| Forum Anasayfa ~ Gündem ~ darağacında 3 fidan ve 6 mayıs |
| Yazar |
Mesaj |
| efsundeniz |
 6 May 2008 20:11
 darağacında 3 fidan ve 6 mayıs |
|
|

Forum Demirbaşı
Meslek: Müzik
|
6 mayis 1972 sabahi. ankara. gokyuzu bulutlu. bulut kumeleri arasindan yer yer gunes isinlari suzuluyor. yasar kemal'in deyisiyle 'sari bir yagmur' yagiyor. sabahki haber bultenini dinlemeyenler, gazete saticilarinin onunde obek obek... basliklara bakip aglayanlar var...
ankara'nin karsiyaka mezarliginda uc kisi daha agliyor. uc gencin babalari bunlar. buruk yurek ve titrek elleriyle kefenleri araliyorlar son kez. sirayla ogullarini opuyorlar. yanaklarindan suzulen yaslar, olu canlarin alinlarina, yuzlerine damliyor...
baba yureklerini uc cana esit dagitiyorlar. ayni duygularla kucakliyorlar uc olu bedeni... mezara indiriyorlar...
ogleye dogru ankara'nin kizilay meydani'ndaki cicekcide, bir genc kizin koluna iki polis giriyor. genc kiz, asilmislar icin aglama sucunu islemekten gozaltina aliniyor. ve genc kiz, deniz gezmis, yusuf aslan ve huseyin inan'in mezarina kir cicegi atmaktan sanik oluyor...
(ekşisözlükten alıntıdır)
Biz adımlarımızı
kokmuş beyinlerin
ve korkak yüreklerin iğrenç yaşamlarına değil,
Şehitlerin yolunu ışıtan
zafer dolu tarihe basıyoruz.
Hayır!
Kan rengi faşist pusularda,
işkence tezgahlarının
ve mezar taşlarının başında
oturup ağlanmayacak;
Yadedip geçmiş günleri
Gelecek güzel günlerin hayaliyle sarhoş olmayacağız.
Çekilen onca çile,
ölüm ve işkence
takılmayacak ellerimize.
Bizim türkülerimiz
yok olup gidene ağıt olmadı
doğup gelene pranga olmayacak hiç |
| |
|
| |
|
| TOPRAK |
 6 May 2008 23:39
 Re: darağacında 3 fidan ve 6 mayıs |
|
|

Yönetici
|
|
devrim şehitlerimizi başımız dik bir kez daha anladık..deniz burda hüseyin burda yusuf burda mahir burda erdem burda salih burda ulaş burda..burdayız... |
| |
|
| |
 |
| umuts |
 7 May 2008 00:15
|
|

Site Ahalisi
Meslek: Öğrenci
|
|
bende aynı saygıyla sembol olmuş üçünü ve nicesini anıyorum,keşke bizlerde onlar gibi olabilsek. okumamış olanlar için "dar ağacında üç fidan " adlı kitabı tavsiye ediyorum yazarı:nihat behram'dır. aynı şekilde kitabın filmide var "hoşçakal yarın" isimli,Deniz gezmişi Berhan şimşek oynuyordu.. |
| |
|
| |
 |
| sinan |
 7 May 2008 00:26
|
|
Site Admin
|
|
katledildiler ama herkes öldükten sonra bu kadar iz bırakmıyor. yürekli çocuklardı. gençtiler fidan gibi ama çınar kadar sağlam yürekli. insanca yaşam dilerken, haketmedikleri bir şekilde katledildiler. böyle olmasaydı .. |
| |
|
| |
 |
| akasa |
 7 May 2008 08:37
|
|

Forum Demirbaşı
|
|
bu başlığın açılması gerçekten iyi olmuş... |
| |
|
| |
 |
| uyumsuzfani |
 7 May 2008 10:59
|
|

Site Ahalisi
|
|
hayatta hiç birzaman kendimden utanmadım taki nezaman bu insanları düşündüm sonrada kendime baktım bizlere baktım işte ozaman utandım vicdanım hiç bukdar sızlamamıştı... ben bu kitapları okumaya başladığımda henüz ortaokuldaydım ve ozamandan içimde oluşan öfkeyi anlatamam o öfkenin hiç geçmesine izin vermedim unutmayada hiç niyetim yok hoşcakal yarın filmini bende izledim,dar ağacında üç fidan,deniz ve erdal özün yazdığı gülünün solduğu akşam bu kitabıda kesinlikle okumalısınız göz yaşları içinde okumuştum |
| |
|
| |
 |
| uyumsuzfani |
 7 May 2008 11:02
|
|

Site Ahalisi
|
|
ayrıca bırakın yaşadıkları anı öldüklerinde bile okadar korkuyorlarmışki deniz gezmiş,yusuf, hüseyin onların son istekleri taylan özgürün yanına gömülmektir fakat buna bile izin verilmiyor doğru ya belki gökyüzünde buluşuo tekrar gerilla savaşını başlatırlardı kim bilir...tarih bu genöleri yok edeni hiç untmicak ve affetmicek bunun hesabını gelecek kuşkların hiçbirine veremicekler...bu büyük hatayla onlar yaşamayı öğrenmiş olabilirler fakat ben halen öğrenemedim sanırım insanlık içgüdümüz bu hatayı yapanlardan bin kat daha üstün zeka seviyemizde |
| |
|
| |
 |
| uyumsuzfani |
 7 May 2008 12:36
|
|

Site Ahalisi
|
Nerde kendini bilmez çocuklar
Bir sabah öylece çekip gittiler
Çınladı alkışlar kör sokaklarda
Yankısı kime kaldı
Deniz koydum adını
Kederi bende kaldı
Uzak köyler kurdum birbirine
Denizine aldandım
Acının sularında ateşler yaktı
Vuruldu şehirler soluksuz kaldı
Kendine çekildi bütün sokaklar
Gölgeler orda kaldı |
| |
|
| |
 |
| uyumsuzfani |
 7 May 2008 12:38
|
|

Site Ahalisi
|
Şarkışlaya düşürmesin oy
Allah sevdiği kulunu
Gemerekte çevirmişler
Deniz Gezmiş'in yolunu
Gece Elmalıda kalmış
Amancılar iyi solmuş
Uzatmalı itin biri
Yusuf'u gafletle vurmuş
Dağların olayıydım
Okur-yazar olaydım
Deniz mahkemeye düşmüş
Avukatı ben olaydım
Yusuf mahkemeye düşmüş
Avukatı ben olaydım
hüseyin mahkemeye düşmüş
avukatı ben olaydım
söyleyen:grup yorum |
| |
|
| |
 |
| efsundeniz |
 7 May 2008 16:10
|
|

Forum Demirbaşı
Meslek: Müzik
|
ablamın son yazdığın şarkıyı dinlerken ikimiznde gözleri doluyor süleymen demirel o zaman üç genci ve arkasında nice gençleri asarken maç 3-3 demişti o kadarki bundan zevk duyuyordu bugün ise pişmanlık duyuyorum hataydı diyor.Ama buna kim inanır sadece vicdanını rahatlatmak için bunları söylüyor kendinde olduğuna inandığı vicdanını ''merak etmeden duramıyorum geceleri nasıl uyuyorsun'' demek geliyor içimden ben onların görüntülerini bile izlerken ağlıyorum o cellatlar gençlerin altından o tabureleri nasıl çekip ölümlerini seyrettiler . ama DENİZİ'İ öldürmek o kadar kolay olmamış boyu uzun olduğundan tabureyi altından çekseler bile birşey olmamış asmaları zor olmuş yani..doğa bile cansız varlıklar bile onların ölmelerini istememiş milyonlarca insan üç fidanın ve daha nicelerinin asılmasını istemezken kararın düşmesini beklerken bir gece yarısı habersizce... o kadarki korkuyorlar gelecek tepkilerden o kadar ki güçlüyüz,güçlüler DENİZ,HÜSEYİN,YUSUF,ERDAL,MAHİR,SİNAN,ULAŞ ölmediniz ölmeyeceksiniz arkanızda büyük,azimli,hırslı bir gençlik bıraktınız içiniz rahat olsun...bizi duyuyorsanız gökyüzünden bize el sallayın bunu hissedeceğiz.. |
| |
|
| |
|