şeboist :: şebnem ferah fan sitesi  
www.seboist.com © 2005-2008  

Şebnem Ferah
Forum Anasayfa ~ Kültür - Sanat ~ fikret kuşkan
Yazar Mesaj
efsundeniz
Tarih 3 Haziran 2008 16:25
Mesaj konusu fikret kuşkan
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
Yaş: 15 Cinsiyet: Bayan Burç: Akrep Nerden: Adana Kayıt: Temmuz, 2007 Meslek: Müzik Mesajlar: 1069
Fikret Kuşkan, 22 Nisan 1965'te İstanbul'da doğdu. Henüz 1 yaşındayken ailesi İstinye’ye taşındı. Gençlik yıllarının büyük kısmının geçtiği semt, Kuşkan için unutulmaz günleri yaşadığı yerdi. 4 yaşındayken babası felç oldu. 4 ablası vardı. Çocukluğunda çok yaramazdı ve vaktinin büyük kısmını mahallede oyun oynayarak geçiriyordu. 13 yaşına geldiğinde babasını kaybetti ve bunun üzerine okulu bıraktı. Tesisatçıda iş bularak burada çalışmaya başladı. 1 yıl sonra eniştesi, Kuşkan'ı kendisiyle birlikte Tokat'a götürdü.
Tokat'ta yaşadığı süre boyunca köy hayatına çabuk ayak uyduran oyuncu, 3 yılın sonunda İstanbul'a döndüğünde yeni hayatına alışmakta zorlandı. Hasköy Lisesi'ne kaydoldu, bir yandan da marangozluk yapmaya başladı.

Oyunculuk, Kuşkan'ın aklına ilk, lise öğretmeninin kendisini, haftasonu tiyatroya çağırmasıyla giriyordu. Liseyi bitirdikten sonra arkadaşlarıyla birlikte bir fotoğraf ajansı kurdu. Ancak tiyatrocu olmak istiyordu, bu yüzden 21 yaşında Mimar Sinan'ın konservatuar sınavına girmeye karar verdi. İlk denemesinde başarılı olamayan Kuşkan, İstanbul Devlet Konservatuarı'nda şansını denedi ve başarılı oldu.

Kuşkan'ın rol aldığı ilk film "Sis ve Gece"in (1988) ardından "Gençler" (1989) adlı dizi, sonra da sırasıyla; "Gizli Yüz" (1990), "İki Başlı Dev" (1990), "Issızlığın Ortası" (1991), "Dönersen Islık Çal" (1992) filmleri geldi. Kariyerinde bugüne kadar 38 filmde rol aldı. Çağan Irmak'ın yönettiği "Babam ve Oğlum" (2005) ve "Mustafa Hakkında Herşey" (2003) gibi bir çok sinema eleştirmeni tarafından tam not almış yapımların başrolündeydi.

Kuşkan, "Şaşıfelek Çıkmazı", "Emanet", "Esir Şehrin İnsanları", "Artık Çok Geç" ve "Issızlığın Ortası" adlı televizyon dizilerinde de rol aldı. Televizyon reklamlarında seslendirme yaptı.

Oyuncu, 23. Antalya Film Festivali'nde en iyi erkek oyuncu ödülünü Ekrem Bora'yla paylaştı. 19. Ankara Film Festivali'nde ise en iyi erkek oyuncu seçildi.

29 Ağustos 2005'te, Bahar Kerimoğlu ile evlendi. Fotoğrafçılıkla ilgilenmeye devam ediyor. En son filmi ise 2006 yapımı olan "Hacı".
  Kullanıcının profilini görüntüle MSN Messenger
pelinn
Tarih 3 Haziran 2008 19:41
Mesaj konusu Re: fikret kuşkan
Site Ahalisi
Site Ahalisi
Yaş: 17 Cinsiyet: Bayan Burç: Terazi Nerden: Antalya Kayıt: Aralık, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 423
babam ve oğlum filmindeki oyunculuğu ile onu çok sevdiğimi söyleyebilirim ama bıçak sırtından sonra soğudum şaka bir yana oyuncuları oynadıkları rollere göre değil oyunculuklarına göre değerlendirmeliyiz...bu hataya bende çok düşüyorum sanırım
  Kullanıcının profilini görüntüle
uyumsuzfani
Tarih 3 Haziran 2008 19:49
Site Ahalisi
Site Ahalisi
Yaş: 22 Cinsiyet: Bayan Burç: Başak Nerden: Adana Kayıt: Mart, 2008 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 378
dengesiz, ruh hastasi ama ayni zamanda da merhametli, aniden parlayip da yine aniden sakinlesen rollerin, en iyi oyuncularindan biri. insanin aklina acaba gercekte de mi boyle biri gibi sorular getiriyor..işte oyunculuk budur hoca, dedirten kişilik. o boydan o postan o karizmayı nasıl yaratır, bilinmez...en beğendiğim dizi ve filmleri babam ve oğlum,şaşıfelek çıkmazı,emanet,artık çok geç,mustafa hakkında herşey,bıçak sırtı.. birde ayşegül aldinçin klibindeki hali :)seviyorum bu adamı
  Kullanıcının profilini görüntüle MSN Messenger
denizZ
Tarih 4 Haziran 2008 13:56
Site Ahalisi
Site Ahalisi
Yaş: 21 Cinsiyet: Bayan Burç: Koç Nerden: İçel-Mersin Kayıt: Şubat, 2008 Mesajlar: 430
deniz sen demişsin ya, acaba gerçekten böyle mi bu adam dedirtiyor diye, bence bu adam gerçekten de öyle! yani biraz dengesiz bir çok oyunda izledim, ve her zaman o dengesizliği gördüm, yani o rolün üstüne yapıştığını zannediyordum ama artık düşünüyorum ki, bence bu adam gerçekten de böyle! yani rol yapmıyor, daha doğrusu yaptığı rollerde çok zorlanmıyor çünkü o öyle...
  Kullanıcının profilini görüntüle
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)