| Forum Anasayfa ~ Ordan Burdan Şurdan ~ güzel TÜRKÇEmiz nasıl katlediliyor.. |
| Yazar |
Mesaj |
| sebohayran |
 8 Haziran 2008 16:08
 Re: güzel TÜRKÇEmiz nasıl katlediliyor.. |
|
|

Üye
Meslek: Öğrenci
|
zamanla herşey hızlandığı gibi, mesela hayatımıza internet, cep telefonu girdiği için, hayat daha hızlı akmaya
başladı ve bu yüzden insanlar da vakit kaybetmemek için herşeyi çok çabuk yapmak istiyorlar.
tabi birde "cool" olmak için kelimeleri kısaltanlar var, oda ayrı bir konu, ki çok gereksiz bence.. |
| |
|
| |
|
| sinan |
 8 Haziran 2008 16:20
|
|
Site Admin
|
|
nickleri o kadar kapsam dahiline almamak gerek. her kullanıcının gerçek hayattaki gibi tek isim kullanma isteği vardır. ama her sitede aynı ismi kullanmak bazen mümkün olmuyor. bu nedenle farklı arayışlara girmek normal.. |
| |
|
| |
 |
| bOhEmZuLiK |
 12 Haziran 2008 01:45
|
|

Forum Demirbaşı
|
|
bende türkçemizi katledenlerdenim msn'deyken felan ama yine de düzgün yazmaya çalışıyorum ama karşıdaki insan beklemesin diye hızlı yazmak için öyle kısaltmalar yapıyordum ama konuşmamda asla öyle kısaltma felan kullanmam zaten sevmemde |
| |
|
| |
|
| Hazal |
 12 Haziran 2008 02:18
|
|

Görevli
|
|
nick konusunda farklı arayışlara gidilmesinde haklısın sinan abi ama nick yoluyla da çok fazla katlediliyor.. mesela şebo yerine shebo yazılıyor nicklerde bence bu farklı arayışa gitmekten çok Türkçe'mizi katletmektir diye düşünüyorum=) |
| |
|
| |
|
| denizkizi |
 12 Haziran 2008 11:48
|
|

Forum Demirbaşı
|
sitemiz bu konuda üzerine düşen görevi hakkıyla yerine getiriyo bence..türkçeye bu kadar dikkat edilen sınırlı sayıda sitelerden biriyiz..yöneticilerimize teşekkürler |
| |
|
| |
|
| rockerangel3 |
 14 Haziran 2008 21:35
|
|

Aktif Üye
|
|
ben ingilizceye karşı değilim ama nicklerde ingilizce yazıyorsan ingilizce Türkçe yazıyorsan Türkçenin hakkını vermek lazım.iki dili harmanlamak çok yanlış geliyor bana.. |
| |
|
| |
|
| merwe23 |
 14 Haziran 2008 21:54
|
|

Aktif Üye
|
sessiz harflerin kullanılmamasını anlayamıyorum ben o harflere gerek olmasaydı zaten alfabemizde olmazdı! |
| |
|
| |
|
| LeManyak |
 26 Haziran 2008 15:01
|
|

Üye
|
Ben de bu başlığa düşüncelerimi eklemek istedim..Çünkü bu konuda en az sizin kadar doluyum..Geçenlerde arkadaş bana "yourt" gerekli midir diye sordu msnde!! ben de anlamadım ilk başlarda kendimi zorlayınca hafiften anlar gibi oldum "yoğurt" demek istediğini..sonra düzeltmeye kalkışınca suçlusu ben oldum bakar mısınız?? yani amacım ne düşman kazanmak ne de durduk yerde birinin kalbini kırmak..(ben böyle bir olay karşısında düzeltme yaparım..karşımdaki babam bile olsa kusura bakmayın!!) yani Türkçemizi düzgün kullanırsak(yakışır biçimde) bunun getirileri çok olur..gerek sınavlarda..gerekse yaşantımızda..yani şeboist kardeşlerim burda kurallara aykırı olmasın diye illa düzgün kullancaksanızda bana göre hiç kullanmasanızda olur..her yönden hayatınıza aktarmaya bakın..ne demişler;alışmış kudurmuştan bederdir diye..kelimelerimizi dilimize yakışır biçimde kullanalım..Ama şunu da belirtmek isterim saygı ben de her zaman vardır!!(Ben müdahalemi,düzeltmemi yaparım gerisi sizin bakış açınız.. ) |
| |
|
| |
|
| rockerangel3 |
 26 Haziran 2008 20:14
|
|

Aktif Üye
|
Bende çok karşılaştım bu durumlarla.msnde çok yaygın olan birşey de "yha"var mesela .ben buna aşırı derece karşıyım ve artık bayağı sert uyarıyorum ama kimsenin pek umrunda olmuyor.ya sen Türk değilmisin Türkiyede yaşamıyormusun bu ne o zaman?demek istiyorum ama artık döver gibi yapmamak lazım..yurt dışındaki Türkler eminim bu konuya daha fazla önem veriyorlardır..zaten bence sorun Türkiye'de yaşayan Türklerde..bizlerde..ve farkettiniz belki ama sonuç yine kitap okumak..bize Türkçeyi en iyi onlar öğretir..
Türkçe konuşuyorsak en güzel şekliyle,ingilizceyse o da ona göre konuşulmalı yada yazılmalı..iki dili karıştırmak saçma oluyor biraz..benim ismim mesela.rockermelek de olabilirdi ama bu ingilizceye de Türkçeye de pek uygun olmazdı..rocker Türkçe bir isim değil..yanlış olmasın ben hala kendimi savunuyorum.. |
| |
|
| |
|
| smra |
 27 Haziran 2008 12:52
|
|

Üye
|
şimdiden bir çok kişinin konuşması o hale geldi bile çevrem de o kadar çok kişi var ki yarı türkçe yarı ingilizce konuşan muhakkak sizin çevrenizde de vardır.. |
| |
|
| |
 |