Anasayfa

Şebnem Ferah

Volvox

Forum

Galeri

Şarkı Sözleri

Iletişim

şeboist :: şebnem ferah fan sitesi  
www.seboist.com © 2005-2008  

Şebnem Ferah
Forum Anasayfa ~ Sinema - Tv ~ Hatırla Sevgili
Yazar Mesaj
akasa
Tarih 25 Nisan 2008 15:24
Mesaj konusu Hatırla Sevgili
Site Ahalisi
Site Ahalisi
Yaş: 14 Cinsiyet: Bayan Burç: Akrep Nerden: Eskişehir Kayıt: Eylül, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 396
Tür Dram, Dönem dizisi, Romantik
Süresi 160 dakika (reklamlar dahil)
Yapımcı(lar) Sis Yapım, Ilgaz Giritlioglu (atv için)
Başrol Oyuncuları Cansel Elçin
Beren Saat
Okan Yalabık
Yönetmen Ümmü Burhan
Yayınlandığı Ülke Türkiye
Yayınlandığı Kanal Atv
Başlama Tarihi 27 Ekim 2006 –
Dizinin hikâyesi siyasî görüşlerinin farklılıkları sebebiyle araları açılmış iki eski dost olan Rıza ve Şevket'in çocuklarının birbirlerine aşık olmasını ve aşklarının ilgili dönemin siyasî gelişmeleriyle nasıl ettiklendiğini anlatmaktadır. İlk sezond bu aşkla birlikte, 27 Mayıs İhtilali öncesi, 27 Mayıs İhtilali, Adnan Menderes'in idam edilişi ve 27 Mayıs İhtilali sonrası günleri aktarırken, karakterlerin üzerinden konu ilerlemiş ve ilk sezonun ikinci kısmından itibaren konu 1960'ların sonları ve 1970'lerin başlarındaki sol öğrenci grupları ve daha sonrasında yaşanan çeşitli siyasî gelişmelere ve olaylara (örneğin 12 Mart Darbesi gibi) yer vermiştir. Dizinin bölümleri sırasında sık sık dönemin yayın organlarının haberlerinden kesitler sunulur.

Büyükada'da birlikte büyüyen ve çocukluk dönemlerinde arkadaş olan olan Şevket Gürsoy ve Rıza Ünsal zaman içinde farklı politik görüşler edinmişler, Şevket CHP taraftarı bir savcı olurken Rıza Demokrat Partili bir milletvekili olmuş, bu da aralarında zamanla belirli bir husumetin doğmasına yol açmıştır. Dizi Şevket'in oğlu Ahmet Gürsoy ve Rıza'nın kızı Yasemin Ünsal'ın birbirlerine aşık olup bir ilişkiye başlamalarını, ve aileleri ile dönemin siyasî gerilimine karşı mücadelelerini konu ederken, dönemin siyasî olaylarını da konu edinir ve belli başlı olayları karakterlerle ilişkili bir biçimde hikâyeye dahil eder. Çeştli ayrılıklardan sonra Ahmet ile Yasemin sonunda yeniden birleşip evlenirler fakat hikâye bu noktada Ahmet ile Yasemin'in ilişkisi dışında çeşitli ilişkilere odaklanmaya başlamıştır: ikisi de sol görüşlü olan Yasemin'in erkek kuzeni Deniz ile Ahmet'in kız kardeşi Defne'nin, Yasemin'in Işık isimli kız kardeşi ile sağ görüşlü bir genç olan Yaşar'ın ilişkisi gibi çeşitli ilişkiler üzerinden 1960'ların sonu ve 1970'lerin başında gelişen sağ ve sol öğrenci hareketleri ve bu hareketler arasındaki gerilim ile 1960'ların sonu 1970'lerde süren diğer siyasî olaylar konu edilir.

Dizi artık 1980 darbesi öncesindeki günleri konu edinmektedir. 59. Bölümden itibaren artık 12 Eylül Darbesinin oluşumu ve oluşunu izleyeceğiz.
  Kullanıcının profilini görüntüle MSN Messenger
akasa
Tarih 25 Nisan 2008 16:39
Mesaj konusu Re: Hatırla Sevgili
Site Ahalisi
Site Ahalisi
Yaş: 14 Cinsiyet: Bayan Burç: Akrep Nerden: Eskişehir Kayıt: Eylül, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 396
çok seviyorum hiç bir bölümünü kaçırmadım özellikle film kominizmmi anlattığı için izliyorum en sevdiğim kişi filmde deniz karayel ama ne yazık ki öldü
uyumsuzfani
Tarih 25 Nisan 2008 17:42
Aktif Üye
Aktif Üye
Yaş: 21 Cinsiyet: Bayan Burç: Başak Nerden: Adana Kayıt: Mart, 2008 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 209
bende takip ediyorum güzel dizi özellikle deniz gezmişlerin hapishanedeki bölümlerinde gözlerim dolu izledim taki idamlarına kadar o son bölümde gözyaşlarım sel oldu.sonrada inanılmaz bir vicdan azabı duydum.şuanki durumumuz aklıma gelince.. olayların unutulmaması için güzel bir dizi oyuncular iyi senorya harika aslından farkı yok
SeBoDeLiSi
Tarih 25 Nisan 2008 18:05
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
Yaş: 13 Cinsiyet: Bayan Burç: Boğa Nerden: Eskişehir Kayıt: Haziran, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 705
ilk bölümlerini izlemiştim hoşuma gitmişti çok iyi bir dizi ama artık izleyemiyorum denk gelirsem bakıyorum..:)
akasa
Tarih 25 Nisan 2008 18:45
Site Ahalisi
Site Ahalisi
evet deniz gezmiş in hapishane bölümleri gerçekten çok güzeldi bende çok duygulanmıştım..
nrcnsncr
Tarih 25 Nisan 2008 19:55
Yeni Üye
Yeni Üye
Yaş: 14 Cinsiyet: Bayan Burç: Yay Nerden: Bursa Kayıt: Nisan, 2008 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 5
en çokta denizin ölüm öncesi son isteklerinin yerine getirilmemesine üzüldüm.
  Kullanıcının profilini görüntüle
umuts
Tarih 25 Nisan 2008 21:20
Aktif Üye
Aktif Üye
Yaş: 20 Cinsiyet: Erkek Burç: Kova Nerden: Kars Kayıt: Eylül, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 272
bende izliyordum bu diziyi çok ilgi alanımla alakalı bir konusu var dönemi ve karakterleri ile, bu sene hiç izleyemedim bir kaç bölüm hariç, çünkü karsta o bile kısıtlı yurtta izlemek çok zor.
akasa
Tarih 25 Nisan 2008 21:25
Site Ahalisi
Site Ahalisi
evet ya film in konusu gerçekten süper izlerken acayip heycanlanıyorum ayrıca arada bi insan göz yaşlarına hakim olamıyo
KoNtEs
Tarih 25 Nisan 2008 23:02
Üye
Üye
Yaş: 14 Cinsiyet: Bayan Burç: Akrep Nerden: İstanbul Kayıt: Kasım, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 68
çok güzel bir dizi hiç birini kaçırmıyorum
buket09
Tarih 26 Nisan 2008 15:28
Aktif Üye
Aktif Üye
Yaş: 15 Cinsiyet: Bayan Burç: Aslan Nerden: İstanbul Kayıt: Şubat, 2008 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 203
kuzenim izlediği için mecburen izliyoduk güzel bir dizi...ama artık izlemiyorum...
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)
1, 2  Sonraki