şeboist :: şebnem ferah fan sitesi  
www.seboist.com © 2005-2008  

Şebnem Ferah
Forum Anasayfa ~ Sinema - Tv ~ Piyanist..
Yazar Mesaj
gzm
Tarih 4 Nisan 2008 19:52
Mesaj konusu Piyanist..
Aktif Üye
Aktif Üye
Yaş: 15 Cinsiyet: Bayan Burç: Aslan Nerden: İstanbul Kayıt: Mart, 2008 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 165
Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye alan ve en iyi film dalında Oscar’a aday olan Piyanist, İkinci Dünya Savaşı sırasında Varşova gettosunda saklanarak hayatta kalmayı başaran Yahudi piyanist Vladislav Szpilman’in gerçek hayat öyküsünü anlatıyor. Almanlar Polonya’yı işgal ettiğinde yirmi sekiz yaşında olan Szpilman, ülkesinin önde gelen genç yeteneklerinden biri olarak Varşova Radyosu’nda çalışmakta, bir yandan da konserler vermekte ve bestecilik yapmaktadır. İşgal sonrasında yaşam alanları gittikçe kısıtlanan Yahudiler, trenlere bindirilerek toplama kamplarına yollanmaya başladıkları zaman, Szpilman önceden tanıdığı bir görevli tarafından sıradan çıkarılır. Tüm ailesi kamplarda yitiren Szpilman (burada Polanski’nin de annesinin Auschwitz’te öldüğünü ve babasının Mauthausen kampından kurtulduğunu belirtmekte yarar var), savaşın sonuna kadar çeşitli Polonyalılar tarafından korunarak, sıklıkla açlıktan ölüm sınırında, Varşova’nın kurtarılmasını bekler. Daha önce Spielberg’in “Schindler’in Listesi”ni yönetmen teklifini reddeden usta Polonyalı yönetmen Roman Polanski’nin, Szpilman’la aynı dönemlerde yaşamını sürdürme mücadelesi verdiği için, filmi büyük bir duyarlılıkla kotardığı söyleniyor. “Piyanist” kaçırılmaması gereken bir film.

Ben her izlediğimde ağlıyorum diyebilirim .Heralde hayatımda beni en çok etkileyen filmler arasında ilk üçte yer alıyor.muhteşem bir film..Sizin de yorumlarınızı duymak istedim ...
  Kullanıcının profilini görüntüle
denizZ
Tarih 5 Nisan 2008 18:48
Mesaj konusu Re: Piyanist..
Site Ahalisi
Site Ahalisi
Yaş: 21 Cinsiyet: Bayan Burç: Koç Nerden: İçel-Mersin Kayıt: Şubat, 2008 Mesajlar: 430
bu filmi izlerken boğazım düğüm düğüm olmuştu, sonuna kadar kendimi zor tuttum. gözlerim ucuna kadar doldu ama tuttum kendimi. ama annem tutamadı, ağladı.
gerçekten çok güzel ve anlamlı bir filmdi. ben tekrar izlemeye dayanamadım hiçbir zaman. dolu dolu bir film. izlenmeli!!!
MeLL
Tarih 24 Nisan 2008 23:49
Aktif Üye
Aktif Üye
Yaş: 17 Cinsiyet: Bayan Burç: İkizler Nerden: İstanbul Kayıt: Nisan, 2008 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 156
Kesinlikle Mükemmel bir film!! Senaryo,oyuncular filan herşey muhteşemdi.. İzlenmesi gereken bir film..
uyumsuzfani
Tarih 25 Nisan 2008 08:41
Site Ahalisi
Site Ahalisi
Yaş: 22 Cinsiyet: Bayan Burç: Başak Nerden: Adana Kayıt: Mart, 2008 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 378
gerçekten harika bir filmdi.benimde gözlerim dolmuştu yüreğim sıkışmıştı,ve barışın önemini bir kez daha anlıyor insan barışın önemini vede güzelliğini..
  Kullanıcının profilini görüntüle MSN Messenger
efsundeniz
Tarih 25 Nisan 2008 23:22
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
Yaş: 60 Cinsiyet: Bayan Burç: Akrep Nerden: Adana Kayıt: Temmuz, 2007 Meslek: Müzik Mesajlar: 1069
hala izlerken ağlarım harika bir filmdi Alkış
benozgurum89
Tarih 21 Haziran 2008 14:54
Üye
Üye
Yaş: 18 Cinsiyet: Erkek Burç: Akrep Nerden: Bursa Kayıt: Nisan, 2008 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 40
kendi tarzında şimdiye kadar izlediğim en iyi film diyebilirim...
merwe23
Tarih 21 Haziran 2008 15:41
Aktif Üye
Aktif Üye
Yaş: 16 Cinsiyet: Bayan Burç: Aslan Nerden: İstanbul Kayıt: Nisan, 2008 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 139
izleyip de etkilenmemek mümkün değil ki.Alman Nazilerinin yaptıklarını çok iyi anlatıyor
Sebomyna
Tarih 22 Haziran 2008 15:23
Aktif Üye
Aktif Üye
Yaş: 21 Cinsiyet: Bayan Burç: Balık Nerden: Manisa Kayıt: Aralık, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 122
Gerçekten izlenmeye değer ve çok etkileyici bir film...
sebohayran
Tarih 22 Haziran 2008 16:16
Üye
Üye
Yaş: 21 Cinsiyet: Bayan Burç: Aslan Nerden: Yurt Dışı Kayıt: Haziran, 2008 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 83
çok güzel bir film gerçekten, mutlaka izlenmesi gereken bir film..
LeManyak
Tarih 7 Temmuz 2008 15:44
Üye
Üye
Yaş: 18 Cinsiyet: Bayan Burç: Kova Nerden: İzmir Kayıt: Haziran, 2008 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 28
ilk başta piyanist başlığını görünce çok sevindim..çünkü bu filmde benim en etkilendiğim filmlerden..nutkum tutuldu kelimeler yetmedi bu filme diyecek laf bulamadım tek kelimeyle Mükemmel..izlediğimden bu yana bi 3-4 yıl kadar olmuştur fakat hiç unutmadım..gerçekten çok etkileyici..
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)
1, 2  Sonraki