| Forum Anasayfa ~ Ordan Burdan Şurdan ~ güzel TÜRKÇEmiz nasıl katlediliyor.. |
| Yazar |
Mesaj |
| benozgurum89 |
 28 Haziran 2008 00:56
 Re: güzel TÜRKÇEmiz nasıl katlediliyor.. |
|
|

Üye
Meslek: Öğrenci
|
|
özellikle bu sitede TÜRKÇE mize çok değer veriliyor . bunda emeği geçen herkese teşekkür ederim. |
| |
|
| |
 |
| smra |
 28 Haziran 2008 12:17
|
|

Üye
|
|
bende teşekkür ederim benimde düzeltmem için büyük katkıları oldu. |
| |
|
| |
 |
| Hazal |
 30 Haziran 2008 01:52
|
|

Görevli
|
|
bugün sanırım Hürriyet gazetesinin verdiği bir ekti.. algida nın max dondurmalarının kahramanlarının olduğu çizgi roman gibi ufak bir dergi eki var.. bu gün can sıkıntısından bir bakayım dedim.. çocuklara hitap eden bu ekteki konuşmalarda "yapıcaz, koşucaz..." gibi kelime yazımlarıyla karşılaştım.. ve çok fazla rahatsız oldum.. bunlara bir "gazete"nin verdiği ekte de karşılaşılacaksa hem de bir çocuk dergisinde.. Türkçe'mizi bu kadar katleden insanlar göya "eğitim" almış insanlar çocukları böyle etkilerse Tükçe'mizin sonu ne olacak kestiremiyorum artık.. |
| |
|
| |
|
| rockerangel3 |
 30 Haziran 2008 13:45
|
|

Aktif Üye
|
|
normalde karikatürlerde de hoşluk olsun diye bunu yapıyorlar..ama senin söylediğin böyle birşey değil sanırım..özellikle çocuklara yönelik yayınlarda daha dikkatli olmak gerekir..böyle şeylere nasıl izin veriyorlar anlamıyorum.. |
| |
|
| |
|
| sporxxxrock |
 10 Temmuz 2008 17:52
|
|

Üye
|
Osmanlı hayranıyım,dilimizin yozlaştırılması beni son derece üzüyor...Ve konuşurken hem karşımdakinin konuşma tarzına dikkat ediyorum hem de kendi konuşma tarzıma ...
*Artık geliyorum yerine geliom vs ...
Bunun artmayacağı ne malum? 2026 yılındaki dilimizi de gördük, dikkat edelim arkadaşlar lütfen... |
| |
|
| |
|
| bexex |
 15 Temmuz 2008 02:27
|
|

Aktif Üye
|
yazışırken kısaltmayı biyere kadar anlayabilirim,hani hem hızlı olsun hem vakit kazanmak açısından olsun...ama o "ş" yerine "sh",ç yerine "ch","c" yerine "j","ya" yerine "yha" yazanları hiç anlamıyorum... bunların hepsi yabancılara özenmemizden. ama bizim dilimiz hepsinden daha güzel,keşke bide farkına varılsa birde şu "emo" tarzı çıktı onlar dilimizi dahada değiştirdi,yazdıklarından hiçbirşey anlamıyorum.bazıları bırakın yazmayı,konuşurken bile öyle konuşuyorlar.gerçekten yazık.. |
| |
|
| |
|
| rockerangel3 |
 14 Ağustos 2008 15:08
|
|

Aktif Üye
|
|
bence bunun sebebi arkadaş çevresinde popüler olmak.tarz yaratmak.bu emo tiki gibi durumlar da bence bu yüzden çıktı.tamam dinledikleri müziğe giydiklerine kimse karışmıyor ama Türkçeyi de çok güzel bozuyorlar ben bu konudan çok rahatsızım.ne yazıkki günümüzdeki çoğu genç bunu düşüncesizce yapıyor.ama bilmiyorlar ki çok düşmanımız var.ve bir ülkeyi bölmek için en etkili yol içten çökertmek..bu da nedir kültürdür dildir onu bozduktan sonra seni bir arada tutan bir şey kalmaz.bu ortamı da biz kendimiz hazırlıyoruz kimseye zahmet vermeden |
| |
|
| |
|