şeboist :: şebnem ferah fan sitesi  
www.seboist.com © 2005-2008  

Şebnem Ferah
Forum Anasayfa ~ Yabancı Rock ~ opeth
Yazar Mesaj
metalANDgod
Tarih 23 Mart 2007 20:21
Mesaj konusu opeth
Aktif Üye
Aktif Üye
Yaş: 17 Cinsiyet: Bayan Burç: Terazi Nerden: Aydın Kayıt: Mart, 2007 Mesajlar: 117

Opeth, 1990 yılında İsveç'de kurulmuş bir Extreme Progressive Metal grubudur.

Asıl türün adı Progresif Death Metal ya da Extreme Progresive Metal olmakla beraber internet çevresinde farklı yakıştırmalar da yapılmıştır. Birçok sanat eleştirmeni Forest Metal'e varan isimler uydurmuşlardır. Fakat şarkılarında akustik gitar ve clean vokal ile jazz, blues, progressive rock etkileri de kullandıkları için extreme progresif metal en yakın türdür. Grubun vokali Mikael Âkerfeldt yaptığı hem brutal hem de clean vokaller ile gerçekten Death Metal camiasında akla gelen önemli isimlerdendir.

İlginç kısım bilindik death metal sözlerinin yanında, Opeth'in şarkı sözleri çok şiirsel bir anlatıma yer verir. Hatta bazı yarışmalardan ödülleri bulunmaktadır.

Grup ismi Wilbur Smith'in Sunbird (Güneşin Kuşu) adlı bir kitaptan çıkmıştır. Bu romanda Opet adında bir ay şehri bulunur. Grup üyeleri bunu Opeth'e çevirirler. Öte yandan İsveççe Opeh diye okunur.
  Kullanıcının profilini görüntüle MSN Messenger
musacan1992
Tarih 24 Mart 2007 04:43
Mesaj konusu Re: OPETH
Banlı
Yaş: 17 Cinsiyet: Erkek Burç: Boğa Nerden: İzmir Kayıt: Şubat, 2007 Meslek: ögrenci Mesajlar: 113
metalandgod ilk defa senden duydum bu grubu .önerebileceğin güzel şarkısı var mı
metalANDgod
Tarih 24 Mart 2007 16:58
Aktif Üye
Aktif Üye
Yaş: 17 Cinsiyet: Bayan Burç: Terazi Nerden: Aydın Kayıt: Mart, 2007 Mesajlar: 117
olmaz mı albümün adı damnation olması lazım o albümde closure,windowpane,hope leaves,silhoutte benm en sewdiim şarkıları bunlar.ama tüm albümlerindeki şarkılar süper....
musacan1992
Tarih 24 Mart 2007 17:14
Banlı
Yaş: 17 Cinsiyet: Erkek Burç: Boğa Nerden: İzmir Kayıt: Şubat, 2007 Meslek: ögrenci Mesajlar: 113
tamam teşekkür ederim ben araştırıyım hemen
BlackBlood
Tarih 7 May 2007 14:00
Mesaj konusu Re: opeth
Üye
Üye
Yaş: 19 Cinsiyet: Erkek Burç: Yay Nerden: İstanbul Kayıt: May, 2007 Meslek: web tasarımcısı , grafiker , baterist Mesajlar: 38
Süpersin MetalANDGod .. sen açmasan ben açıcaktım bu başlığı .. Opethin Benighted şarkısını herkese öneririm .. rahatlamak için birebir .... dinleyin kendinizden geçin ..
necrophagist
Tarih 30 May 2007 13:52
Banlı
Yaş: 19 Cinsiyet: Erkek Burç: Aslan Nerden: İzmir Kayıt: May, 2007 Meslek: öğrenci Mesajlar: 25
grup mükemmel ama bu mükemmel grup ismini nerden almiş? nedir bu opeth? derseniz, (ki bende dedim merak ediyordum bayaa)..
grup ismini wilbur smith 'in bi romanından almış.. romanın ismi opeth degil, ama opeth bu romanda geçen ve ayin üstünde konuslanmis bir kayıp şehir.. kitabın ismi the sunbird. bu ismi de eski vokalistleri dave teklif etmiş ve kabul etmişler..
viya
Tarih 30 May 2007 18:51
Banlı
Yaş: 20 Cinsiyet: Erkek Burç: Oğlak Nerden: İstanbul Kayıt: Mart, 2007 Meslek: Müzik Mesajlar: 191
Grup harika.
Gençlik kokuyor
  Kullanıcının profilini görüntüle
Hazal
Tarih 13 Haziran 2007 17:22
Görevli
Görevli
Yaş: 17 Cinsiyet: Bayan Burç: Başak Nerden: İstanbul Kayıt: Mart, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 759
gerçekten çok başarılı bir grup.."Harvest" şarkısı benim favorim..dinlememiş olanlara kesinlikle tavsiye ederim..
saphira
Tarih 10 Temmuz 2007 15:59
Banlı
Yaş: 18 Cinsiyet: Bayan Burç: Koç Nerden: Eskişehir Kayıt: Temmuz, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 22
gerçekten başarılı bi grup brave şarkıları özellikle hoşuma gider
winter1941
Tarih 10 Temmuz 2007 18:28
Üye
Üye
Yaş: 23 Cinsiyet: Erkek Burç: Aslan Nerden: Sivas Kayıt: May, 2007 Mesajlar: 31
saphira yazmış:
gerçekten başarılı bi grup brave şarkıları özellikle hoşuma gider

Blackwater Park albümündeki bleak olmasın o. brave diye bir şarkısı yok opethin