şeboist :: şebnem ferah fan sitesi  
www.seboist.com © 2005-2008  

Şebnem Ferah
Forum Anasayfa ~ Türkçe Rock ~ 4x4
Yazar Mesaj
Hazal
Tarih 30 Kasım 2007 23:10
Mesaj konusu 4x4
Görevli
Görevli
Yaş: 17 Cinsiyet: Bayan Burç: Başak Nerden: İstanbul Kayıt: Mart, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 759
4X4’ ün hikayesi, 4 kişinin hikayesi. İki bin beş yılında başlayan yeni bir oyun.

G, A ve B stüdyoda oturur iken albüm yapalım derler. Derler ama…

Deniz ortada yok ki. Neyse, enstrumantal albüm projesi olarak başlayan çalışmalar bir anda biz neden vokalist bulmuyoruz fikri ile içinden biraz daha çıkılmaz bir hal alır. Neyse ki Deniz var ama o sırada yok. Bu arada hayat; tüm hızı ile akmakta ve 4X4’ ün trafikte kalması, varacağı yere gecikmesi için her türlü yol çalışmasını yapmaya devam etmektedir. Arada girilen çıkılan tüm bozuk ve kazılmış yollara rağmen, her şey 2006 yılının ilk yarısında rayına oturmaya başlar. Neyse ki G Deniz ile karşılaşmıştır. Bu arada trafikte kalmamıza sebep olan yazlık saat uygulamasına göre yaşayan arkadaşlara da başarılar diliyoruz. En bayıcısı da köprüde tıkanmaktır. Neyse biz yolumuza devam edersek, tanışma faslı ile ilerleyen günler zamanla provalara, konserlere, kavgalara, kayıtlara dönüşmeye başlamıştı. İşte bu da hepimizin alışkın olduğu yoldu ve - en kısa yol bildiğin yoldur • deyişi ile birebir uyuşuyordu. Başlayan her şey gibi ilerlemesine devam eden birliktelik; Biz dört kişiyiz grubun adını 4X4 koyalım ile ivme kazandı dersek yalan olacaktır. Çünkü A’ nın trafikte kaldığı bir sırada önünde yol vermemekte direnen ve arkasında 4X4 yazılı aracı görmesi ile ortaya çıkan bir fikir, karşısında grup ismi olarak tek alternatif olan Tanga’ ya galip geldi. Bu da uzun oldu ama kısaca 4X4 güçlü idi, tek çeker, iki çeker değil idi ve her hava şartında tam performans yoluna devam ediyordu. Camiada komando çalgıcılık diye tabir edileni de, kral müzisyenlik diye hayal edileni de yaşamış olan bizimkilere sanırız en uygun olan isimlerden biri idi. En azından Tanga’ dan iyidir. Adı konulan her çocuk gibi heyecana kapılan 4X4; Saf, sade, kendine özgü, etliye sütlüye bulaşan, kah off-road kah asfalt yollar arşınlayan bir müziğin peşinde kendini bulmaya çalışarak yoluna çıktı. Ve oyunun ilk aşamasını geçmeye bayağı yaklaşmış durumda gibi gözüküyor. İlk molayı Rockizm İzmir’ de veren 4X4 ardından White Lion ile Eskişehir, İzmir, İstanbul ve Ankara’ da konakladı. Açıkcası tahmin ettiklerinden de iyi geçen bu yolculuklar, 4X4’ e bayağı iyi gelmiş olmalı ki;

Albüm çalışması bu konserler ardından hız kazandı ve yolu çoktan yarılamış gibi gözüküyor.

Görüşmek üzere…

(alıntıdır; www.4x4online.net)
  Kullanıcının profilini görüntüle
Hazal
Tarih 30 Kasım 2007 23:11
Mesaj konusu Re: 4x4
Görevli
Görevli
Yaş: 17 Cinsiyet: Bayan Burç: Başak Nerden: İstanbul Kayıt: Mart, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 759
Türkiye’nin ünlü Rock sanatçılarının güçlü soundlarında çok büyük emekleri olan, hatırı sayılan müzisyenlerden oluşan 4x4 grubu ilk albümleri "HAYIR" ile müzik marketlerdeki yerini alıyorlar.

Gitar ve vokalde Deniz Tuzcuoğlu, gitarda Göktuğ Şenkal, bas gitarda Burak Kulaksızoğlu ve davulda Arbak Dal’ın yer aldığı grup duruşlarıyla Rock müziğine yeni bir soluk, yeni bir tarz getirmeyi amaçlıyorlar.Yaklaşık bir yıldır kayıtları devam eden ve Ekim 2007’de tamamlanan, mastering’i Çağlar Türkmen tarafından yapılan albüm TMC müzik etiketiyle 30 Kasım’da müzik marketlerde olacak...

Onbir şarkının yer aldığı albümde, enstrümanlarının yanında söz ve besteleri ile de seslenen grup, alternatif arayışlar yüzünden gerçeğinden uzaklaşmadan, Rock müziğinin saf, sade ve de en sert haliyle ama yaşadığı çevreden kopmadan müzik yapmayı hedeflediklerini" söylüyor. Hedeflerinde onlara yardımcı olacak tek şey ise her birinin ardında bıraktığı binlerle ifade edilen canlı performanslarındaki enerjileri ve tecrübeleri.

4x4 ün albümünün mastering işlemi bon jovi U2gibi grupların kayıtlarının yapıldığı amerikadaki capitol records’ta yapıldı..

Albümdeki Parçalar:

Varmısın
Dün gece
Arada 1
Rüya ve ceza(yalanlar)
Kırmızı
Söz verdim
Keşke bilseydim
Yalan
Aylar geçer
Biran olsun
Dün gece (akustık)

Albümün Lansman Konseri 13 Aralık 2007’de saat:22:00 de Balans’ta Yapılacak...Biletler 15 ytl olarak Belirlenmiştir..
denizkizi
Tarih 11 Aralık 2007 18:45
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
Yaş: 17 Cinsiyet: Bayan Burç: İkizler Nerden: Konya Kayıt: Şubat, 2007 Mesajlar: 556
ben yeni dinleme fırsatı buldum ve çok beğendim...dün gece şarkısı gerçekten güzel olmuş
SeBoDeLiSi
Tarih 11 Aralık 2007 18:48
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
Yaş: 14 Cinsiyet: Bayan Burç: Boğa Nerden: Eskişehir Kayıt: Haziran, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 754
evet gerçekten iyi bir grup sevdim
  Kullanıcının profilini görüntüle MSN Messenger
gulden
Tarih 12 Aralık 2007 15:07
Site Ahalisi
Site Ahalisi
Yaş: 21 Cinsiyet: Bayan Burç: Koç Nerden: Balıkesir Kayıt: Mart, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 396
canlı dinleme fırsatı bulmuştum,güzel müzik yapıyorlar..
ayrıca seyirciyide coşturuyorlar. albümü alıp dinlemek lazım.
bOhEmZuLiK
Tarih 31 Aralık 2007 12:46
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
Yaş: 18 Cinsiyet: Bayan Burç: Oğlak Nerden: Erzurum Kayıt: Ekim, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 529
çok güzel çok sevdim onları
dün gece şarkısı çok güzel çok beğendim
TOPRAK
Tarih 3 Ocak 2008 12:52
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
Yaş: 22 Cinsiyet: Bayan Burç: Kova Nerden: Eskişehir Kayıt: Şubat, 2007 Mesajlar: 969
solistleri bana çok tanıdık geliyor..sanki bir programda grup solistiydi..hatırlayan varmı?
  Kullanıcının profilini görüntüle MSN Messenger
pelinn
Tarih 11 Ocak 2008 23:36
Site Ahalisi
Site Ahalisi
Yaş: 17 Cinsiyet: Bayan Burç: Terazi Nerden: Antalya Kayıt: Aralık, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 420
çok hoş şarkıları var arkadaşlar teşekkürler tavsiyeleriniz için özellikle aylar geçer ve dün gece parçaları
pelinn
Tarih 12 Ocak 2008 00:37
Site Ahalisi
Site Ahalisi
Yaş: 17 Cinsiyet: Bayan Burç: Terazi Nerden: Antalya Kayıt: Aralık, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 420
hangi progdamda grup solistiydi bilmiyorum ama haluk leventin ekibi..ymiş

ya bir de sanki şahane pazarda çalıyodu
gulden
Tarih 13 Ocak 2008 17:02
Site Ahalisi
Site Ahalisi
Yaş: 21 Cinsiyet: Bayan Burç: Koç Nerden: Balıkesir Kayıt: Mart, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 396
cine5'te ''başka yerde yok'' diye bir program vardı. (hala varmı bilmiyorum) deniz arkada ki grubun solistiydi. ben ordan hatırlıyorum.
evet haluk levent'in ekibi ayrıca
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)
1, 2  Sonraki