| Forum Anasayfa ~ Sinema - Tv ~ sil baştan |
| Yazar |
Mesaj |
| efsundeniz |
 25 Nisan 2008 23:24
 sil baştan |
|
|

Forum Demirbaşı
Meslek: Müzik
|
Yönetmenliğini Michel Gondry'nin üstlenmiştir. Senaryosunu Michel Gondry, Charlie Kaufman ve Pierre Bismuth birlikte yazmıştır. Kaufman ve Bismuth En İyi Özgün Senaryo Akademi Ödülü'nü kazanmıştır. Filmin başrolünde Jim Carrey ve Kate Winslet yer almaktadır. Kirsten Dunst, Mark Ruffalo, Tom Wilkinson, Elijah Wood, Jane Adams, ve David Cross'da filmde rol almıştır.
Clementine (Kate Winslet) ile Joel (Jim Carrey) bir kumsalda tanışırlar. Birbirlerinden çok farklıdırlar. Joel, içine kapalı ve mantıklı; Clementine, dışa dönük ve içgüdüleriyle hareket eden biridir. Birbirlerini severler. Sonra zamanla sorunlar başlar, en ufak şey batar, tahammülsüzlük artar. Ayrılırlar. Clementine mutsuzdur. Joel’i unutarak mutsuzluğunu bitirebileceğini düşünür. İnsanların hafızalarını temizleyen bir doktora gider. Joel ile ilgili tüm anılarını sildirir. Bu durum karşısında hayal kırıklığına uğrayan ve Clementine’i unutmak için aynı prosedürü kendi üstünde uygulatmaya karar veren Joel, sıkı kurallar ve tam gizlilik ilkesiyle çalışan deneysel tıp merkezi Lacuna Laboratuarı’nın yolunu tutar. Kendisi de Clementine’ın anılarından kurtulmak ister. Fakat o uykusundayken yürütülen işlemin bir noktasında, kaybetmek istemediği hatıralarla karşılaşır. Vazgeçmek ister. Clementine’ı içinde tutmak ister. Ama uyku halindeyken sesini duyuramaz. Ve Clementine’ı zihninin içinde saklamaya çalışır. Birlikte Joel’in zihninde bir yolculuğa çıkar ve birbirlerini kaybetmemeye çalışırlar. |
| |
|
| |
|
| efsundeniz |
 25 Nisan 2008 23:32
 Re: sil baştan |
|
|

Forum Demirbaşı
|
Filmin bütçesi 20,000,000 $'dır.Sevgilisini neden silmek istediğine dair yapılan kaset kayıtları sırasında Jim Carrey ve Kate Winslet’in gerçek hayatlarından aşk acılarını paylaştıkları konuşmalar filmdeki bazı diyaloglara kaynaklık etmiş. Elijah Wood ve Mark Ruffalo arasında geçen diyaloglarda oyuncuların kendisi değişikliklere gitmiş.
Film ABD'de 19 Mart 2004'te gösterime girdi. İngiltere'de 30 Nisan, Almanya'da ise 20 Mayıs'ta gösterime giren film,[3] Türkiye'de yaklaşık 2 sene sonra, BirFilm dağıtımcılığında, 26 Mayıs 2006'da gösterime girdi. [4] Film kendi ülkesinde (ABD) 34,400,301 $, kendi ükesi dışında 37,857,825 $ ile toplamda 72,258,126 $ hasılata ulaşmıştır
Akademi Ödülleri (İki dalda aday olup, birini kazanmıştır)
En İyi Orjinal Senaryo - Charlie Kaufman (senaryo-hikaye), Michel Gondry (hikaye), Pierre Bismuth (hikaye)
En İyi Kadın Oyuncu - Kate Winslet
Altın Küre Ödülleri (Dört dalda aday olmuştur)
En İyi Film - Müzikal veya Komedi
En İyi Kadın Oyuncu - Müzikal veya Komedi - Kate Winslet
En İyi Erkek Oyuncu - Müzikal veya Komedi - Jim Carrey
En İyi Senaryo - Charlie Kaufman
SAG (Screen Actors Guild Awards) (Bir dalda aday olmuştur)
BAFTA (British Academy Film Awards) (Beş dalda aday olup, ikisini kazanmıştır)
En İyi Senaryo - Charlie Kaufman
En İyi Kurgu
En İyi Film
En İyi Erkek Oyuncu - Jim Carrey
Daha birçok ödülü alan film, İnternet Film Eleştirmenleri tarafından da En iyi Film dahil birçok dalda ödüle layık görüldü.
Kate Winslet'in Clementine rolünde gösterdiği performans Premiere Magazine'in tüm zamanların en iyi 100 performansı listesinde (100 Greatest Performances of All Time) 81. sırasındadır.
Film eleştirmenlerinin yorumlarının yer aldığı Rotten Tomatoes sitesinde film hakkında yer alan 208 film eleştirisinden %94'ü film hakkında olumlu yorum içermektedir.
Film, IMDB'nin üyelerinin puanlarıyla belirlenen En İyi 250 Film sıralamasında ilk 50 içindedir. |
| |
|
| |
|
| uyumsuzfani |
 30 Nisan 2008 09:26
|
|

Site Ahalisi
Meslek: Öğrenci
|
sevdigini kafandan silebilirsin, ama ya kalbinden?
sorusunu soran, son zamanlarda izlediğim kesinlikle en iyi film.
eğer yanlızsanız filmi izledikten sonra acaip bi sevme sevilme isteği duyarsınız..kesinlikle beraber izleyen çiftlerin aşklarının pekişeceğini düşünüyorum..evet gerçektende aşk bu!her zaman kusursuz duyguları barındırmıyor içinde! kimi zaman sevdiğinden nefret etmek içten içe acımasızca eleştirmek yargılamak, bağlandıkça kaçıp kurtulmaya çalışmak, kendine rağmen karşındakinde varolmaya çalışmaktır aşk!.sadece kafadan silmek yetmiyor kalpten silinmedikten sonra...işte film bunu anlatıyor ve şu soruyu sorduruyor..
acaba bu güne kadar hafızamdan sildirmek isteyecek kadar kendimi kaybederek birini sevdim mi ?? |
| |
|
| |
 |
| efsundeniz |
 30 Nisan 2008 16:06
|
|

Forum Demirbaşı
|
|
en etkilendiğim bölüm ise hafızası silinirken birden hayır istemiyorum düşüncesiyle kendi beyninde kaçması ben hadi durun artık silmeyin hadi uyan artık yaa oof sildiler dediğimi hatırlıyorum:) |
| |
|
| |
|
| akasa |
 2 May 2008 19:52
|
|

Forum Demirbaşı
Meslek: Öğrenci
|