| Forum Anasayfa ~ Türkçe Rock ~ murat yılmazyıldırım |
| Yazar |
Mesaj |
| sinan |
 22 Şubat 2007 10:12
 murat yılmazyıldırım |
|
|
Site Admin
|
1964 İstanbul doğumlu olan Murat Yılmazyıldırım, liseden sonra Kadıköy Devlet Konservatuarı Kontrbas Bölümü'ne girdi. Fakat daha sonra okuldan ayrılıp alaylılar kervanına katıldı. Bu arada değişik enstrümanlara ilgi duydu ve kendi kendine çalmayı öğrendi. 1993 yılında Murat Çelik ile birlikte Düş Sokağı Sakinleri grubunu kurdu. Düş Sokağı Sakinleri olarak 3 albüme imza attı. Türkiye'nin pek çok yerinde 500'e yakın konser vererek belki de bir çok grup ve sanatçının ulaşamadığı başarıyı elde etti. Murat Çelik'in müziği bırakma kararından dolayı Murat Yılmazyıldırım müzikal yolculuğuna yalnız başına devam etme kararı aldı. Bugüne kadar 1000'in üzerinde söz yazıp, beste yapan ve 9 albüme imza atan Murat Yılmazyıldırım, gerek müzik tarzıyla gerekse hayat felsefesiyle hem hayranlarına hem de müzisyenlere yeni ufuklar açtı, bir çok gence yaşamsal esin kaynağı ve model oldu...
"Düşsel bir dünyanın kapısından içeri girdiğimde 9.5.1964 tarihini gösteriyordu zaman. Ve dünya üzerindeki yolculuğum beni sevinçleri ve hüzünleri birbirine karışmış bu coğrafyada müzik denen sadık dostumla tanıştırdı.
Beni çoğunuz Düş Sokağı Sakinleri'nden tanır. Kiminizde solo olarak yaptığım albümlerden."
solo çalışmaları:
aşk-ı alem - 1996 (bu albüm çıkmamış)
yelkenin gözyaşları - ocak 1998
kırık yelken - 2000
cennet - şubat 2002
büyü - ekim 2003
kara aşka beyaz göndermeler - ağustos 2004
göz yaşı ağacı seni çağırıyor - 2005
"Bir de henüz basıma girmeyen, yurtdışı için otantik tarzda hazırladığım 8'li albüm serim var.
Ayrıca Kent Ozanları adı altında çıkarılan karma albüme çeşitli sanatçılarla birlikte ben de kendime ait olan bir parçayla konuk oldum.
Okullu yıllarım beni Beyazıt İlkokulundan Bakırköy Yavuz evler İlkokuluna, oradan Bakırköy Şekerevler Ortaokuluna oradan da Bakırköy Lisesine en son olarak da Kadıköy Devlet Konservatuarı Kontrbas Bölümüne kadar sürükledi. Kafamın içinde beni düşsel bir zamanın sürrealist uzantıları arasına katıp duran düşünceler denizinde yüzüyor olmam, en sonokuduğum okulu bana yarıda bıraktırdı. Ben de böylece alaylılar arasına katılmış oldum.
İlk olarak 1981 yılında klasik gitarla akademik anlamda tanışma fırsatı buldum. Ve sonrası kendimi onunla keşfetme yollarıyla geçti. Bu yollar üzerinde farklı enstrümanlarla haşır neşir olmak, duyumlar ve onları albümlerinde kullanma şansı yaratmak bakımından çok yararlı oldu. Beni kendimle tanıştırdı.
Düşler bedenime giydirdiğim en güzel giysim oldu. Onu istediğim gibi nakışladım. Ortaya çıkardığım sözcüklerin ve melodilerin bedeniyle sevişmeyi olgunlaşma sürecindeki en tatlı meyve gibi gördüm..."
Ayrıca 2003 Yılında "Serbest Vezin Sembolik Şizofreni" isimli Roman kitabı yayınladı... |
| |
|
| |
 |
| gulden |
 3 Mart 2007 18:40
 Re: murat yılmazyıldırım |
|
|

Site Ahalisi
Meslek: Öğrenci
|
ben ilk kez kan revan içindeyim şarkısıyla tanıdım murat yılmaz yıldırım'ı.o günden bu yana severek dinliyorum.şarkılarının sözleri beni çok etkiliyor..bi kitap'ı nın olduğunu bilmiyordum,teşekkürler toprak hemen alıcam.. |
| |
|
| |
|
| TOPRAK |
 3 Mart 2007 19:00
|
|

Forum Demirbaşı
|
güldencim başlık ve haber sinana aittir |
| |
|
| |
 |
| gulden |
 4 Mart 2007 23:20
|
|

Site Ahalisi
|
her ikinizden de çok özür dilerim |
| |
|
| |
|
| hande |
 22 Haziran 2007 14:15
|
|

Aktif Üye
|
paylaşım için teşekkürler sinan... |
| |
|
| |
 |
| RocK92 |
 27 Haziran 2007 15:08
|
|

Aktif Üye
|
|
ilk olarak abimin tavsiyesi üzerine dinlemiştim sonra vazgeçilmezim oldu:P |
| |
|
| |
 |
| hande |
 1 Temmuz 2007 21:21
|
|

Aktif Üye
|
söylemeyi unuttum abimin arkadaşı murat yılmazyıldırım... bunu söylemem saçma oldu ama neyse artık söyledim...
çok seviyorum ya murat abiyi
en sevdiğim şarkısı ''herşey geçer hayat kalır'' çok süper bi şarkı dinlesin bence dinlemeyen varsa |
| |
|
| |
 |
| sinan |
 20 Şubat 2008 01:44
|
|
Site Admin
|
Murat Yılmazyıldırım'ın yeni albümü 'Adsız' çıktı. albümü dinledim, bir iki '0 derecede aşk başkadır' havası olan şarkı hariç diğerleri çok güzel gerçekten. şuan iki tane klip çekilmiş beklemekte. yakında bir tanesini görmeye başlıycaz. ikincisini ne zaman yayınlarlar bilmiyorum.
çok güzel albüm.mutlaka alınmalı. '0 derecede aşk başkadır'dan sonra gerçekten iyi geldi
Adsız I
1. Adsız Aşk-I
2. Adsız Özlem
3. Adsız Sevinç
4. Adsız Sevgi
5. Adsız Zaman
6. Adsız Düş
7. Adsız Ben
8. Adsız Hüzün
9. Adsız Cennet
10. Adsız Aşk-II
Adsız II
1. Adsız Ruh
2. Adsız Sen
3. Adsız Gözyaşı
4. Adsız Uyku
5. Adsız Ateş
6. Adsız Çiçek
7. Adsız Mavi
8. Adsiz Veda
9. Adsız Aşk-III |
| |
|
| |
 |
| bOhEmZuLiK |
 20 Şubat 2008 15:53
|
|

Forum Demirbaşı
|
"gözyaşlarım"
demin dinledim çok hoş |
| |
|
| |
|
| uyumsuzfani |
 22 Nisan 2008 11:51
|
|

Site Ahalisi
|
lise yıllarımdan beri dinlediğim kişi düş sokağı zamanında çok iyidi böyle de güzel. son albümünde bir bayan eşlik ediyor kendisine ilk başta alışamadım ama sonra ısındım:)yine olağanüstü yine beğeniyle dinliyorum ama murat çelik i de yabana atmamak gerekiyor murat çelik konserine gittiğimde gerçekten büyülendim tek kişilik dev orkestraydı resmen gitarı bırakıp yan fülüt çalması ayaklarıyla ve o saçlarının dalgalanmasıyla ritim tutması sıcak kanlılığı olağanüstüydü ya keşke ayrılmasalardı gençlik grubumdu |
| |
|
| |
 |