| Forum Anasayfa ~ Ordan Burdan Şurdan ~ bilimin çözemediği 10 sır |
| Yazar |
Mesaj |
| satty_666 |
 25 Ocak 2008 10:38
 Re: bilimin çözemediği 10 sır |
|
|
Banlı
Meslek: Öğrenci
|
|
bilgi toplayan paylaşsın araştırmaya vaktim yok öğrenmiş olurum=) |
| |
|
| |
 |
| onursahan |
 25 Ocak 2008 11:33
|
|

Üye
|
burda söz bana düşüyor galiba
metafizik diyerek ne demek istediğini anlamadım. METAFİZİK felsefenin dalı değil mi bu sırlar hakkında ne alakası var anlamadım. açıklama yaparsan sevinirim. |
| |
|
| |
 |
| satty_666 |
 25 Ocak 2008 12:16
|
|
Banlı
|
haklısın metafizik felsefenin bir koludur ve ''fizikötesi'' anlamına gelmektedir.
ben böyle bir tanımlama buldum umarım yardımcı olur=)
Metafizik Nedir?
''Metafizik, sadece akıl yoluyla kavranan bir varlık sahasıdır. Ne duyular ne de deneyin bu sahada bir rolü olamaz. Buna rağmen Metafizik felsefenin en mühim disiplinlerinden biridir. Kelime olarak “fizikten sonra” manasına gelmektedir. Böyle bir lügat anlamı daha sonraları bir teknik terim haline gelmiş ve maddi olmayan varlık’ın ilmine isim olmuştur. Böylece maddenin özünü sembolleştiren her türlü kavramın (mesela cevher, zât yahut öz, töz veya substance, usia vs.) bu ilimde tartışılan konuların halinde gelmiştir.
Üzerinde yaşadığımız dünyayı ve kainatı fizik-metafizik veya ilmî-felsefî olarak sınıflandırabilir, değerlendirebiliriz. Bunlardan birincisi, duyularla algılanabilenin, görünenin, gerçeğin adı, ikincisi hissi olmayanın, gizli olanın, idealin adıdır. İşte bizim konumuz bu ikincisi, hissî olmayanın ilmi yani Metafiziktir. Bu kelime ile ontoloji arasındaki ilgi açıktır; her ikisinin tanımı aynı konuları kapsar ve şöyle denir: ontoloji veya varlık bilimi veyahut genel Metafizik. İlim olarak ortaya arayış çıkışından beri Metafiziğin hem taraftarları hem de karşı olanları olmuştur. Sözgelimi Viyana ekolü karşı çıkmış ve Hobbes onu “boş ve karanlık” bir araştırma olarak değerlendirmiştir. ''
felsefe.gen.tr den alıtıdır
yani konu başlığını düşündüğümüzde bilimin herşeyi çözmesi gerekmiyor metafiziğe göre=) |
| |
|
| |
 |
| theconqueror |
 25 Ocak 2008 15:07
|
|

Forum Demirbaşı
|
|
eğer bilim herşeyi çözer diye bir unsur olsaydı şuan şu durumda olmazdık heralde...metafiziğe göre değil sadece doğa kanunlarına göre mutlaka birtakım şeyler gizli kalmalıdır..... |
| |
|
| |
 |
| satty_666 |
 25 Ocak 2008 15:49
|
|
Banlı
|
|
doğa yapmış olsaydı neyin nasıl olduğunu bulabilirdik bence doğanında üstünde bir güç olmalı bu:S |
| |
|
| |
 |
| bOhEmZuLiK |
 28 Ocak 2008 11:46
|
|

Forum Demirbaşı
|
Hz. ali şöyle birşey demiş
"ilim bir noktaydı biz onu çağalttık"
gerçektende öyle
geçmiş zamanlarda herkez mutuluydu şimdi böyle sorular sorarak ve cevap alamadıklarında kafayı yiyenler bile var
gerek yok o kadar bilgiye sahip olmaya
biz daha oturduğumuz semti keşif edemişken baş ucumuzda duran bir yaprağı keşif edememiken
birileri kalkıp uzaya çıkıyor orayı keşif etmeye çalışıyor ne gerek bana uzay ben bi yanımdakini keşif ediyim sonra onlarla uğraşırım
benim inancım varsa inanırım zaten herzaman
yeterini alırım diplere girmem
yani benim düşüncem bu siz benimle aynı fikirde olmayabilirsiniz
ben sadece düşüncelerimi yazdım |
| |
|
| |
|
| Soygaz |
 29 Ocak 2008 13:42
|
|

Forum Demirbaşı
|
2 - HAYALETLER : Hayaletlerin varlığı hakkında ciddi bir kanıt olmamakla birlikte, onları gördüğünü, onlarla konuştuğunu, onların fotoğraflarını çektiğini ısrarla anlatan -içten ya da değil- şahitler, pek çok insan var. Ancak bilim henüz yanıtı bulamadı.
bunu ben de çözmeye uğraştım :Pp..Gerçekten doğru istatistikler,paylaşım için teşekkürler... |
| |
|
| |
 |
| IYIKOTU |
 29 Ocak 2008 23:59
|
|

Aktif Üye
|
|
tüm bunların daha da fazlası için "kanıtı olmayan gerçekler" kitabını okumanızı tavsiye ederim. |
| |
|
| |
|
| esqi |
 4 Şubat 2008 10:23
|
|

Üye
|
gerçekten ilginç paylaşım için sağol |
| |
|
| |
|
| multeciyim |
 4 Şubat 2008 15:39
|
|

Forum Demirbaşı
|
ilginç ya insanlar böyle şeyleri okuduktan sonra kendini sorgulamaya başlıyor paylaşım için teşekkürler arkadaşım |
| |
|
| |
|