şeboist :: şebnem ferah fan sitesi  
www.seboist.com © 2005-2008  

Şebnem Ferah
Forum Anasayfa ~ Türkçe Rock ~ rashit
Yazar Mesaj
metalANDgod
Tarih 31 Mart 2007 15:54
Mesaj konusu rashit
Aktif Üye
Aktif Üye
Yaş: 17 Cinsiyet: Bayan Burç: Terazi Nerden: Aydın Kayıt: Mart, 2007 Mesajlar: 117
Rashit...1993 yılında Tolga Özbey tarafından kurulan Türkiye'nin ilk Punk & Rock gruplarından biri olan Rashit ise 1993 te yaptığı Ugh Em All demosuyla piyasada adını duyurmaya başlar. Grup ekonomik ve politik eleştiriler içeren sözleriyle dikkat çekmektedir. Şarkı sözleri, Türkiye'nin içinde bulunduğu, sosyo-politik ve ekonomik durumu anlatmakta, medyaya, kapitalizme, ırkçılığa, günlük hayatın kısır döngüsüne ve bunun haricinde küreselleşme gibi, dünyanın ortak sorunu olan konuya değinmektedir. 1999 senesine kadar bazıları Avrupa ülkelerinde olmak üzere birçok demo & Ep çıkaran grup 1999 da yaptığı Telaşa Mahal Yok albümüyle adından söz ettirmiştir. Telaşa Mahal Yok albümü Türkiye'de çıkan ilk yasal Punk & Rock albümüdür. Albüm Katilin Adı Yok, Rutin Hayat, Çok Mu Zor, Paran Yoksa Öl, Katilin Adı Yok gibi parçalar başta olmak üzere çok keyif veren çalışmalar içeriyor...

Ayrıca grup yurtdışında yayınladığı 45 likler ile birçok hayran kazanmıştır. 2003 te de Ada Müzik ten Adam Olmak İstemiyorum albümünü piyasaya sunarlar. Rashit kurulduğundan bu yana Türkiye'nin çeşitli yerlerinde 200 civarında konser vermiştir. Rashit 2006 yılında "Her Şeyin Bir Bedeli Var" adlı üçüncü albümünü SONY BMG etiketiyle yayınladı. Grup albümden ilk olarak "Teker Teker" adlı parçaya video klip çekti.

Oğuz Taktak - Vokal
Tolga Özbey - Gitar
Bülent Kabaş - Bas Gitar
Orkun Tunç - Davul
  Kullanıcının profilini görüntüle MSN Messenger
musacan1992
Tarih 31 Mart 2007 16:26
Mesaj konusu Re: rashit
Banlı
Yaş: 17 Cinsiyet: Erkek Burç: Boğa Nerden: İzmir Kayıt: Şubat, 2007 Meslek: ögrenci Mesajlar: 113
şarkılarının çoğu küfürlü galiba çünkü 10 tane şarkısını dinlediysem yarısı küfürlü ama çok iyi bi grup
metalANDgod
Tarih 31 Mart 2007 16:28
Aktif Üye
Aktif Üye
Yaş: 17 Cinsiyet: Bayan Burç: Terazi Nerden: Aydın Kayıt: Mart, 2007 Mesajlar: 117
ya öyle bazıları ama durduk yere küfür etmiyolar.anana bacına falan diye girmiyolar.küfür ettikleri şeyler türkiyeyi ve tüm dünyayı etkliyen şeyler..tabi bu arada küfür etmek çok kötü bişey:D
musacan1992
Tarih 31 Mart 2007 16:31
Banlı
Yaş: 17 Cinsiyet: Erkek Burç: Boğa Nerden: İzmir Kayıt: Şubat, 2007 Meslek: ögrenci Mesajlar: 113
evet çok sinirliler galiba ben de zaten kötü demedim sadece küfür ediyolar dedim
metalANDgod
Tarih 31 Mart 2007 17:23
Aktif Üye
Aktif Üye
aç gözlerini şarkısını dinlemenizi öneririm.bence o şarkıdan herkezin alması gereken bir ders var.

Aç gözlerini hayat o kadar da pembe değil
Bir çok insan aç evsiz bir çok insan fakir
Zenginler sömürür sen ise sersefil
Aç gözlerini salak hayat hiç pembe değil.
TOPRAK
Tarih 31 Mart 2007 18:31
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
Yaş: 22 Cinsiyet: Bayan Burç: Kova Nerden: Eskişehir Kayıt: Şubat, 2007 Mesajlar: 969
murathan mungan ın albümünde maskeli baloyu söylemişler
denizkizi
Tarih 1 Nisan 2007 08:56
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
Yaş: 17 Cinsiyet: Bayan Burç: İkizler Nerden: Konya Kayıt: Şubat, 2007 Mesajlar: 556
ilk defa duydum ve yeni dinledim ama güzelmiş
  Kullanıcının profilini görüntüle
musacan1992
Tarih 1 Nisan 2007 19:26
Banlı
evet deniz çok güzeldir
TOPRAK
Tarih 6 May 2007 19:41
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
Yaş: 22 Cinsiyet: Bayan Burç: Kova Nerden: Eskişehir Kayıt: Şubat, 2007 Mesajlar: 969
9 HAZİRAN CUMARTESİ anki rock fest

RASHIT
AYDİLGE
ANIMA
VEGA
GRİPİN
EMRE AYDIN
PENTAGRAM
LeoBaxter
Tarih 6 May 2007 23:42
Banlı
Yaş: 23 Cinsiyet: Erkek Burç: Aslan Nerden: Hatay Kayıt: May, 2007 Meslek: boş Mesajlar: 10
çok fazla küfürlü olması biraz rahatsız edici.
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)
1, 2  Sonraki