şeboist :: şebnem ferah fan sitesi  
www.seboist.com © 2005-2008  

Şebnem Ferah
Forum Anasayfa ~ Ordan Burdan Şurdan ~ güzel TÜRKÇEmiz nasıl katlediliyor..
Yazar Mesaj
sebohayran
Tarih 8 Haziran 2008 16:08
Mesaj konusu Re: güzel TÜRKÇEmiz nasıl katlediliyor..
Üye
Üye
Yaş: 21 Cinsiyet: Bayan Burç: Aslan Nerden: Yurt Dışı Kayıt: Haziran, 2008 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 83
zamanla herşey hızlandığı gibi, mesela hayatımıza internet, cep telefonu girdiği için, hayat daha hızlı akmaya
başladı ve bu yüzden insanlar da vakit kaybetmemek için herşeyi çok çabuk yapmak istiyorlar.
tabi birde "cool" olmak için kelimeleri kısaltanlar var, oda ayrı bir konu, ki çok gereksiz bence..
  Kullanıcının profilini görüntüle
sinan
Tarih 8 Haziran 2008 16:20
Site Admin
Yaş: 23 Cinsiyet: Erkek Burç: Oğlak Kayıt: Şubat, 2007 Mesajlar: 1135
nickleri o kadar kapsam dahiline almamak gerek. her kullanıcının gerçek hayattaki gibi tek isim kullanma isteği vardır. ama her sitede aynı ismi kullanmak bazen mümkün olmuyor. bu nedenle farklı arayışlara girmek normal..
  Kullanıcının profilini görüntüle MSN Messenger
bOhEmZuLiK
Tarih 12 Haziran 2008 01:45
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
Yaş: 18 Cinsiyet: Bayan Burç: Oğlak Nerden: Erzurum Kayıt: Ekim, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 527
bende türkçemizi katledenlerdenim msn'deyken felan ama yine de düzgün yazmaya çalışıyorum ama karşıdaki insan beklemesin diye hızlı yazmak için öyle kısaltmalar yapıyordum ama konuşmamda asla öyle kısaltma felan kullanmam zaten sevmemde
Hazal
Tarih 12 Haziran 2008 02:18
Görevli
Görevli
Yaş: 17 Cinsiyet: Bayan Burç: Başak Nerden: İstanbul Kayıt: Mart, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 747
nick konusunda farklı arayışlara gidilmesinde haklısın sinan abi ama nick yoluyla da çok fazla katlediliyor.. mesela şebo yerine shebo yazılıyor nicklerde bence bu farklı arayışa gitmekten çok Türkçe'mizi katletmektir diye düşünüyorum=)
denizkizi
Tarih 12 Haziran 2008 11:48
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
Yaş: 17 Cinsiyet: Bayan Burç: İkizler Nerden: Konya Kayıt: Şubat, 2007 Mesajlar: 556
sitemiz bu konuda üzerine düşen görevi hakkıyla yerine getiriyo bence..türkçeye bu kadar dikkat edilen sınırlı sayıda sitelerden biriyiz..yöneticilerimize teşekkürler
rockerangel3
Tarih 14 Haziran 2008 21:35
Aktif Üye
Aktif Üye
Yaş: 15 Cinsiyet: Bayan Burç: Balık Nerden: İstanbul Kayıt: Nisan, 2008 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 117
ben ingilizceye karşı değilim ama nicklerde ingilizce yazıyorsan ingilizce Türkçe yazıyorsan Türkçenin hakkını vermek lazım.iki dili harmanlamak çok yanlış geliyor bana..
merwe23
Tarih 14 Haziran 2008 21:54
Aktif Üye
Aktif Üye
Yaş: 16 Cinsiyet: Bayan Burç: Aslan Nerden: İstanbul Kayıt: Nisan, 2008 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 139
sessiz harflerin kullanılmamasını anlayamıyorum ben o harflere gerek olmasaydı zaten alfabemizde olmazdı!
LeManyak
Tarih 26 Haziran 2008 15:01
Üye
Üye
Yaş: 18 Cinsiyet: Bayan Burç: Kova Nerden: İzmir Kayıt: Haziran, 2008 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 28
Ben de bu başlığa düşüncelerimi eklemek istedim..Çünkü bu konuda en az sizin kadar doluyum..Geçenlerde arkadaş bana "yourt" gerekli midir diye sordu msnde!! ben de anlamadım ilk başlarda kendimi zorlayınca hafiften anlar gibi oldum "yoğurt" demek istediğini..sonra düzeltmeye kalkışınca suçlusu ben oldum bakar mısınız?? yani amacım ne düşman kazanmak ne de durduk yerde birinin kalbini kırmak..(ben böyle bir olay karşısında düzeltme yaparım..karşımdaki babam bile olsa kusura bakmayın!!) yani Türkçemizi düzgün kullanırsak(yakışır biçimde) bunun getirileri çok olur..gerek sınavlarda..gerekse yaşantımızda..yani şeboist kardeşlerim burda kurallara aykırı olmasın diye illa düzgün kullancaksanızda bana göre hiç kullanmasanızda olur..her yönden hayatınıza aktarmaya bakın..ne demişler;alışmış kudurmuştan bederdir diye..kelimelerimizi dilimize yakışır biçimde kullanalım..Ama şunu da belirtmek isterim saygı ben de her zaman vardır!!(Ben müdahalemi,düzeltmemi yaparım gerisi sizin bakış açınız.. )
rockerangel3
Tarih 26 Haziran 2008 20:14
Aktif Üye
Aktif Üye
Yaş: 15 Cinsiyet: Bayan Burç: Balık Nerden: İstanbul Kayıt: Nisan, 2008 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 117
Bende çok karşılaştım bu durumlarla.msnde çok yaygın olan birşey de "yha"var mesela .ben buna aşırı derece karşıyım ve artık bayağı sert uyarıyorum ama kimsenin pek umrunda olmuyor.ya sen Türk değilmisin Türkiyede yaşamıyormusun bu ne o zaman?demek istiyorum ama artık döver gibi yapmamak lazım..yurt dışındaki Türkler eminim bu konuya daha fazla önem veriyorlardır..zaten bence sorun Türkiye'de yaşayan Türklerde..bizlerde..ve farkettiniz belki ama sonuç yine kitap okumak..bize Türkçeyi en iyi onlar öğretir..

Türkçe konuşuyorsak en güzel şekliyle,ingilizceyse o da ona göre konuşulmalı yada yazılmalı..iki dili karıştırmak saçma oluyor biraz..benim ismim mesela.rockermelek de olabilirdi ama bu ingilizceye de Türkçeye de pek uygun olmazdı..rocker Türkçe bir isim değil..yanlış olmasın ben hala kendimi savunuyorum..
smra
Tarih 27 Haziran 2008 12:52
Üye
Üye
Yaş: 14 Cinsiyet: Bayan Burç: Yay Nerden: Tokat Kayıt: Aralık, 2007 Mesajlar: 40
şimdiden bir çok kişinin konuşması o hale geldi bile çevrem de o kadar çok kişi var ki yarı türkçe yarı ingilizce konuşan muhakkak sizin çevrenizde de vardır..
  Kullanıcının profilini görüntüle MSN Messenger
5. sayfa (Toplam 6 sayfa)
Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki