| Forum Anasayfa ~ Yabancı Rock ~ Evanescence |
| Yazar |
Mesaj |
| TOPRAK |
 21 Şubat 2007 15:09
 Evanescence |
|
|

Forum Demirbaşı
|
Evanescence 'duman gibi yok olmak' anlamına geliyor
Grubun 600.000 satıp Billboard ilk 10'a giren albümü; Christian-Rock kitlesi tarafından çok sevilip başarı grafiği hızla yükselince, bu kitleye hitap eden müzik marketlerden toplatılmış. Amerika'da Hristiyan Rock şeklinde bir olgu var. Dini temalar içeren gruplar yoğun ilgi topluyor. Sadece bu türe endekslenmiş plak dükkanları, radyolar ve festivaller var, ancak grup üyeleri kendilerini sadece gotik olarak adlandırmayı arzu etmedikleri gibi yalnız bu kitle için müzik yapıyor durumuna da gelmek istemiyorlar. Bu yüzden albümlerini butür dükkanlardan toplatma kararı almışlar
Albümün ilk single çalışması "Bring Me To Life"'da, aynı plak firmasına bağlı 12 Stones grubunun solisti Paul McCoy ile çalışmışlar. Bu şarkı için yapılan "duygusal rollercoaster" yakıştırması gerçekten oldukça yerinde bir tabir. Albüm, bu şarkının dışında "Tourniquet", "Haunted", "Whisper" gibi çok güçlü şarkılar içeriyor. Hepsinin ortak noktası da aşk ve çaresizlik hakkında karanlık şarkılar olmaları.
Evanescence, piyasadaki diğer nu-metal ya da goth gruplarından çok daha farklı:
"Öfke dolu gençlerin hazırladıkları, önceden paketlenerek satışa sunulmuşgibi duran çok fazla albüm var piyasada. Biz böyle değiliz. Bir görüntüyü satmaya çalışmıyoruz, sadece kalbimizdekileri yazıyoruz."
Yeni albüm "The Open Door"un ilk klibi "Call Me When You're Sober" şarkısına çekilmiştir. Şarkı ilk dinlendiğinde pek beğenilmemesine rağmen, klip daha ilk andan kendini beğendirmiştir. İkinci klip ise yine en az Amy Lee kadar güzel olan "Lithium" şarkısına gelmiştir |
| |
|
| |
 |
| pesimist |
 24 Şubat 2007 15:24
 Re: Evanescence |
|
|
Banlı
Meslek: ögrenci
|
paylaşım için sağol seviyorum bu kadını ya.. |
| |
|
| |
|
| denizkizi |
 24 Şubat 2007 15:39
|
|

Forum Demirbaşı
|
ingilizce parçaları çok sevmesemde bring to my life şarkısı beni çok etkiledi..çeviresiye kadar neler çektim |
| |
|
| |
|
| hurkal |
 24 Şubat 2007 16:13
|
|

Üye
|
|
son albümleriyle yine idaalılar THE OPEN DOOR ve son klipleri LİTHİUM harika bence.. |
| |
|
| |
 |
| TOPRAK |
 24 Şubat 2007 16:16
|
|

Forum Demirbaşı
|
the open door gerçekten çok güzel olmuş..niyeyse açılan yada açık kapılarla çok ilgililer..her şarkılarında mutlaka oluyo |
| |
|
| |
 |
| Buzmavili |
 25 Şubat 2007 01:42
|
|
Banlı
|
Bu kadını seviyorum..Ve my immortal şarkısı onu ölümsüz yapan şarkılarından biri benim için.. Sadecee şarkının sözlerini söylerken gözlerim doluyor..
these wounds wont seem to heal...
this pain is just too real...
there s just too much that time can not erase.. |
| |
|
| |
 |
| GothicRocK |
 12 Mart 2007 00:07
|
|

Yeni Üye
Meslek: anaokulu öğrencisi:)))
|
|
amy lee bence de süper biri çok güçlü sesi var bring me to life ta da en iyi şekilde kullanmış bunu the open door albümü anlatılmaz dinlenir....alkışşş |
| |
|
| |
|
| zizemm |
 12 Mart 2007 14:28
|
|

Üye
Meslek: öğrenciii
|
|
bencede çok güzel bi albüm olmuş albümde "ıf you want a live " gibisinden başlayan bi şarkı var adını unuttum çok güzel bi şarkı |
| |
|
| |
 |
| denizkizi |
 23 Mart 2007 18:08
|
|

Forum Demirbaşı
|
bence amy rock daki en iyi bayanlardan biri tabi şebomuz hariç o hep bir numara |
| |
|
| |
|
| viya |
 23 Mart 2007 23:38
|
|
Banlı
Meslek: Müzik
|