| Forum Anasayfa ~ Türkçe Rock ~ manga |
| Yazar |
Mesaj |
| TOPRAK |
 21 Şubat 2007 13:05
 manga |
|
|

Forum Demirbaşı
|
|
Manga, Seven adlı, barlarda “cover” parçaları yorumlayan grubun elemanlarının yollarını ayırması ile 2001 sonlarına doğru şekillenmeye başladı. Ferman Akgül, Yağmur Sarıgül, Cem Bahtiyar, Özgür Can Öney ve Efe Yılmaz'dan oluşan yeni grubun amacı kendi parçalarını çalmaktı. Rock müzikle elektroniği, sert gitar riffleriyle rap vokalleri birleştirmek istiyorlardı. 2002 yılının Ocak ayındaki bir yarışma (SingYourSong) sonucu Türkiye çapında populariteye kavuştular ve ilk besteleri “Kal Yanımda”nın başarısı, yeni besteler üretmelerini sağladı. Bu dönem içinde “Bitti Rüya”, “Libido” ve “Yalan” gibi parçaları yaptılar ve Türkiye'nin dört bir yanında 50'yi aşkın konser verdiler. Prodüktörleri Haluk Kurosman eşliğinde ilk albümleri "maNga"'yı çıkardılar. Kargo'nun solisti Koray Candemir, Vega, Göksel ve Kanadalı rapper UnKnown MC gibi bazı şarkıcılardan da destek gördüler. Son albümü Nu-metal müzik tarzında (ve vokallerde ortaya çıkan arabeskle) yapılmıştır |
| |
|
| |
 |
| chor |
 2 Mart 2007 21:21
 Re: manga |
|
|
Banlı
Meslek: öööörenji
|
|
manga benim eskiden favorilerimdendi ama daha iyileri var... |
| |
|
| |
 |
| denizkizi |
 2 Mart 2007 21:30
|
|

Forum Demirbaşı
|
bence gökselle beraber şarkı yapmaları oldukça saçmaydı..sonuçta rock yapıyorlar |
| |
|
| |
|
| chor |
 2 Mart 2007 21:34
|
|
Banlı
Meslek: öööörenji
|
|
ya şarkı bulamayınca.böyle yollara baş vuruyorlar. |
| |
|
| |
 |
| musacan1992 |
 17 Mart 2007 18:57
|
|
Banlı
Meslek: ögrenci
|
|
ben beğenmiştim hoşuma gitmişti o şarkı ama doğru söylüyorsun deniz kızı sonuçta rock yapıyolar. |
| |
|
| |
 |
| zizemm |
 17 Mart 2007 19:17
|
|

Üye
Meslek: öğrenciii
|
|
bence şarkı güzeldi ayrıca bazen güzel oluyo türlerin harmanı |
| |
|
| |
 |
| jose |
 12 Nisan 2007 13:50
|
|
Banlı
Meslek: öğrenci
|
|
rock-rap kardeşliğinin ismi MANGA |
| |
|
| |
|
| ScouR |
 5 May 2007 17:12
|
|
Banlı
Meslek: Öğrenci
|
|
arkadaşlar işin açıkçası mangayı hiç beğenmiyorum..biçok kişininde belirttiği gibi(siteyi kastetmiyorum..) canlı performansları feci derecede berbat..tamam rock ve rapi birleştirmişler..ama..bence rockı daha ön planda tutmaları gerek..diyorum..ve daha sert olmaları gerektiğini düşünüyorum.. |
| |
|
| |
 |
| TOPRAK |
 5 May 2007 17:24
|
|

Forum Demirbaşı
|
|
ilk çıktıklarında biz türkiyenin en iyi grubuyuz havalarında olan manga daha sonra işin öyle olmadığını gördü..kendilerine kral tv video müzik ödüllerini kriter almalarıda onların ne için piyasada! olduklarının büyük bi kanıtı..ödülü mor ve ötesine kaptırınca da ne olduklarını anladılar zaten..aslında kendi müziklerini yapsalar başarılı olabilirler ama bu iş linkin park taklitleriyle gökselle düetle dondurma reklamlarıyla yürümez.. |
| |
|
| |
 |
| ScouR |
 5 May 2007 17:32
|
|
Banlı
Meslek: Öğrenci
|
TOPRAK yazmış: aslında kendi müziklerini yapsalar başarılı olabilirler ama bu iş linkin park taklitleriyle gökselle düetle dondurma reklamlarıyla yürümez..
evet işte sorunda burda..kendi müziklerini yapmıyolar yada yapamıyolar..bence sonları vahim gibi bişey.. |
| |
|
| |
 |