| Forum Anasayfa ~ Sinema - Tv ~ Piyanist.. |
| Yazar |
Mesaj |
| gzm |
 4 Nisan 2008 19:52
 Piyanist.. |
|
|

Aktif Üye
Meslek: Öğrenci
|
Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye alan ve en iyi film dalında Oscar’a aday olan Piyanist, İkinci Dünya Savaşı sırasında Varşova gettosunda saklanarak hayatta kalmayı başaran Yahudi piyanist Vladislav Szpilman’in gerçek hayat öyküsünü anlatıyor. Almanlar Polonya’yı işgal ettiğinde yirmi sekiz yaşında olan Szpilman, ülkesinin önde gelen genç yeteneklerinden biri olarak Varşova Radyosu’nda çalışmakta, bir yandan da konserler vermekte ve bestecilik yapmaktadır. İşgal sonrasında yaşam alanları gittikçe kısıtlanan Yahudiler, trenlere bindirilerek toplama kamplarına yollanmaya başladıkları zaman, Szpilman önceden tanıdığı bir görevli tarafından sıradan çıkarılır. Tüm ailesi kamplarda yitiren Szpilman (burada Polanski’nin de annesinin Auschwitz’te öldüğünü ve babasının Mauthausen kampından kurtulduğunu belirtmekte yarar var), savaşın sonuna kadar çeşitli Polonyalılar tarafından korunarak, sıklıkla açlıktan ölüm sınırında, Varşova’nın kurtarılmasını bekler. Daha önce Spielberg’in “Schindler’in Listesi”ni yönetmen teklifini reddeden usta Polonyalı yönetmen Roman Polanski’nin, Szpilman’la aynı dönemlerde yaşamını sürdürme mücadelesi verdiği için, filmi büyük bir duyarlılıkla kotardığı söyleniyor. “Piyanist” kaçırılmaması gereken bir film.
Ben her izlediğimde ağlıyorum diyebilirim .Heralde hayatımda beni en çok etkileyen filmler arasında ilk üçte yer alıyor.muhteşem bir film..Sizin de yorumlarınızı duymak istedim ... |
| |
|
| |
|
| denizZ |
 5 Nisan 2008 18:48
 Re: Piyanist.. |
|
|

Site Ahalisi
|
bu filmi izlerken boğazım düğüm düğüm olmuştu, sonuna kadar kendimi zor tuttum. gözlerim ucuna kadar doldu ama tuttum kendimi. ama annem tutamadı, ağladı.
gerçekten çok güzel ve anlamlı bir filmdi. ben tekrar izlemeye dayanamadım hiçbir zaman. dolu dolu bir film. izlenmeli!!! |
| |
|
| |
|
| MeLL |
 24 Nisan 2008 23:49
|
|

Aktif Üye
|
|
Kesinlikle Mükemmel bir film!! Senaryo,oyuncular filan herşey muhteşemdi.. İzlenmesi gereken bir film.. |
| |
|
| |
|
| uyumsuzfani |
 25 Nisan 2008 08:41
|
|

Site Ahalisi
|
|
gerçekten harika bir filmdi.benimde gözlerim dolmuştu yüreğim sıkışmıştı,ve barışın önemini bir kez daha anlıyor insan barışın önemini vede güzelliğini.. |
| |
|
| |
 |
| efsundeniz |
 25 Nisan 2008 23:22
|
|

Forum Demirbaşı
Meslek: Müzik
|
hala izlerken ağlarım harika bir filmdi |
| |
|
| |
 |
| benozgurum89 |
 21 Haziran 2008 14:54
|
|

Üye
|
|
kendi tarzında şimdiye kadar izlediğim en iyi film diyebilirim... |
| |
|
| |
 |
| merwe23 |
 21 Haziran 2008 15:41
|
|

Aktif Üye
|
|
izleyip de etkilenmemek mümkün değil ki.Alman Nazilerinin yaptıklarını çok iyi anlatıyor |
| |
|
| |
|
| Sebomyna |
 22 Haziran 2008 15:23
|
|

Aktif Üye
|
|
Gerçekten izlenmeye değer ve çok etkileyici bir film... |
| |
|
| |
 |
| sebohayran |
 22 Haziran 2008 16:16
|
|

Üye
|
|
çok güzel bir film gerçekten, mutlaka izlenmesi gereken bir film.. |
| |
|
| |
|
| LeManyak |
 7 Temmuz 2008 15:44
|
|

Üye
|
|
ilk başta piyanist başlığını görünce çok sevindim..çünkü bu filmde benim en etkilendiğim filmlerden..nutkum tutuldu kelimeler yetmedi bu filme diyecek laf bulamadım tek kelimeyle Mükemmel..izlediğimden bu yana bi 3-4 yıl kadar olmuştur fakat hiç unutmadım..gerçekten çok etkileyici.. |
| |
|
| |
|