şeboist :: şebnem ferah fan sitesi  
www.seboist.com © 2005-2008  

Şebnem Ferah
Forum Anasayfa ~ Spor ~ satranç
Yazar Mesaj
TOPRAK
Tarih 12 Şubat 2008 20:02
Mesaj konusu satranç
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
Yaş: 22 Cinsiyet: Bayan Burç: Kova Nerden: Eskişehir Kayıt: Şubat, 2007 Mesajlar: 969
Satranç, iki oyuncu arasında oynanan bir zeka oyunudur. Bu oyun satranç tahtası denilen 8 x 8 'lik kare bir alan üzerinde satranç taşları ile oynanır. Toplam 64 karenin yarısı siyah, yarısı beyaz renklerden oluşur. Taraflar beyaz ve siyah renkli taşları alırlar, her oyuncunun bir seferde bir hamle yapmasıyla oyun gelişir. Oyunun başında beyaz ve siyahların 16 taşı bulunur. Bunlar bir Şah, bir vezir, iki kale, iki fil, iki at ve sekiz piyondan oluşur. Oyunun amacı karşı tarafın şahını mat etmektir.

Satranç 6. yüzyılda Hindular tarafından oynanmaya başlanmış, oradan dünyaya yayılmıştır.

daha fazla ayrıntı için : http://tr.wikipedia.org/wiki/Satran%C3%A7
  Kullanıcının profilini görüntüle MSN Messenger
umuts
Tarih 14 Şubat 2008 22:27
Mesaj konusu Re: satranç
Site Ahalisi
Site Ahalisi
Yaş: 20 Cinsiyet: Erkek Burç: Kova Nerden: Kars Kayıt: Eylül, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 412
çok güzel ve sıkıcı bir oyun beceremiyorum ondan herhalde lisedeyken biraz uğraşmıştım fakat devam ettirmedim, hatırladığım "at"'ın L şeklinde ilerleyebildiği ve bi kaç şey daha...
theconqueror
Tarih 15 Şubat 2008 00:26
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
Yaş: 18 Cinsiyet: Erkek Burç: Balık Nerden: Bursa Kayıt: Eylül, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 565
taşların nasıl hareket ettiğini her seferinde karıştırıp karşımdakine bu nasıl oynuyordu diye sormama rağmen çok güzel ve zevk aldığım bir oyun...
sinan
Tarih 15 Şubat 2008 01:34
Site Admin
Yaş: 23 Cinsiyet: Erkek Burç: Oğlak Kayıt: Şubat, 2007 Mesajlar: 1135
oynamasını bildiğim ama bir kere bile kazanamadığım oyun :) güzel yapamıyorum hamleleri. gerçi oynadığım kişiler hep il ilçe birincilikleri filan olan kişilerdi :D

ama işin kötüsü, pek kimse bilmiyor veya sevmiyor. yani rakip kolay bulunmuyor
efsan
Tarih 15 Şubat 2008 14:01
Site Ahalisi
Site Ahalisi
Yaş: 22 Cinsiyet: Bayan Burç: İkizler Nerden: İstanbul Kayıt: Temmuz, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 316
pratik zeka geliştirmek için ideal bir oyun ki çok severim iyi olmamama rağmen, e yenilen pehlivan güreşe doymaz değil mi?
  Kullanıcının profilini görüntüle
efsundeniz
Tarih 15 Şubat 2008 19:06
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
Yaş: 60 Cinsiyet: Bayan Burç: Akrep Nerden: Adana Kayıt: Temmuz, 2007 Meslek: Müzik Mesajlar: 1069
bende seviyorum satrançı ama oynayacak kimseyi bulamıyorum öğrenmek isteyenler oluyor onlara öğretiyorum sonra hadii oynayalım diyorlar ehh tabiiki ben kazanıyorum ama nedense pc ye karşı oynayınca hep yeniliyorum
SeBoDeLiSi
Tarih 15 Şubat 2008 19:47
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
Yaş: 14 Cinsiyet: Bayan Burç: Boğa Nerden: Eskişehir Kayıt: Haziran, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 754
Satranç oynamayı çok severim ama devamlı oynamadığımdan olsa gerek çoğu oyunumda yeniliyorum
theconqueror
Tarih 15 Şubat 2008 21:58
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
Yaş: 18 Cinsiyet: Erkek Burç: Balık Nerden: Bursa Kayıt: Eylül, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 565
sinan abi hep yeniliyorum ama il birincilerine diyorsun helal olsun yaa...üstü kapalı iyi oynuyorum diyorsun çaktırmadan haa
sinan
Tarih 15 Şubat 2008 22:08
Site Admin
Yaş: 23 Cinsiyet: Erkek Burç: Oğlak Kayıt: Şubat, 2007 Mesajlar: 1135
yok valla. iyi oynayamıyorum cidden. genelde pek oynayacak kişi bulamadığımızdan yani. bana öğreten kişi il birincisiydi. tabi 3-4 hamle yapar yapmaz mat ediyodu
efsan
Tarih 15 Şubat 2008 23:06
Site Ahalisi
Site Ahalisi
Yaş: 22 Cinsiyet: Bayan Burç: İkizler Nerden: İstanbul Kayıt: Temmuz, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 316
çoban matı yani
  Kullanıcının profilini görüntüle
1. sayfa (Toplam 4 sayfa)
1, 2, 3, 4  Sonraki