| Forum Anasayfa ~ Sinema - Tv ~ gladyatör |
| Yazar |
Mesaj |
| theconqueror |
 25 Nisan 2008 15:51
 gladyatör |
|
|

Forum Demirbaşı
Meslek: Öğrenci
|
Roma İmparatorluğunun en başarılı generallerinden Maximus, Almanya'dan gelen saldırıyı püskürttükten sonra ailesinin yanına dönmeyi düşlemektedir. Ölmek üzere olan İmparator Marcus Aurelius, Maximus'tan ölünce kendi yerini almasını ister. Bu haber İmparatorun oğlu ve tahtın varisi olan oğlu Commodus'u çok sinirlendirir. Babasını öldüren Commodus, Maximus'un ve ailesinin öldürülmesini emreder.
Maximus ölümden kurtulmayı başarsa da ailesi kurtulamaz. Bu arada köle tacirleri tarafından yakalanır ve esir alınır. Gladyatör eğiticisi Proximo, Maximus'u ve yeni arkadaşı Juba'yı satın alır. Çok geçmeden Proximo, Maximus'taki büyük potansiyeli keşfeder ve onu eğiterek Roma Collesium'undaki gladyatör dövüşlerine hazırlamaya başlar. Bu arada Maximus intikamını alacağı günü beklemektedir.
Gerçek sinema gerçek film budur...Tabi Russel Crowe'un bu filme kattığı hava bambaşka... |
| |
|
| |
 |
| denizZ |
 28 Nisan 2008 20:42
 Re: gladyatör |
|
|

Site Ahalisi
|
ben bu filmde en çok Commodus'un rolünü beğenmiştim.
bu filmi ilk olarak sinemada ve daha sonra defalarca da evde vcd ya da tv'de izledim, her defasında da önce Commodus'un babasını öldürme sahnesinde, sonra da Maximus'un Commodus'u öldürme sahnesinde nefesimi tutarak kitlendim...
Joaquin Phoenix (Commodus) en ağır roldeydi bence, psikopat bir rolü canladırmak hiçbir zaman kolay değildir sonuçta. insana tamamen hissettiriyordu o acısını, ruhsal bozukluğunu... ben o rolün hayranıyım! |
| |
|
| |
|
| legolas17 |
 4 Temmuz 2008 19:45
 Re: gladyatör |
|
|

Üye
Meslek: Öğrenci
|