Anasayfa

Şebnem Ferah

Volvox

Forum

Galeri

Şarkı Sözleri

Iletişim

şeboist :: şebnem ferah fan sitesi  
www.seboist.com © 2005-2008  

Şebnem Ferah
Forum Anasayfa ~ Sinema - Tv ~ babam ve oğlum
Yazar Mesaj
efsundeniz
Tarih 28 Nisan 2008 21:17
Mesaj konusu babam ve oğlum
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
Yaş: 57 Cinsiyet: Bayan Burç: Akrep Nerden: Adana Kayıt: Temmuz, 2007 Meslek: Müzik Mesajlar: 1069
Babam ve Oğlum, 2005 yapımı bir Çağan Irmak filmi. Ege'deki çiftlikten gazetecilik okumak için ayrılan Sadık'ın, yıllar sonra oğluyla beraber yeniden çiftliğe dönüşünün, 12 Eylül Darbesi arka planında aktarıldığı filmin senaryosunu da yine Çağan Irmak yazdı. Film, Türkiye'de 3.500.000 izleyici sınırını aşan nadir filmlerden biri olma başarısını gösterdi.

Sadık, Ege'deki çiftlikten ,üniversitede gazetecilik eğitimi için ayrılmıştır. Oysa babası Hüseyin, onun ziraat mühendisliği okuyup çiftliğin idaresini eline almasını istemektedir. Sadık, daha üniversite yıllarında politikayla aktif olarak ilgilenir. Bunu öğrenen babası Hüseyin, oğlunu evlatlıktan reddeder. 70'li yıllarda birçok siyasi olaya karışan Sadık'ı daha zor günler beklemektedir. 1980 yılının 12 Eylül günü sabah erken saatlerde karısının doğum sancılarının tutmasıyla dışarı fırlayan çift, hastaneye gitmek için araç bulamazlar, çünkü ülkede askeri darbe gerçekleşmektedir. Sadık'ın karısı, doğum esnasında hayatını kaybeder ama küçük Deniz hayattadır. Gördüğü işkence ve yattığı hapisten sonra sağlığı bozulan Sadık, hastalığının ölümcül olduğunu anladığında Deniz'i Ege'deki çiftliğe, annesinin ve konuşmadığı babasının yanına götürmekten başka bir yol bulamaz. Çizgi romanlara ve onun büyülü dünyasına oldukça meraklı olan Deniz için evin yanaşmaları, küs teyze (Şerif Sezer), traktör kullanan ve telsizle konuşan babaanne (Hümeyra), bileğinden boğazına kadar bilezikle dolaşan gelin Hanife (Binnur Kaya) ve saf bir amca (Yetkin Dikinciler) ile tanışmak, onun için oldukça farklı bir deneyim olacaktır. Sadık ve Hüseyin'in geçmişle hesaplaşmaları ise oldukça sıkıntılı gelişmelere neden olacaktır .

Yönetmen Çağan Irmak
Yapımcı Şükrü Avşar
Senaryo yazarı Çağan Irmak
Oyuncular Çetin Tekindor
Fikret Kuşkan
Hümeyra
Şerif Sezer
Binnur Kaya
Yetkin Dikinciler
Film müzikleri Evanthia Reboutsika
Yapım yılı, ülkesi 2005, Türkiye
Yapım şirketi Avşar Film
Dağıtım şirketi Özen Film
Süre 108 dakika
Dil Türkçe
Cins Sinema filmi
Tür Dram
Renk Renkli
Gösterim tarihi Türkiye: 18.11.2005
  Kullanıcının profilini görüntüle
sinan
Tarih 29 Nisan 2008 00:09
Mesaj konusu Re: babam ve oğlum
Site Admin
Yaş: 23 Cinsiyet: Erkek Burç: Oğlak Kayıt: Şubat, 2007 Mesajlar: 1107
filmin konusu, çekimi vs. olduğu kadar oyuncuların oyunculuk şölenlerine bayılmıştım. çok kaliteli bir filmdi herşeyiyle..
  Kullanıcının profilini görüntüle Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
TOPRAK
Tarih 29 Nisan 2008 00:40
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
Yaş: 22 Cinsiyet: Bayan Burç: Kova Nerden: Eskişehir Kayıt: Şubat, 2007 Mesajlar: 969
annemle sinemada izlemiştik ve çıkıp eskişehir sokaklarında ağladık..çok ağladık çok..
  Kullanıcının profilini görüntüle MSN Messenger
akasa
Tarih 29 Nisan 2008 08:09
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
Yaş: 14 Cinsiyet: Bayan Burç: Akrep Nerden: Eskişehir Kayıt: Eylül, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 554
ailecek evde izledik bu film gerçekten çok güzeldi filmin sonunda hepimizin gözleri dolmuştu
uyumsuzfani
Tarih 29 Nisan 2008 08:35
Site Ahalisi
Site Ahalisi
Yaş: 21 Cinsiyet: Bayan Burç: Başak Nerden: Adana Kayıt: Mart, 2008 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 377
sinemada izlemiştim ve bulunduğumuz salonda hıçkırık sesleri yankılanıyordu gerçekten kusursuz bir filmdi.herkes kendinde öyle yada böyle bir parça taratıyordu..ağlamamak imkansız nerdeyse..fakat tatlı komik bölümlerini de söylemeden geçemicem ağlarken arada gülmekte güzel bir duyguydu
multeciyim
Tarih 29 Nisan 2008 16:29
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
Yaş: 20 Cinsiyet: Bayan Burç: Kova Nerden: Kocaeli Kayıt: Ağustos, 2007 Mesajlar: 521
gerçekten güzel bir film yapmışlar zaten dediğiniz gibi oyuncularda mükemmel doğal olarak sonuç ortada...yalnız bu kadar duygusaal olmasına ragmen ben yine ağlamamıştım
Sebomyna
Tarih 29 Nisan 2008 17:41
Aktif Üye
Aktif Üye
Yaş: 21 Cinsiyet: Bayan Burç: Balık Nerden: Manisa Kayıt: Aralık, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 117
Türk filmleri arasında en iyiler içinde kesinlikle.Çok duyguluydu...
pelinn
Tarih 30 Nisan 2008 00:23
Site Ahalisi
Site Ahalisi
Yaş: 16 Cinsiyet: Bayan Burç: Terazi Nerden: Antalya Kayıt: Aralık, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 351
Benim bugüne kadar izlediğim en iyi filmlerden bir tanesi ne muhteşemdi ya.izlenmeye değer kaliteli bir yapımdı.akşam eve gözlerim şişmiş bir şekilde gelmiştim.
KoNtEs
Tarih 30 Nisan 2008 14:49
Üye
Üye
Yaş: 15 Cinsiyet: Bayan Burç: Akrep Nerden: İstanbul Kayıt: Kasım, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 75
babam ile beraber izlemiştik ve çıktıgımızda ikimizin gözlerde kıpkırmızıydı. muhteşem bir film
efsundeniz
Tarih 30 Nisan 2008 16:03
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
Yaş: 57 Cinsiyet: Bayan Burç: Akrep Nerden: Adana Kayıt: Temmuz, 2007 Meslek: Müzik Mesajlar: 1069
3 kez izledim 3ünde de ağladım ve kendime çok şaşırdım ben öyle kola ağlamam birde herkesin içinde asla ama ağladım süper bir filmi 50 yılın filmi
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)
1, 2  Sonraki