| Forum Anasayfa ~ Ordan Burdan Şurdan ~ güzel TÜRKÇEmiz nasıl katlediliyor.. |
| Yazar |
Mesaj |
| gzm |
 9 Nisan 2008 19:12
 Re: güzel TÜRKÇEmiz nasıl katlediliyor.. |
|
|

Aktif Üye
Meslek: Öğrenci
|
|
Ama malesef ki şöyle bir durum var; şuan yaşıtlarım ve daha da büyüklerim arasında sıkça rastladığım bişey:''özentilik''.Türkçemizin mahvolması için bu kişiler de bayağı bir zahmette bulunuyor gibi görünüyor. Burada bize düşen bu ve bu gibi durumlarda yapılan yanlışı ortadan kaldırmaya çalışmak .Sanırım bu da yanlış değil...Elbette ki bu ahalide görüldüğü gibi Türkçemize gerçekten duyarlı insanlar var.Ama biz ve bizim gibi olanların varlığı Türkçeyi kötü kullanan o büyük kesimin varlığını kapatmıyor değil mi.Sanıyorum ki Atalarımızın kemiklerinin sızlamasını engellemek için bu durumu ortadan kaldırmaya çalışmamız lazım hiddetlenerek ört bas etmek yerine. |
| |
|
| |
|
| DarkAges |
 8 May 2008 18:40
|
|

Aktif Üye
|
|
gerçekte dilini koruyamayan bir insan kimliğinide koruyamaz bence ve türkiye olarak bakacak olursak gidişhatımız pekte iyi gibi gözükmüyor ne yazıkki... |
| |
|
| |
 |
| wundeba |
 10 May 2008 20:00
|
|

Üye
|
|
fark etmeden gerçekten çoğu zaman katlettiğim oluyor genel olarak konuşursam hepimiz televizyonların etkisinde çok kalıyoruz ve gerçekten dilimizin önemini git gide unutuyor ve yitiriyoruz paylaşım için çook teşekkürler |
| |
|
| |
 |
| RuhMetal |
 15 May 2008 12:49
|
|

Üye
|
|
Ya özür dilerim ben görmemiştim gerçekten bende tekrar bu konuyla ilgili açtım.Gerçektende Türkçemiz gitgide yozlaşıyor.Sırf artistlik olsun diye iğrenç bir şekilde yazıyorlar Türkçemizi.. |
| |
|
| |
|
| Gamzece |
 18 May 2008 00:03
|
|

Aktif Üye
Meslek: Tekstil
|
Bencede çok kötüye gidiyoruz.bir an önce düzeltilmeli....ha bende yapıyorum kısaltma ama o kadar da durağa"dorock"diyebilecek kadar değil..TÜRKlüğümüz dilimizden anlaşılıyor diyoruz ama o da kalmayacak gibi görünüyor
dilimizi kaybetmeyelim..... |
| |
|
| |
|
| rockerangel3 |
 18 May 2008 13:59
|
|

Aktif Üye
|
|
küçük kısaltmalar tapıyoruz evet ama aslında bu da yanlış.asıl benim dikkat çekeceğim nokta w q gibi harflerin kullanılması.bunu yapan herkesi uyarmaya çalışıyorum tabiki ama yine bildiklerini okuyorlar.dilimzde bile olmayan bu harfleri kullanarak kelimeler oluşturmak bana çok yanlış geliyor.birde özentilik var tabii bu sadece bizde bu kadar fazla italyanlar yada fransızlar bizim kadar yabancı kelimeler kullanmaya özen göstermiyorlar.onlar dillerini gerçekten koruyorlar.bizim de onları örnek almamız lazım.aslında örnek alan değil de örnek alınan bir millet olmalıydık..ancak türkçemizi gerçekten hakkıyla konuşabilsek bence herşey çok daha güzel olur.bir milleti içten çökertmek dilini bozmaktır ve bizim dilimiz bozuluyor.buna dur demeliyiz |
| |
|
| |
|
| Gamzece |
 18 May 2008 23:26
|
|

Aktif Üye
Meslek: Tekstil
|
Haklısın vallaha bir "DUR"demeliyiz |
| |
|
| |
|
| pelinn |
 18 May 2008 23:38
|
|

Site Ahalisi
|
küçük kısaltmalar belki bir çoğumuz yapıyor(uyarıda alıyoruz çok kez iyi oluyor)ama yazma dilinden daha çok dikkat edilmesi gereken bir konuda konuşma dilimiz....
Yıl: 2006
"Âbi onu karşımda öyle görünce çüş falan oldum yâni.. Oğlum bu iş bizi kasar dedim, fenâ göçeriz dedim, enjoy durumları yâni.. Ama concon muyum ki ben,baktım ki o da bana kesik.. Sarıl oğlum dedim, bu manita senin.. 'Hav aryu yavrum?'"
örnektede görüldüğü gibi ne yazık ki...
ve böyle giderse durumumuz
Yıl: 2026
"Ven ay vaz si hör, ben çok yâni öyle işte birden.. Off, ay dont nov âbi yaa.. Ama o da bana öyle baktı, if so âşık len bu manita.. 'Hay beybi..'
anlamakta çok zorluk çektim valla....durum bu iletişim sorunu olacak insanlarda tıpkı benim bunu anlamadığım gibi |
| |
|
| |
|
| uyumsuzfani |
 19 May 2008 14:14
|
|

Site Ahalisi
|
|
belkide hayatta okadar yoruluyoruz ki yada çoğu kez okadar basitliğe kolaylığa kaçıyoruzki zamanla konuştuğumuz dil bile uzun yorucu geliyor ve kısaltmalara gidiyoruz bir harfi fazla söylemeye üşenir hale geldik.. |
| |
|
| |
 |
| rockerangel3 |
 20 May 2008 21:04
|
|

Aktif Üye
|