| Forum Anasayfa ~ Spor ~ satranç |
| Yazar |
Mesaj |
| TOPRAK |
 12 Şubat 2008 20:02
 satranç |
|
|

Yönetici
|
Satranç, iki oyuncu arasında oynanan bir zeka oyunudur. Bu oyun satranç tahtası denilen 8 x 8 'lik kare bir alan üzerinde satranç taşları ile oynanır. Toplam 64 karenin yarısı siyah, yarısı beyaz renklerden oluşur. Taraflar beyaz ve siyah renkli taşları alırlar, her oyuncunun bir seferde bir hamle yapmasıyla oyun gelişir. Oyunun başında beyaz ve siyahların 16 taşı bulunur. Bunlar bir Şah, bir vezir, iki kale, iki fil, iki at ve sekiz piyondan oluşur. Oyunun amacı karşı tarafın şahını mat etmektir.
Satranç 6. yüzyılda Hindular tarafından oynanmaya başlanmış, oradan dünyaya yayılmıştır.
daha fazla ayrıntı için : http://tr.wikipedia.org/wiki/Satran%C3%A7 |
| |
|
| |
 |
| umuts |
 14 Şubat 2008 22:27
 Re: satranç |
|
|

Site Ahalisi
Meslek: Öğrenci
|
çok güzel ve sıkıcı bir oyun beceremiyorum ondan herhalde lisedeyken biraz uğraşmıştım fakat devam ettirmedim, hatırladığım "at"'ın L şeklinde ilerleyebildiği ve bi kaç şey daha... |
| |
|
| |
 |
| theconqueror |
 15 Şubat 2008 00:26
|
|

Forum Demirbaşı
Meslek: Muhasebe
|
taşların nasıl hareket ettiğini her seferinde karıştırıp karşımdakine bu nasıl oynuyordu diye sormama rağmen çok güzel ve zevk aldığım bir oyun... |
| |
|
| |
 |
| sinan |
 15 Şubat 2008 01:34
|
|
Site Admin
|
oynamasını bildiğim ama bir kere bile kazanamadığım oyun :) güzel yapamıyorum hamleleri. gerçi oynadığım kişiler hep il ilçe birincilikleri filan olan kişilerdi :D
ama işin kötüsü, pek kimse bilmiyor veya sevmiyor. yani rakip kolay bulunmuyor |
| |
|
| |
 |
| efsan |
 15 Şubat 2008 14:01
|
|

Site Ahalisi
|
pratik zeka geliştirmek için ideal bir oyun ki çok severim iyi olmamama rağmen, e yenilen pehlivan güreşe doymaz değil mi? |
| |
|
| |
|
| efsundeniz |
 15 Şubat 2008 19:06
|
|

Forum Demirbaşı
Meslek: Müzik
|
bende seviyorum satrançı ama oynayacak kimseyi bulamıyorum öğrenmek isteyenler oluyor onlara öğretiyorum sonra hadii oynayalım diyorlar ehh tabiiki ben kazanıyorum ama nedense pc ye karşı oynayınca hep yeniliyorum |
| |
|
| |
|
| SeBoDeLiSi |
 15 Şubat 2008 19:47
|
|

Forum Demirbaşı
|
Satranç oynamayı çok severim ama devamlı oynamadığımdan olsa gerek çoğu oyunumda yeniliyorum |
| |
|
| |
 |
| theconqueror |
 15 Şubat 2008 21:58
|
|

Forum Demirbaşı
Meslek: Muhasebe
|
sinan abi hep yeniliyorum ama il birincilerine diyorsun helal olsun yaa...üstü kapalı iyi oynuyorum diyorsun çaktırmadan haa |
| |
|
| |
 |
| sinan |
 15 Şubat 2008 22:08
|
|
Site Admin
|
|
yok valla. iyi oynayamıyorum cidden. genelde pek oynayacak kişi bulamadığımızdan yani. bana öğreten kişi il birincisiydi. tabi 3-4 hamle yapar yapmaz mat ediyodu |
| |
|
| |
 |
| efsan |
 15 Şubat 2008 23:06
|
|

Site Ahalisi
|