Forum Demirbaşı
|
isim:melis toprak yener (dedim bile )
doğum tarihi:21.01.1986
yaşadığı yer:eskişehir
1. Günlük hayatınızda ne tür müzik dinliyorsunuz?
-türkçe rock
2. Hangi grupları dinlemeyi tercih ediyorsunuz?
-mor ve ötesi,dejavu,ogün sanlısoy,pentagram
3. Rock müzik denilince aklınıza ilk olarak hangi gruplar geliyor?
-mor ve ötesi,mavi sakal,kurban
4. Rock müzik size neyi çağrıştırıyor?
-asiliğin ve hayatın siyah penceresi
5. Günümüzün rock müziğinimi yoksa 80 ler ve öncesinimi dinlemeyi tercih edersiniz? Neden?
-sadece türkçe rock dinliyorum..80ler öncesinde değerli gruplar olsada türkiyede rock müziğin mor ve ötesiyle canlandığını düşünüyorum..bu yüzden günümüz rock müziği..
6. Rock müzik sizce neyi sembolize eder? Neden?
-herkesin bildiği hayatı asıl gerçeklerle ve farklı cümlelerle anlatılmasıdır..bu hayat bakış açısı başka hangi türde var..
7. Rock müziği temsil eden renk sizce ne olabilir? Neden?
-siyahtır..karanlığın içindeki aydınlıktır..
8. Sizce siyah renk giyinmek rock müzikle alakalı mıdır?
-evet kesinlikle..pembe yeşil turuncu hayata lay lay lom bakmaya yarar..bkz:pembe gözlükler panjurlar..
9. Üzerinde 'rock' yazan veya rock müziği anımsatan cisimleri satın alır misiniz? Neden?
*ör: üzerinde kurukafa veya deri desenli olan giysiler, dinlediğiniz grupların baskısı olan t-shirtler.
-baskılı tişörtler hayır ama derilerim her zaman kolumdadır..onları dış dünyaya karşı bir işaret olarak görüyorum
10. Dinlediğiniz rock grubunun imajı sizin için önemli midir?
-evet hemde çok..demir demirkanın dövmeleri ogün abinin saçı mor ve ötesinin takım elbisesi altına giydiği spor ayakkabıları sebomun kızıl saçları rock müziğin farklılığını ortaya koyuyor..
11. Dış görüntülerinin ve müziklerinin ilişkisi hakkında ne düşünüyorsunuz?
-örn:mor ve ötesi..takım elbiseleri duruşlarının cidiiyetini renkli spor ayakkabıları farklılık ve zıtlığın simgesidir
12. Sevdiğiniz grup veya artist giyiniş tarzınızı etkiliyor mu, nasıl ?
-demiştim kızıl saçlarımdan şebo suçlu diye
13. Gittiğiniz konserlerde gruba veya artist tarafından tasarlanmış eşya veya aksesuarlar satın alıyor musunuz ?
-bunların onlara bir kazancı olduğunu düşünmüyorum bu yüzden hayır orjinal albümleri konser biletleri dışında herhangi bir eşya almıyorum..
14. Sevdiğiniz grup veya artistin t-shirt, cüzdan ve bileklik gibi aksesuarlarını hiç satın aldınız mı ?
-bkz:13. sorunun cevabı
15. Rock müziği alternatif bir müzik tarzı olarak kabul ediyor musunuz ?
-hayır..içinde elektro olan her şarkıyı bile rock müzik olarak kabul etmiyorum..söz ve müzik rockta bir bütündür..
16. Günümüzde Rock müziğin imajının, müziğin kendisinden daha çok önde olduğunu düşünüyor musunuz ?
-gerçek bir rock müzik dinleyicisi iseniz imajın müzik üstünde bir etkisi olmadığınızı kestirebilirsiniz..imaj çok şeydir fakat müziğin yanında bir anlamı olmaz..
17. Rock müziğin 1980'lerden sonra değiştiğine inanıyor musunuz ? Sizce en büyük etken ne olmuştur?
-ifade kısıtlığının yanında aslında özgürlüğün herşey olduğunu farkına varış ve bunu dile getiriş..aradaki fark budur..
18. 80'lerde kurulan Music Television (MTV)80 lerden önce alternatif olan rock müziğin günümüzde moda haline gelmesini etkilemiş midir ?
-rock müzik bir moda değildir..moda olarak görenlerde rocker değildir..doğru orantı |
| |
|