| Forum Anasayfa ~ Ordan Burdan Şurdan ~ merhamet mi?merhametsizlik mi? |
| Yazar |
Mesaj |
| efsundeniz |
 23 Mart 2008 16:58
 merhamet mi?merhametsizlik mi? |
|
|

Forum Demirbaşı
Meslek: Müzik
|
MERHAMET Mİ?? MERHAMETSİZLİK Mİ???
Merhamet,bir insanı insan yapan en kutsal duygulardan biridir,ve insanı diğer varlıklardan ayıran temel faktörlerden biridir.
Merhamet ,biz insanların daha barışçıl ve hümanist yaşamasını sağlar.
İnsanın insana duyduğu marhametten çok kendine duyduğu marhamet önemlidir.
Bu kelimeyi günlük hayatımızda çok kullanmasak da ya da çoğukez bu kelimeden yoksun yaşadığımızın farkına varsakta aslında zaman zaman yüreğimizde duyduğumuz o anlam veremediğimiz sızı biryerlerde bir hata bir vicdansızlık yağtığımızın belirtisidir.
İnsanlar zaman zaman bu duyguya kulak asmamayı yeğlerler sanki merhamet göstermek insanı güçsüz,savunmasız,zayıf biri yaptığını düşünürler.
Eğer hayatınızda bir karar almak üzereyseniz ve bu kararın doğru olmasını istiyorsanız kararı almadan önce vicdanınızla hesaplaşmalısınız ve bu da ancak merhametli bir insanın yapabileceği bir erdemdir.
İnsanlar düşünür,karar alır ve uygular.
Genelde karar alırken herkes bireysel düşünür,herkes alacağı kararın kendine olan menfaatini ölçmeye çalışır. Bireyselliğin ağır bastığı bir toplum, haksızlıklarla dolu adaletsiz bir Dünya’da yaşadığınızı düşünüyorsanız bunun tek sorumlusu sizleriniz çünkü bunların oluşmasına sebep olan insanların merhametsizce aldığı kararlardır.
Hiç düşündünüzmü ‘ben ne kadar merhametliyim?’ diye yada ‘aldığım kararlarda şuana kadar ne kadar vicdanımın sesini dinledim?’ diye yada vicdansızlık, güçsüzlük mü demektir? bu soruların cevaplarını eğer olumsuz veriyorsanız sizde merhametten eser yok yani siz ne kendinizi nede insanları seviyorsunuz yani boşboşuna yaşamış bir varlıksınız.
Tarih tüm bu merhametsizce alınan kararlarla doludur.
Bu merhametsizce alınan kararların hesabı hala verilememektedir
çünkü kin ve öfke insanların gözünü o kadar kör etmiştirki ne oturduğu koltuk ne yönettiği toplumun huzurunu ve refahını sağlayacak kararlar almaktan yoksun kalmışlardır. Sadece kargaşa ve despot bir yönetim oluşmuştur.
Düşünün aslında o kadar merhemetsiz bir ülkede ytaşıyoruz ve o kadar merhemetsiz insanların arasındayız ki hala düşününen insanlardan korkuyoruz onları sindirmeye çalışıyoruz ve hala kaleme silahla karşılık veriyoruz kendimizle hesaplaşmaktan o kadar acizis ki verdiğimiz yanlış kararları halen haklı sanıyoruz.
Üstelik yanlışlığını bildiğimiz halde insan hayatının üzerine oyun oynuyoruz insan hayatı üzerinden siyaset yapıyoruz. İnsan hayatını bir maç skoru gibi görüp 3-3 berabere bitti diyoruz ,insanın ne demek olduğunu unutan bir toplum haline döndük ve bunun tek sebebi merhametten yoksun yürekler beyinler.
Ben böyle bir ülkede yaşamak istemiyorum çünkü benim beynimde ve yüreğimde merhemete sonsuz yer var. Ve siz merhametten yoksun insanlar geç kalmış sayılmazsınız.
!!TEPKİSİZLİK VE DUYARSIZLIKTA MERHAMETSİZLİKTİR UNUTMAYIN!!
EFSUN-DENİZ KARDEŞLER |
| |
|
| |
 |
| Sebomyna |
 23 Mart 2008 23:33
 Re: MERHAMET Mİ? MERHAMETSİZLİK Mİ? |
|
|

Aktif Üye
Meslek: Öğrenci
|
Harika bir yazı olmuş emeğine sağlık ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi özellikle yazının sonunu herkesin dikkatlice okumasını tavsiye ediyorum.Bazı şeylere tepkisiz kaldığımız sürece bencede bizde o gruba dahil oluyoruz. |
| |
|
| |
 |
| bOhEmZuLiK |
 23 Mart 2008 23:34
|
|

Forum Demirbaşı
|
|
çok sağol böyle bir yazıyı bizimle paylaştığın için |
| |
|
| |
|
| efsundeniz |
 25 Mart 2008 16:31
|
|

Forum Demirbaşı
|
ne demek arkadaşlar bu benim kopmosizyon ödevimdi baktım güzel oldu burayada koydum beğendiğinize sevindim |
| |
|
| |
 |
| theconqueror |
 25 Mart 2008 18:17
|
|

Forum Demirbaşı
Meslek: Muhasebe
|
|
efsuncuk aferin gerçektende çok güzel yazmışsın...böyle yazmaya devam et.... |
| |
|
| |
 |
| ouzhn |
 25 Mart 2008 18:19
|
|

Yeni Üye
|
sağol güzel bir yazı olmuş Sebomyna arkadaşıma katılıyorum yazının sonu anlamlı bi kelime sağol efsundeniz...
!!TEPKİSİZLİK VE DUYARSIZLIKTA MERHAMETSİZLİKTİR UNUTMAYIN!! |
| |
|
| |
 |
| bOhEmZuLiK |
 25 Mart 2008 18:20
|
|

Forum Demirbaşı
|
gerçektende çok güzel olmuş böyle yazmaya devam et ben alıntı yaptığını düşünmüştüm valla çok güzel olmuş |
| |
|
| |
|
| SeBoDeLiSi |
 25 Mart 2008 18:31
|
|

Forum Demirbaşı
|
Çok güzel olmuş efsun tebrik ederim paylaşım için de teşekkürler |
| |
|
| |
 |
| efsundeniz |
 25 Mart 2008 19:03
|
|

Forum Demirbaşı
|
aslında bu yazı tamamiyle bana ait değil yazının sonunda da dediğim gibi efsun-deniz kardeşler aslında bu yazının ilk hali çok daha sert ve siyasi içerikliydi ve ablama aitti ben biraz daha uygun hale getirerek birazda kendi düşüncelerimi söylerek buraya koydum ablam miiliyet.bloga da bunu koyacağı için şimdiden söyliyim dedim |
| |
|
| |
 |
| multeciyim |
 25 Mart 2008 20:25
|
|

Forum Demirbaşı
|
o zaman bizde efsun-deniz kardeşleri kutlayalım... |