şeboist :: şebnem ferah fan sitesi  
www.seboist.com © 2005-2009  

Şebnem Ferah
Forum Anasayfa ~ Kültür - Sanat ~ resim
Yazar Mesaj
ARTniyetli
Tarih 20 May 2008 17:59
Mesaj konusu Re: resim
Üye
Üye
Yaş: 13 Cinsiyet: Erkek Burç: Akrep Nerden: Muğla Kayıt: May, 2008 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 16
bende iyi resim çizerim bu konudada yaşıma göre kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum tabi daha öğrenilecek çok şey var hatta 3 tane 1.liğim var çok güzel bir duygu RESİM yapmayı seviyorm yani ne denir figürleri iyi yansıta biliyorum sebest konuda da hayal gücümle oldukça iyi eserler ortaya çıkıyor büyüncede GRAFİKER olmak istiyorum bOhEmZuLiK aradaşıma katılıyorum zaten yetenek sınavına girecek öğrencilerin oradaki desen sınavını geçeceklerine inanıyorum bence oradaki asıl sınav imgesel sınav bildiğiniz gibi yetenek sınavi 2 ye ayrılıyor.Eğer yetenek sınavlarına girmeyi gerçekten çok istiyorsanız ve başaracağınıza inanıyorsanız deneyin(denemesi bedava demek zor küçük bir mevla alıyolar)Yetenek sınavına girmek isteyen arkadaşlara küçük ama çok küçük bir tavsiye günde en az 20 dk boyunca elipsler çizin düz çizgiler kareler gerçekten çok geliştiriyor.dediğimi uygularsanız çizgileriniz çok güzel olacak ve asla unutmayın kaleme gücünüzü bilekten vermeyi kolunuzla çizmeye özen gösterin eskiz yaparken kaleminizin ucu çok açık olsun ki ne kadar bastırdığınızı anlayın kırılınca anlarsınız onu bu arada resim yapan arkadaşların gerçekten iyi resim yaptığına inanıyorum

alıntı değildir
  Kullanıcının profilini görüntüle
denizZ
Tarih 20 May 2008 18:36
Site Ahalisi
Site Ahalisi
Yaş: 21 Cinsiyet: Bayan Burç: Koç Nerden: İçel-Mersin Kayıt: Şubat, 2008 Mesajlar: 430
bir zamanlar ben de grafiker olmak istemiştim ama kader, (aslında aile 'yönlendirmesi'? diyelim) olmadı malesef... o kadar çok istemişim ki, şansım bana güldü ve şahane bir okula girdim

resim yapabilmek tamamen insanın içinden gelen bir yetenek. ama çalışmadan, çabalamadan, ve eğer resim bölümüne girmek istiyorsan (tabiri caizse) kendini paralamadan olmuyor. (bu arada ben hiç çalışmamıştım ama kazandım, neyseki güzel sanatlara bağlı bir bölüm değiliz)
bOhEmZuLiK
Tarih 28 May 2008 11:56
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
Yaş: 19 Cinsiyet: Bayan Burç: Oğlak Nerden: Erzurum Kayıt: Ekim, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 534
resim :sanatçı insan farklı oluyor gerçektende resim yapalı bayabi oluyor ve herkez cins resimler yaptığımı söylerler çok karamsar resim yapıyormuşum ama olsun içinizi dökmenin en iyi yollardan birisi diyebilirim """karalayın ne olursa olsun karalayın beceri işi değil düşünce işi..."""buda benim her zaman söylediğim bir sözdür
denizZ
Tarih 28 May 2008 12:58
Site Ahalisi
Site Ahalisi
Yaş: 21 Cinsiyet: Bayan Burç: Koç Nerden: İçel-Mersin Kayıt: Şubat, 2008 Mesajlar: 430
karamsar resim yapıyorsan bu bir yerde iyi bir şey aslında çünkü senin de dediğin gibi resim bir içini dökme yoludur. içindeki karamsarlığı da resimle aktarıp atabiliyorsan bu çok güzel bir şeydir. kimisi de yazıyla atar bunu, karamsar yazılar.... çizim olsun yazı olsun, kalem işi yetenek bir yerde. ama ne olursa olsun, içini dökmenin en iyi yolu! kitap okunmuyorsa da kalem unutulmamalı ASLA!!!!
bOhEmZuLiK
Tarih 29 May 2008 10:58
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
Yaş: 19 Cinsiyet: Bayan Burç: Oğlak Nerden: Erzurum Kayıt: Ekim, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 534
birde iyi resim yaptığını anlamak için elin avuç kısmına yakın yeri temiz kalıcak sadece serce parmağın kenarı kirlenirse bu demek oluyorki iyi resim yapıyorsun :::
biraz karışık oldu anlatımım ama inşallah anlatabilmişimdir
denizZ
Tarih 29 May 2008 12:15
Site Ahalisi
Site Ahalisi
ben seni çok iyi anladım
çizim yaparken bilekten değil omuzdan hareket ettiğin için elin kağıda değmiyor ve elin kirlenmiyor. sadece serçe parmağından destek alıyorsun. bu doğru olan. eğer elin, avcun kirlenmişse, elin kağıdın üstinde çizim yapıyorsundur ki bu yanlıştır, bilekten yapılan çizim açı darlığı nedeniyle kötü olur.

uzatmak istemedim ama umarım ben de senin sözlerine biraz olsun açıklık getirebilmişimdir
bOhEmZuLiK
Tarih 3 Haziran 2008 13:02
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
çok iyi açıkladın teşekkür ve benim sorunumda bu bilek bile değil resim yaparken sadece parmaklar oynuyor ama elim kirlenmiyor sadece kalem kağırda değiyor resimimde yanlışlık olsada daha silemiyorum çünkü çok bastırıyorum ama gide resimlerim güzeldir ve şimdi şimdi düzeldi gibi daha hafif çizgilerim ....
denizZ
Tarih 4 Haziran 2008 13:45
Site Ahalisi
Site Ahalisi
herşey yavaş yavaş gelişiyor zaten, eminim ilerde çok daha iyi çizeksin geriye dönüp baktığında insan "ayy ne komik çiziyormuşum yaa" deyip gülüyor
bOhEmZuLiK
Tarih 9 Haziran 2008 01:25
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
gerçektende öyle ilk çizdiklerime bakınca şimdikilerden çok çok farklı ;benden bir tavsiye resim yapanlara sakın b.3 kalem kuullanmayın eğer kalemi yan kullanıyorsanız ucu çok kalınlaşıyor bu sefer resim boyanıyor .2.b kalem daha ince ve siyah oluyor biraz sert ama olsun
avicenna
Tarih 12 Ağustos 2008 21:24
Üye
Üye
Yaş: 19 Cinsiyet: Bayan Burç: Terazi Nerden: Ankara Kayıt: Temmuz, 2008 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 26
resim çizmenin hayatımdaki yeri büyüktür.manzara resmi yapmayı da insan profili çizmeyi de çok severim.bir insanın yüzünü çizerken aynı ifadeyi yakalamak epey güçtür.ama resmi bitirdiğimde o insanın bakışlarındaki gerçekliği ve orjinalindeki ifadeyi tıpatıp yakaladığımda dünyanın en huzurlu insanı oluveririm bir anlık.bir anlık diyorum çünkü hayat sadece anlık izin verebiliyor huzura....
  Kullanıcının profilini görüntüle MSN Messenger
4. sayfa (Toplam 5 sayfa)
Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki