| Forum Anasayfa ~ Şebnem Ferah ~ iclal aydın'dan ŞEBNEM FERAH... |
| Yazar |
Mesaj |
| buket09 |
 21 Mart 2008 22:03
 iclal aydın'dan ŞEBNEM FERAH... |
|
|

Aktif Üye
Meslek: Öğrenci
|
Şebnem Ferah...
Ben feci bir Şebnem'ciyim.. Bunu kendisine yıllar önce arkadaşları ile birlikte yemek yerken ve bendeniz henüz Türkiye için "ünsüzken" yanına yaklaşıp hayran hayran iletmiştim bu düşüncemi.
Onu ilk kez dinlediğim günü anımsıyorum.
Tatsız, soluksuz bir günün akşamında, bir arkadaşımın arabasında dinlemiştim. Bursa'dan İstanbul'a dönüyorduk. Yağmur başlamıştı. Silecekler çalışırken sanki sadece araba camını değil kalbimin üzerindeki damlaları da alıp götürüyordu. Bir şarkıcıyı ilk dinlediğinizde bir an bile olsa durup kalıyorsanız o sizin için farklı olur ya artık diğerlerinden... Araba camındaki yağmur damlası o günden sonra hep Şebnem Ferah'ı anımsattı bana...
Şarkılarında adını hâlâ koyamadığım bir duygu eşlik etti bana. Kimi zaman hissedilen de aynılık, kimi zaman fena bir hüzün; kimi zaman da benden uzak bir öykünün filmini izlemek gibi bir yabancılık...
Duru suların ardında
Radyo programları yaptığım yıllarda Şebnem Ferah'tan bir şarkı çalmadan bitirdiğim program pek azdı. "Deli Kızım Uyan" acaba kaç bin kez dönmüştür kulaklarımda?.. Geçen yıl "Son Sigara"yı dinleyip duruyordum bilgisayarımda. Sözlerinden de anlaşılacağı gibi, dışında iyi bir kabuk olsa bile içine kapanmasını getirecek kadar derin yaşıyor o da "sıradan ve insanî acılarını". Mesela bu albümünde; "Gözlerimin Etrafındaki Çizgiler" şarkısında olduğu gibi... Ben galiba çok batılı görünen ama anlatiklarında, şarkılarında doğunun izlerini taşıyan Şebnem Ferah'ı dinlemeyi seviyorum. Onun o sakin tavrını, gülen gözlerini, kliplerindeki sıradışılığı... (Bir tek klibi hariç. Kimindi hatırlamıyorum şimdi ama R.E.M'in olabilir, işte o klibin neredeyse aynısıydı. Şebnem'in her şeyi kendisine özgün olmalıydı bence.)
Ama bir klibi var ki hepimiz daha çok sevmiştik onu. "Yağmurlar"ı hatırlıyor musunuz? "Gidiyorum gözüm yaşlı, hatıran var yüreğimde" diyordu duru suların ardında...
Yeni albümüyle ilgili önce posterini gördüm.
"Ah, nihayet çıktı" dedim sevinçle.
Siyah beyaz ve harika gözleriyle "kelimeler yetse" diye bakıyor... Albümünün adı bu.
Kendi el yazısı ile yazdığı şarkı sözlerinden bir bölüm;
"Çocukken sahip olduğum kırmızı ayakkabılar
Onlar da senin gibi çok tatlıydılar
Ama canımı yakardılar, acıtırdılar..."
Yaaa... İşte böyle... Ben maalesef taraflıyım efendim. Bir şeyi çok sevdim mi isterim ki herkes sevsin... Herkes dinlesin...
Okuduğum kitaplar, gördüğüm resimler, dinlediğim şarkılar, ezberlediğim şiirler...
Dünyayı dünya yapan şeyler... Bugün onlardan birini, Şebnem Ferah'ı yazdım. Anlaşıldığı üzere hayranıyım. Boşverin, nasılsa ben de müzik yazarı değilim... Eleştirisini Şafak Karaman'a ve Tolga Akyıldız'a bırakıyorum. Ben şu anda bile Şebnem'i dinliyorum...
(iclal aydın 23.05.2003) |
| |
|
| |
 |
| SeBoDeLiSi |
 21 Mart 2008 23:21
 Re: iclal aydın'dan ŞEBNEM FERAH... |
|
|

Forum Demirbaşı
|
İclal Aydın'ı seviyorum ya.Gerçekten çok güzel bir yazı.
İşte ŞEBNEM FERAH iz bırakan nadir sanatçılardan, mükemmel insan |
| |
|
| |
 |
| pussuk |
 22 Mart 2008 00:17
|
|

Aktif Üye
|
bende çok severim iclal aydını yorumu çok güzel o şiirleri okuyuşu yokmu hele bitiriyor beni okuduğum yazısını da çok güzel yazmış ellerini yorumuna ve düşüncesine sağlık.
paylaşım içinde teşekürler buketcim |
| |
|
| |
|
| buket09 |
 22 Mart 2008 01:04
|
|

Aktif Üye
|
sağol canım |
| |
|
| |
 |
| Hazal |
 22 Mart 2008 01:26
|
|

Görevli
|
|
gerçekten hoş bir yazı fakat bir şey dikkatimi çekti "yağmurlar" şarkısının sözüne "hatıran var yüreğimde" yazılmış bu hata bir kaç yerde daha rastladım o şarkının sözü "hatıran har yüreğime" olmalı.. |
| |
|
| |
|
| theconqueror |
 22 Mart 2008 10:36
|
|

Forum Demirbaşı
Meslek: Muhasebe
|
|
çok güzel yazmış iclal ablamız...bir şiir fanatiği olarak sürekli takip etmeye çalışıyorum onuda.Şiirleri ve o şiiri okşayarak insanın içine işleyen sesine bayılıyorum.... |
| |
|
| |
 |
| efsundeniz |
 22 Mart 2008 12:06
|
|

Forum Demirbaşı
Meslek: Müzik
|
iclal aydın'ın kitaplarıda güzel oluyor ve bu yazısıda gerçekten çok güzel olmuş |
| |
|
| |
 |
| bOhEmZuLiK |
 22 Mart 2008 13:11
|
|

Forum Demirbaşı
|
çok süper anlatmış duygularını
iclal aydını çok seviyorum hele ki şiir okurken içim bir değişik oluyor onu dinlediğimde... hele bir de şebomu anlatıyor olunca daha bir kanım kaynadı zaten seviyordum...
şeboşumuzu ne güzel içinde saklamış |
| |
|
| |
|
| gzm |
 22 Mart 2008 17:55
|
|

Aktif Üye
|
valla şimdi sevdim bu kadını ama cidden şirin bir kadın ya.. |
| |
|
| |
|
| Sebomyna |
 22 Mart 2008 23:12
|
|

Aktif Üye
|
|
Süper bir yazı olmuş çok güzel anlatmış sebomuzu şaşırttı iclal aydının şebo sevgisi açıkça.Çok etkilendim emeğine sağlık diyorum söylenecek laf yok... |
| |
|
| |
 |