şeboist :: şebnem ferah fan sitesi  
www.seboist.com © 2005-2008  

Şebnem Ferah
Forum Anasayfa ~ Ordan Burdan Şurdan ~ renklerin anlamı
Yazar Mesaj
bOhEmZuLiK
Tarih 27 Şubat 2008 15:06
Mesaj konusu Re: renklerin anlamı
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
Yaş: 18 Cinsiyet: Bayan Burç: Oğlak Nerden: Erzurum Kayıt: Ekim, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 529
en sevdiğim renk siyah daha önce dediğiğm gibi
ve geçen gün bir adam çıkıp siyahın renk olmadığını söyledi çok sinirlendim paylaşmak istedim
siz ne düşünü yorsunuz?
  Kullanıcının profilini görüntüle
denizZ
Tarih 27 Şubat 2008 19:17
Site Ahalisi
Site Ahalisi
Yaş: 21 Cinsiyet: Bayan Burç: Koç Nerden: İçel-Mersin Kayıt: Şubat, 2008 Mesajlar: 430
evet siyah bir renk değildir.
biliyorsunuz cisimler yansıttığı renkte görünürler. yani sarı bir cisim gördüğünüzde o bütün renkleri absorbe etmiş sadece sarı ışık dalgasını yansıtmıştır. ama siyah bir cisim bütün renkleri absorbe etmiştir ve hiç bir ışık dalgasını yansıtmamaktadır. bu yüzden de onu siyah olarak görürüz. beyaz ise bütün ışık dalgalarını yansıtır ve cizim üzerinde hiçbir renk absorbe edilmez.
yani aslında renk dediğimiz şey ışık dalgaları. biz renk diye bir kavram ortaya koymuşuz ve gözümüze her yansıyan ışığa bir isim vermişiz. siyah renk, beyaz renk, ya da kırmızı renk... bunlar yanlış değil. yalnızca siyah ve beyaz ışık dalgası yoktur.

kendi bilgi çerçevemle kendimce birşeyler açıklamaya çalıştım, umarım bir yanlış yapmamışımdır.
bir kusurum yanlışım varsa doğrusunu öğrenmeye hazırım.
efsan
Tarih 29 Şubat 2008 00:01
Site Ahalisi
Site Ahalisi
Yaş: 22 Cinsiyet: Bayan Burç: İkizler Nerden: İstanbul Kayıt: Temmuz, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 316
benim belirli bir rengim yok. zaten çok renk var, burda yazılan kadar kısıtlı değil. hepsinin iyi yönlerini seviyorum sanırım hem hayat da çok renkli

bu arada ben deniz kadar bilimsel bir şeyler söyleyemeyeceğim ama bence de siyah renk değildir..

yokluktur, bilinmezliktir.. tarih başlangıcında bilmediğimiz bölüme karanlık devir deriz.. tablolarda boşlukları ya da çözemediğimiz, kestiremediğimiz, bilemediğimiz yerleri siyaha boyarız.. gibi bla bla
gitarci
Tarih 29 Şubat 2008 19:15
Üye
Üye
Yaş: 17 Cinsiyet: Erkek Burç: Yay Nerden: İstanbul Kayıt: Ekim, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 70
ben hepsinden biraz alabilirmiyim acaba:) çünkü orda yazılı olanlardan hepsi biraz beni anlatıyor.
  Kullanıcının profilini görüntüle MSN Messenger
denizZ
Tarih 29 Şubat 2008 20:04
Site Ahalisi
Site Ahalisi
Yaş: 21 Cinsiyet: Bayan Burç: Koç Nerden: İçel-Mersin Kayıt: Şubat, 2008 Mesajlar: 430
siyah olayına felsefik açıdan bakmaya kalkarsak neler çıkar neler
ama ben şunu söyleyeyim, bence siyah joker gibi, herşeye herkese uyuyor, yakışıyor! gece asil, gündüz gizemli...
efsan
Tarih 29 Şubat 2008 20:22
Site Ahalisi
Site Ahalisi
Yaş: 22 Cinsiyet: Bayan Burç: İkizler Nerden: İstanbul Kayıt: Temmuz, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 316
felsefe de okuyorum ben, tabii o açıdan yaklaşmak birinci önceliğim ama inkar edilemez asaleti siyahın
denizZ
Tarih 29 Şubat 2008 20:47
Site Ahalisi
Site Ahalisi
felsefeyi severim! siyahı da
Soygaz
Tarih 5 Mart 2008 15:16
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
Yaş: 15 Cinsiyet: Bayan Burç: İkizler Nerden: İstanbul Kayıt: Temmuz, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 702
SİYAH:Duygusallığı ve hüznü simgeler. Gücü ve tutkuyu temsil eder. Bizde ve batıda siyah matemi temsil ederken, Japonya'da siyah mutluluktur. Siyah fonda kullanılırsa karamsarlığı çağrıştırır. Einstein konsantre olabilmek için perdeleri siyah, gün ışığı olmayan odaları tercih ederdi.
inferno
Tarih 6 Mart 2008 21:31
Üye
Üye
Yaş: 19 Cinsiyet: Erkek Burç: Kova Nerden: İstanbul Kayıt: Mart, 2008 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 19
benim rengim siyah
dogukan
Tarih 8 Mart 2008 23:28
Üye
Üye
Yaş: 22 Cinsiyet: Erkek Burç: Kova Nerden: İstanbul Kayıt: Mart, 2008 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 34
siyahı seviyorum neden ben de bilmiyorum
3. sayfa (Toplam 5 sayfa)
Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki