| Forum Anasayfa ~ Ordan Burdan Şurdan ~ Görüş / Istek |
| Yazar |
Mesaj |
| TOPRAK |
 26 Nisan 2007 14:44
 Re: Görüş / Istek |
|
|

Forum Demirbaşı
|
|
biz koyarız üyeler uyar değil..bu kurallar forumun daha düzgün ve işlev halde olması için..en basitinden biri büyük biri küçük harflerle yazsa çirkin bir görüntü olmazmı..şimdiye kadar siteden uzaklaştırılan üyelerde tamamen forum dışı yorumlarda bulundukları için artık yoklar..forum kirliliğine tahammülüm yok.. |
| |
|
| |
 |
| last |
 26 Nisan 2007 14:59
|
|
Banlı
|
|
zaten espiri yapmıştım.forumun düzeni çin kurallar tabiki gerekli.yazanların yaş ortalaması 16,onlar bile bozuk Türkçeyle yazıyorsa vay halimize..kurallar uymak içindir. |
| |
|
| |
|
| viya |
 29 Nisan 2007 22:38
|
|
Banlı
Meslek: Müzik
|
Üyelere uzaklaştırma veya başka bir şekilde üyeye bir uyarı yapılmasını istiyorum ben.
Siteden atıldım sandım heycanlandım koktum ve kışkırtıldım
başkalarınında bunları bi anda hissetmesini istemiyorum
ben duygusal bir insanım |
| |
|
| |
|
| sinan |
 30 Nisan 2007 00:30
|
|
Site Admin
|
|
siteden uzaklaştırılma ve banlanma ayrı şeyler. yapılan kural ihlalinin türüne göre uzaklaştırmanın süresi değişmektedir. gerektiği takdirde banlanmalar da söz konusu tabi. yönetim olarak elimizden geldiğince kimsenin birbirinden rahatsız olmaması için çalışıyoruz. kuralları takip edip uyan tüm üyelere sevgiler.. |
| |
|
| |
 |
| h34Lk |
 5 May 2007 13:44
|
|

Yeni Üye
Meslek: Web Designer / Student
|
Yazılarda Türkçe 'ye uygun kelimeler kullanmak gerçekten gerekliydi. Sanal ortamlarda Türkçe 'miz zayıflamış ve konuşma dili yazı diline dönmüştü. Bu konuda Şeboist.com yönetimine teşekkür ediyorum. Fakat mesajları tek tek kontrol edip onaylamak büyük uğraş ister. Bu kuralı üyelerin benimseyip, bu kurala göre davranmaları esas olandır. Henüz siteye yeni üye oldum ve siteden kimsenin uzaklaştırıldığını görmedim. Fakat bu başlık altında üyelerin uzaklaştırıldığını veya yasaklandığını (ban) duydum. Uyarı sistemi phpBB forumları için internette bir mod olarak vardır. Bu mod siteye eklenebilir;
Uyarı-1 = Kurallar Link 'ine yönlendir.
Uyarı-2 = 1 gün uzaklaştırma.
Uyarı-3 = 1 hafta uzaklaştırma.
Uyarı-4 = 1 ay uzaklaştırma.
Uyarı-5 = Süresiz uzaklaştırma (ban).
şeklinde bir sistem forumlarda düzeni sağlamak için en uygun olanıdır.
Forum kurallarının katı olması forum düzenini sağlamakta yeterli olsa da diğer yandan üyelerin düşündüklerini büyük ölçüde kısıtlamaktadır.
Yorum mesajları forumda önem taşımaktadır. Teşekkür ve üyeye verilen moral adı geçen üyenin forumda daha fazla paylaşım yapmasını sağlayacaktır. Bu yüzden yorum mesajları forumda yasak olmamalıdır. (bkz. Kural 1 - Örneği)
Bunlar sadece seboist.com 'un yararına olacağını düşündüğüm fikirlerdir. Yönetimin düşünceleri bu yönde nasıldır fikrim yok. Forumda yeni olduğumu belirterek hatalarımın af görülmesini isterim.
Saygılarımla h34Lk... |
| |
|
| |
 |
| sinan |
 5 May 2007 14:04
|
|
Site Admin
|
sitemizde geçici ban uygulaması zaten var. bunların ne kadar süre ile uygulanacağı yöneticinin inisiyatifindedir. bir üyeyi kaybetmemek için elimizden geleni yapıyoruz. ama "ben kurallara uymam" demeye getiriyosa, biz de "tamam, kurallara uyma. ama burda da durma" deriz kısaca.
biz bozuk türkçeyle yazılan mesajları silip üyeyi direk uzaklaştırabiliriz de, ama yöneticiler olarak en az 2-3 mesajını düzeltip (düzenlenen yerlerini işaretleyip) kişiyi uyarıyoruz. uyarıdan sonra halen bu davranışta ısrar ederse artık geçici uzaklaştırma uygularız, geri döndüğünde halen devam etmekteyse kalıcı ban uygularız.
zaten yüzsüz olmayan insan kovulduğu yere bi daha gelmez. gelmeye çalışanı da sevmiyoruz kabul etmiyoruz.
(hatırlıyorum da, ilk zamanlarda musacan adlı üyenin belki 100 den fazla mesajını düzeltmişizdir. uslanmadı. en azından yüzsüz değilmiş bi daha gelmedi.) |
| |
|
| |
 |
| gora |
 6 May 2007 16:14
|
|

Üye
Meslek: öğrenci
|
|
hangi takımı tutarsınız başlığını geyik olsun diye açmadım doğru dürüsüt yazılsın diye açtım futbol düşmanıysan o başka tabii |
| |
|
| |
|
| TOPRAK |
 6 May 2007 16:17
|
|

Forum Demirbaşı
|
|
futbol düşmanı değilim..emin ol senden daha çok futbol bilgim var..fakat sen iyi niyetlerle açsanda o başlık geyiğe saracak..yada maç kavgalarına dönecek..bunu engellemek için kilitledim..sana özgü değil..daha öncede açıldı ve kilitlendi.. |
| |
|
| |
 |
| gora |
 6 May 2007 16:18
|
|

Üye
Meslek: öğrenci
|
|
| |
|
| sinan |
 6 May 2007 20:35
|
|
Site Admin
|
yönetim silinmesini uygun görmüşse silinmiştir.
burası görüş/istek bölümü. sorunu olanlar http://www.seboist.com/iletisim.html den ulaşsınlar.
ısrarlı tutumunuz bizi değil sizi zedeliyecektir.
yönetim konuların silinmesi hakkında açıklama yapmak zorunda değil, ama açtığınız başlıkta iki samimi arkadaş arasında sorun yaratmayacak ama bu sanal dünyada sorun yaratacağını düşündüğümüz "cevap hakkı doğurabilecek" mesaj yazılmış. ben fb, bjk veya gs lı veya herhangi bir takımı tutabilirim. normal bir arkadaşımın benim takımım hakkında dalga geçmesi bile beni rahatsız etmez. ama sanal dünyada hiç tanımadığım biri bunu söyleyince biraz laubali kaçıyor. karşılıklı gereksiz bir atışmaya dönecekti başlık.
bu arada soru işareti kalmasın, bjk lı değilim.
neyse açtığınız konunun gerçekten haksız silindiğini düşünüyorsanız yukarıda verilen iletişim adresinden ulaşınız. buraya veya başka bir başlığa yazmanız, haklı durumda olmanız durumunda bile sizin aleyhinize sonuçlanacaktır |
| |
|
| |
 |