yazsa beni sallamadığını düşünürüm..dil özen ister..bizde bu özeni göstermek zorundayız klavyede v yerine w yazmak ta neyin nesi..neyle açıklıyorsunuz bunu..

zaten teknoloji hayatımıza girdi mertlik bozuldu
Gamzece
Tarih 30 May 2008 13:53
Aktif Üye
Aktif Üye
sonuna kadar katılıyorum:up:
darkpurple
Tarih 7 Haziran 2008 23:18
Banlı
Yaş: 24 Cinsiyet: Erkek Burç: Yay Nerden: İstanbul Kayıt: Haziran, 2008 Meslek: Mühendis Mesajlar: 30
Katılmamak elde değil tabiki. Daha az kelimeyle çok şey anlatmaya çalışıyoruz. İnternet en büyük nedeni sanırım.
Ama bazen sadece düz yazı yetmiyor tabiki duyguları anlatırken. Araya karışıyor argolar bozuk cümleler konuşma dili ve yazma dili de farklı oluyor ister istemez. spiker gibi konuştuğunu düşünsenize herkesin...
dil bir anlaşma aracıysa dozunda olduğu sürece kuralsız da konuşulabilir.

seviorum seviyorum farkından önce aşmamız gereken daha büyük tehditler var dilimiz için. en başta bakın benim nickime inglizce mesela

Ayrıca yeni üyeyim ve site yönetiminin bu konudaki duyarlılığını beğendim.
efsundeniz
Tarih 8 Haziran 2008 01:54
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
Yaş: 60 Cinsiyet: Bayan Burç: Akrep Nerden: Adana Kayıt: Temmuz, 2007 Meslek: Müzik Mesajlar: 1069
''seviorum seviyorum farkından önce aşmamız gereken daha büyük tehditler var'' ama sorun buradan başlıyor zaten buradan başlamak lazım yani temeli sağlamlaştırmak lazım ki diğer konular daha çabuk çözümlensin .o kadar ki bazı sözcükleri yazarken bunu böyle yazsam birşey olurmu diyip sinan abiye sorasım geliyor
rockerangel3
Tarih 8 Haziran 2008 15:08
Aktif Üye
Aktif Üye
Yaş: 15 Cinsiyet: Bayan Burç: Balık Nerden: İstanbul Kayıt: Nisan, 2008 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 117
benim nickim de ingilizce. ama bunun konuyla pek alakası yok ben ingilizce özentiliği yüzünden ingilizce kullanmıyorum.ayrıca günlük hayatta spiker gibi konuşmak da pek uygun olmaz zaten.konuşmalara duygu katmak lazım.ayrıca konuşma dili diye birşey var geliyor,gidiyor yerine geliyo,gidiyo diyoruz dilin kullanımını kolaylaştırmak için buda türkçeyi bozmaz ama yazı diline dikkat etmemiz gerekir yazı dili konuşma dili gibi olmamalı..
4. sayfa (Toplam 6 sayfa)
Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki