| Forum Anasayfa ~ Diğer ~ kolera |
| Yazar |
Mesaj |
| eCe |
 7 Haziran 2007 18:18
 kolera |
|
|

Yeni Üye
Meslek: öğrenci
|
Kolera (asıl adı Esen Güler) İstanbul doğumlu bir rap müzisyenidir.
Turizm ve Otel işletmeciliği Yüksek Okul mezunu sanatçı 1998 yılında Yunus Özyavuz (Sagopa Kajmer) ile tanıştı ve rapi fiilen icra etmeye başladı.
İlk kaydını 1998 yılında Kuvvetmira Stüdyosu'nda İnkar Boşuna adlı parçaya yaptı. Aynı sene Silahsız Kuvvet ile Neden Ağlıyorum ve Dünden Kalma Hayaller adlı parçaları kaydetti. 1999 Senesinin sonunda yoğun okul ve iş temposu nedeniyle rape 2 yıl süreyle ara verdi. 2001 senesinde ilk Underground EP'sini internet yoluyla dinleyicilere sundu. 2004 yılında Sagopa Kajmer'in Bir Pesimistin Gözyaşları adlı albümünde sanatçıya Kalp Atışlarım 78 BPM adlı parçada eşlik etti. Aynı sene Sagopa Kajmer düetleri Günlerim Ağlak (Dişikişilik) ve Aklımın Odaları adlı 2 parçayı internet yoluyla yayınladı. 2005 yılı başında Sagopa Kajmer Pessimist EP 3'te Süper Sperm adlı parçaya eşlik etti. Aynı sene, Sagopa Kajmer'in Romantizma albümünde, Sago Vs Kolera adlı parçaya eşlik etti.
24.09.2005'te prodüktörlüğünü Sagopa Kajmer'in yaptığı ilk solo albümü Karantina Embryo'yu İrem Records etiketiyle dinleyenleriyle buluşturdu. Yine 2005 yılında Kuvvetmira Disstortion EP 'de 2 düet parça ile hazır bulundu.
Aynı sene,kendi albümlerini çıkarmak ve yeni yeteneklere daha geniş imkanlar sunarak kapılar açmak üzere Sagopa Kajmer ile 11.08.2005 te kendi plak şirketleri Melankolia Records 'ı resmen kurdular. |
| |
|
| |
|
| hande |
 21 Haziran 2007 00:33
 Re: kolera |
|
|

Aktif Üye
|
teşekkürler ececim..şebo nasıl bizler için rockn kraliçesiyse rapcilerde rapin kraliçesi olarak onu görüyorlar diyebiliriz birçok arkadaşım bana bunu söylemiştide.. |
| |
|
| |
 |
| eCe |
 21 Haziran 2007 11:28
|
|

Yeni Üye
Meslek: öğrenci
|
önemli değil.gerçektende öyle rapin kraliçesi diyebiliriz.sesi,yazdıkları hepsi çok güzel.. |
| |
|
| |
|
| pelinn |
 8 May 2008 21:56
|
|

Site Ahalisi
Meslek: Öğrenci
|
tarzı belki bir çoğumuza göre pek uygun değil ama sagopa ile birlikte gerçekten çok iyi düetler çıkarıyolar...bence çok hoş bir durum eşiyle birlikte yapması bu işi...sonuçta tarzları ''rap''...çok iyi sözleri olduğuda bir gerçek |
| |
|
| |
|
| Soygaz |
 22 May 2008 23:00
|
|

Forum Demirbaşı
|
|
| |
 |
| RuhMetal |
 2 Haziran 2008 21:09
|
|

Üye
|
Bence çok güzel söylüyor sagopaylada çok güzel uyuyorlar ben dinlemekten çok zevk alıyorum |
| |
|
| |
|
| darkpurple |
 7 Haziran 2008 22:59
|
|
Banlı
Meslek: Mühendis
|
kadınlara rap'i pek yakıştıramazlar ama kolera nın çok hoş sıcak bir sesi var bence ben beğeniyorum... hoş bir tad bırakıyor kulağımda...
sagoyla beraber söylediği soğuk küvet şarkısı güzeldir
rap tarzım değil ama sagopa ve kolera yı severim... |
| |
|
| |
 |
| efsundeniz |
 8 Haziran 2008 00:46
|
|

Forum Demirbaşı
Meslek: Müzik
|
|
Bir şarkısını dnledim ama adını bile hatırlamıyorum sözler anlamlı gibi sanki ama yinede tarzım değil konuşur gibi müzik yapılınca dinleyemiyorum.. |
| |
|
| |
 |
| pelinn |
 10 Temmuz 2008 21:00
|
|

Site Ahalisi
|
Kolera’nın ikinci solo albümü ”İNZİVA” 17 şarkılık bir rap ziyafetiyle çok yakında raflardaki yerini alacak.
albüm içeriği;
1-Zor İş
2-Aşık ile Maşuk
3-Bir Dilek Hakkı
4-Yarıda Bırak
5-İnziva
6-Dünyadan Arafa
7-Zor Soruları Bilemem
8-Hayret Yine Sustun
9-Kolodelphia ft Luminous Fluxx
10-Uyumam Lazım
11-Seni Zaptettim Ben
12-Bir Bilsen
13-Bu Şarkıyı Zevk İçin Yaptık ft Sagopa Kajmer
14-Delik Şemsiye
15-Yorgunella
16-Bu Yakanın Delisi
17-Taş Dibe Düşmez (Mickolodium Mix) |
| |
|
| |
|
| wersacet |
 29 Eylül 2008 22:17
|
|

Yeni Üye
|
|
ses tonu çok güzel evet ama bir kaç eksiğiniz var sözlerini kendi değil sagopa kajmer yazıyor ve de sagopa kajmer ile 2 sene önce evlendiler |
| |
|
| |
|