şeboist :: şebnem ferah fan sitesi  
www.seboist.com © 2005-2008  

Şebnem Ferah
Forum Anasayfa ~ Diğer ~ Ayna
Yazar Mesaj
bOhEmZuLiK
Tarih 23 Kasım 2007 10:23
Mesaj konusu Ayna
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
Yaş: 18 Cinsiyet: Bayan Burç: Oğlak Nerden: Erzurum Kayıt: Ekim, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 529
Aslen beş kişi ile kurulan grup, daha çok Erhan Güleryüz ve Cemil Özeren adlı üyeleri ile tanındı. Ayna grubu kurulmadan önce Erhan Güleryüz 1992 yılında çıkarttığı "Güller Açtı" ve 1995 yılında çıkarttığı "Garibim" isimli albümleriyle müzik piyasasına daha önceden giriş yapmıştı. Meçhul şarkıcı olarak bilinen Güleryüz halk arasında pek tanınmasa da diğer şarkıcılar tarafından seslendirilen bir çok hit şarkının sahibi konumundaydı. Cemil Özeren ise bodrumda kendi kurduğu rock ağırlıklı grubuyla müzik çalışmalarını sürdürmekteydi.

1996 yılında müzikseverlerin karşısına çıkan gurup, 'Ceylan' isimli parçası ile büyük beğeni topladı. Anonim bir halk türküsü olan bu şarkı Ayna'nın rock tarzındaki yorumu ile müzik listelerinde en üst sıralara çıktı. Daha sonra çıkardığı albümler ile de çizgisini koruyan Ayna, gördüğü ilgiyi devam ettirdi. Albümlerinde halk müziği örneklerini rock motifleriyle süsleyerek kendi tarzlarını oluşturdular. Yurtçapında verdikleri konserlerle dinleyenlerinden uzak kalmayan gurup, bu yolla Anadolu'da da büyük bir hayran kitlesi oluşturdu.

Telsim sponsorluğunda Tunceli hariç konser vermedik il bırakmayan Ayna, yurtdışında da önemli konserler verdi.
Bu arada grupta elemanlar değişiyor yenileri geliyordu.. Çayımın şekeri albümünde Can güneyin kendi solo calışmaları için gruptan ayrılması hayranlarını cok üzdü.

İki kaset sonra "Denizden geliyoruz" Albümünde Cemil Özeren de yollarını aynadan ayırdı. Erol Kösedende ayrılan Erhan güzelryüz kendi plak şirketi Rüzgar Yapımı kurdu. Denizden Geliyoruz albümüde kendi firmasından cıktı. Can güney bu albümde geri dönmüştü... Aynayı bir rock grubu olarak seven hayranlarına rağmen, kasette sadece bir rock altyapılı şarkı vardı. Bu hayranlar arasında büyük tepkilere yol açtı..

Erhan Güleryüz - Vokal-Gitar
Can Güney - Vokal - Solo Gitar
Orçun Çolak - Klavye
Can Ergenler - Bass
Ferda Orçun Aca - Davul
  Kullanıcının profilini görüntüle
Soygaz
Tarih 15 Mart 2008 00:07
Mesaj konusu Re: Ayna
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
Yaş: 15 Cinsiyet: Bayan Burç: İkizler Nerden: İstanbul Kayıt: Temmuz, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 702
Az mı çaldım şarkılarını kemanla..
hayatta paylaşmaya değer,bildiğin bir sır varsa eğer
Haykırıp dağlara taşlara , anlatmalıymış meğer...
  Kullanıcının profilini görüntüle MSN Messenger
dikkaTehlike94
Tarih 15 Mart 2008 00:15
Üye
Üye
Yaş: 14 Cinsiyet: Erkek Burç: İkizler Nerden: Bursa Kayıt: Mart, 2008 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 29
güzel bir grup ama pek dinlemiyorum
doqukan
Tarih 15 Mart 2008 01:33
Banlı
Yaş: 22 Cinsiyet: Erkek Burç: Oğlak Nerden: İstanbul Kayıt: Mart, 2008 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 34
şarkıları gerçekten çok güzel özellikle en çok sevdiğim parçası
''anlatmalıymış meğer'' bayılıyorum
multeciyim
Tarih 15 Mart 2008 15:34
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
Yaş: 20 Cinsiyet: Bayan Burç: Kova Nerden: Kocaeli Kayıt: Ağustos, 2007 Mesajlar: 523
ayna belli bir döneme damgasını vurmuş bir grup şu sıralar kendini soyutladılar ama hala benim için çok kalıcı bir grup ve hala o eski tadı alıyorum onlardan Rock
gzm
Tarih 19 Mart 2008 19:42
Aktif Üye
Aktif Üye
Yaş: 15 Cinsiyet: Bayan Burç: Aslan Nerden: İstanbul Kayıt: Mart, 2008 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 165
benim de çok severek dinlediğim bir grup daha doğrusu gruptu bildiğim kadarıyla dağıldılar erhan güleryüz kendine ait bir albüm çıkarmıştı hatta(umarım yanılmıyorumdur)
akasa
Tarih 9 May 2008 08:16
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
Yaş: 15 Cinsiyet: Bayan Burç: Akrep Nerden: Eskişehir Kayıt: Eylül, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 556
çok sayılmaz ama arada bir denk gelirse dinliyorum..
shebocu
Tarih 22 Temmuz 2008 21:38
Üye
Üye
Yaş: 15 Cinsiyet: Bayan Burç: Koç Nerden: İstanbul Kayıt: Temmuz, 2008 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 43
Ayna grubunu çok severim...Şarkıları süperdir...Sahne performanslarıda iyidir...Paylaşım için sağol... Rock
umuts
Tarih 23 Temmuz 2008 11:48
Site Ahalisi
Site Ahalisi
Yaş: 20 Cinsiyet: Erkek Burç: Kova Nerden: Kars Kayıt: Eylül, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 415
bir aralar ben de çok yoğun dinlerdim ayna grubunu, erhan güleryüz kaliteli şarkılar yazan bir müzik adamı, eski günlerini çok arıyorum, sevdiğim parçaları çok ama "adı konmuş ayrılığın" adlı parça çok sıcaktır içimde.
meliquee
Tarih 17 Ağustos 2008 01:40
Üye
Üye
Yaş: 16 Cinsiyet: Bayan Burç: İkizler Nerden: Bursa Kayıt: Temmuz, 2008 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 44
Erhan Güleryüz'ün "Ay Değil Mevsim Değil" şarkısı süper bişey bence
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)