| Forum Anasayfa ~ Ordan Burdan Şurdan ~ güzel TÜRKÇEmiz nasıl katlediliyor.. |
| Yazar |
Mesaj |
| ouzhn |
 25 Mart 2008 18:10
 Re: güzel TÜRKÇEmiz nasıl katlediliyor.. |
|
|

Yeni Üye
Meslek: Öğrenci
|
|
çok doğru türkçemiz gitgide bozuluyor hepimiz çok dikkat etmeliyiz yalnız bu konuda en çok görev gazete,tv ve de sanatçılara düşüyor sanatçıların şarkılarında, tvlerde dizileri, gazetelerde yazılarda, dikkatli olunsa bizler de dikkat ederiz benim fikrimce |
| |
|
| |
 |
| gzm |
 25 Mart 2008 20:37
|
|

Aktif Üye
|
Ve bunların içinde belkide en çok acı verenleri kökenlerimize dayanan paşa gibi güzel kelimelerin pasha şeklinde özenti insanlar tarafından yabancılaştırılmak istenmesi .Farkında olmasak bile bu hataya kendimiz bile sıkça düşebiliyoruz ... Türkçe mizin güzel kültürümüzün yok edilmemesi için daha dikkatli olmalıyız gerçekten bunu hatırlattığın için tekrar teşekkürler |
| |
|
| |
|
| gitarci |
 28 Mart 2008 20:45
|
|

Üye
|
Gerçekten de kendi diline bizim kadar önem vermeyen başka millet yoktur heralde. İnsanlar artık günlük hayatlarında mesajlaşırken, netteyken öyle kısaltmalar yapıyorlar ki insan bazen yazdıklarını çözmek için filozof olma moduna geçiyor. Hoş ben de çoğu kez mesaj yazarken kısaltmalar kullanıyorum ne yazık ki dilimize sahip çıkma konusunda sitemizi tebrik ediyorum ve onlara kocaman teşekkür ediyorum:D |
| |
|
| |
 |
| denizZ |
 29 Mart 2008 22:56
|
|

Site Ahalisi
|
diğer ülkeler dillerini, kültürlerini korumak için neler neler yapıyorlar, biz ise dilimizi, kültürümüzü nasıl onların kopyası haline getiririz diye uğraşıyoruz. çok büyük hata yapıyoruz. bizim milletimiz kadar zengin kelime hazinesine sahip, zengin kültür birikimine sahip bir millet daha yoktur. kıymetini bilmiyoruz maalesef. duyarsızlık hat safhada! çok acı |
| |
|
| |
|
| gzm |
 30 Mart 2008 17:46
|
|

Aktif Üye
|
benim bi tanıdığım abim fransa ya gitmişti alışverişe çıktığında fransızca konuşuyo tabi ama karşısındaki adam kasacıydı galıba abi ne dese cevap vermiyo abinin de Türk olduğu biliniyo orda ... abi ne dese cevap vermiyo falan abi de en sonunda kızmış biraz çıkışmış sonra yerin dibine girmiş..kasacının söylediği şu: ya sen Türk değil misin biliyosun ki burada da Türkçeden anlayan insanlar var ayıp be kardeşim insan kendi diline sahip çıkar ...
düşünebiliyomusunuz bunu söyleyen bize bi fransız.. tatile Türkiye ye geldiklerinde kolay kolay hiç bi fransız kendi dilinden başka bi dille konuşmaz ingilizce bile ..bide bize bakın kendi aramızda msn de yazışırken bile '' okey, bye bye, see you'' kendi dilimizi kendimiz katlediyoruz valla ayıp bize |
| |
|
| |
|
| multeciyim |
 30 Mart 2008 20:49
|
|

Forum Demirbaşı
|
|
malesefki asimile olmuşuz... bize daha çok çıkışırlar:( |
| |
|
| |
|
| Sebomyna |
 2 Nisan 2008 19:38
|
|

Aktif Üye
|
|
Gerçekten çok üzücü bir durum sitemize bu konuda gösterilen özenden dolayı teşekkür ediyorum.Öncelikle kimin ne tarzda konuştuğuna değil kendimizin ne kadar dil milliyetçisi olduğumuza bakarsak daha yararlı olacağını düşünüyorum.Paylaşım ve güzel hatırlatma için sağolun. |
| |
|
| |
 |
| gzm |
 2 Nisan 2008 20:05
|
|

Aktif Üye
|
|
Evet benim de söylemek istediğim bu; herkese kızıyoruz ama aslında kendimiz de( farkına varamasak bile) aynı hataya düşüyoruz .Bunun için,başkalarına örnek olabilmek için başta kendimiz bu konuda dikkatli olmalıyız.. |
| |
|
| |
|
| Pentagrammezarkabul |
 9 Nisan 2008 15:42
|
|
Banlı
Meslek: Kamu sektörü
|
saçma bence.bazı kendini beğenmişlerin ya da bazı kesimlerin öyle konuşuyor olması beni ya da türkçeyi güzel konuşanları ilgilendirdiğini sanmıyorum.kendiği beğenmecilik.benmerkezcilik bunlar oldukça ilerleme kaydedilemez.türkçemizi korumamız için önce kendimizi ve ne olduğumuzu bilmeliyiz.65 den 85 gayet güzel.atalarımızın kemiklerini sızlatmaktan hala usanmadık |
| |
|
| |
|
| RocK92 |
 9 Nisan 2008 16:37
|
|

Aktif Üye
|