şeboist :: şebnem ferah fan sitesi  
www.seboist.com © 2005-2008  

Şebnem Ferah
Forum Anasayfa ~ Türkçe Rock ~ haluk levent
Yazar Mesaj
TOPRAK
Tarih 21 Şubat 2007 14:25
Mesaj konusu haluk levent
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
Yaş: 22 Cinsiyet: Bayan Burç: Kova Nerden: Eskişehir Kayıt: Şubat, 2007 Mesajlar: 969
26 Kasım 1968'de Adana’nın Yüreğir ilçesinde doğdu. İlkokulu Sabancı İlk Öğretim Okulu'nda okudu. Adana Atatürk Lisesi'nden mezun oldu. Sonra sırasıyla Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Mühendisliği, Ankara Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı, Orta Doğu Üniversitesi Fizik Bölümü ve Ankara Üniversitesi Muhasebe bölümünde kısa zamanlar öğrencilik yaptı.

1994’te "Yollarda" albümünü çıkarttı. Bu albüm aynı zamanda Anadolu Rock müziğinin ortaya çıktığı 70’lerden sonra ikinci yükseliş döneminin ilk eserlerindendi. Aynı yıl Moğollar da 20 yıl aradan sonraki ilk albümünü çıkartmıştır. “Yollarda” hiç beklenmedik bir şekilde yaklaşık ikiyüzbinlik satış rakamına ulaştı. Bu, Türkiye Müzik piyasasında açılan yeni bir kulvarın ardından milyonları sürükleyeceğine dair ilk işaret gibiydi.

İlk albümün ardından 1996'da "Bir Gece Vakti" bir milyona yaklaşan satış rakamıyla müzik gündemine bomba gibi düştü. Yine 1996’nın sonlarında “Arkadaş” albümü piyasaya çıktı. Bu albümle sanatçı, Anadolu Rock müziğin müzikal anlamda en başarılı örneklerinden birine imza atmıştır. Sanatçı “Arkadaş” albümü için "Bu albümle dünya standartlarını yakaladım" demektedir.

Askerdeyken Türkiye’nin daha önce hiç gitmemiş olduğu yerlerinde konserler verdi. Bütün Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da konserler verdi. 1999 depreminin ardından İzmit’te kurulan Çadır kentlerde bizzat çalışıp çadırlar kurdu. Depremzedeler yararına konserler verdi. Askerdeyken izin günlerinin hepsini stüdyoda geçirdi. “www.leyla.com”u çıkarttı. Gittikçe dijitalleşen bir dünyada duyguların da dijitalleştiğinden dem vuruyor, “Kamyoncunun Türküsü” şarkısıyla Susurluk’a gönderme yapıyordu.

Askerlik görevinin ardından sırasıyla “Kral Çıplak”, “Bir Erkeğin Günlüğü” , “Aç Pencereni” “Annemin Türküleri” adlı albümlerini piyasaya sürdü. Ayrıca ikinci deneme kitabı olan “Moritos’un Düşleri” ni yayımladı.Ardından 2006 yılında "Akşamüstü" adlı albümünü çıkardı

Kısa sanat yaşamına on üç albüm, on bin konser, iki kitap yüzlerce ödül, yardım konserleri, iki tane rekor konser (on iki saatlik), onlarca çevre davası sığdıran Haluk Levent, yürüdüğü yolda olgun ve emin adımlar atmaya devam ediyor.
  Kullanıcının profilini görüntüle MSN Messenger
gulden
Tarih 2 Mart 2007 23:20
Mesaj konusu Re: haluk levent
Site Ahalisi
Site Ahalisi
Yaş: 21 Cinsiyet: Bayan Burç: Koç Nerden: Balıkesir Kayıt: Mart, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 396
kesinlikle öyle.ben rock müzik dinlemeye haluk levantle başladım,abimin sayesin de..çok küçüktüm o zaman ama çok sevmiştim şarkıları,o zamandan beri de severek dinliyorum.yaptığı bütün herşey çok güzel ve etkili.özellikle on iki saatlik verdiği konser çok yankı yapmıştı,öyle hatırlıyorum.ve verdiği yardım konserleri zaten başlı başına inanılmaz bişey.konserlerin de en çok keyif aldığım bi sanatçı.
  Kullanıcının profilini görüntüle
TOPRAK
Tarih 2 Mart 2007 23:23
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
Yaş: 22 Cinsiyet: Bayan Burç: Kova Nerden: Eskişehir Kayıt: Şubat, 2007 Mesajlar: 969
bende rock müzik dinlemeye haluk levent ve mor ve ötesiyle başlamıştım..sene 95ti..küçücüktüm ufacıktım
viya
Tarih 6 Mart 2007 22:45
Banlı
Yaş: 20 Cinsiyet: Erkek Burç: Oğlak Nerden: İstanbul Kayıt: Mart, 2007 Meslek: Müzik Mesajlar: 191
Haluk Levent...
Türkiye'yi rock sounduyla kaliteli müzik dinlemeye iten, müziğindeki samimiyetiyle rock'ı sevdiren ve tarzıyla bireylere müzik kişiliği veren ilklerden birisi.. harika bir insan...
zizemm
Tarih 12 Mart 2007 14:20
Üye
Üye
Yaş: 16 Cinsiyet: Bayan Burç: İkizler Nerden: Samsun Kayıt: Mart, 2007 Meslek: öğrenciii Mesajlar: 94
bende ilk olarak haluk levent ve şeboyla başlamıştım hatta haluk levent dinlemeye başlamamın bi hikayesi bile var ilkokuldayken tamda doğum günüm olan günde haluk levent konseri vardı üstümde pembe tüllü bir elbise o zaman tek hayalimiz prenses gibi görünmekti saçımı da zorla yaptırtmıştım gelin topuzu sonra haluk leventin yanında buldum kendimi böyle başladı işte bana şarkı söylemişti doğum günü hediiyesi....
viya
Tarih 13 Mart 2007 19:30
Banlı
Yaş: 20 Cinsiyet: Erkek Burç: Oğlak Nerden: İstanbul Kayıt: Mart, 2007 Meslek: Müzik Mesajlar: 191
çok eğlenceli geçmiş olsa gerek..
Ozaman kaç yaşındaydın sen bakim ?
zizemm
Tarih 14 Mart 2007 12:09
Üye
Üye
Yaş: 16 Cinsiyet: Bayan Burç: İkizler Nerden: Samsun Kayıt: Mart, 2007 Meslek: öğrenciii Mesajlar: 94
ya aslında bilmem ki eğlenceliydi diyebililiriz ama benim o zaman alakam yoktu ki halukla zaten o zamandan sonra beni koparan haluk levent kucağıma yattı diye din hocam kızmıştı bende sizin kucağınıza yatsa sizde izin verirdiniz dedmiştim kızmıştı hoca... tabi 3. sınıftamıyım neyim o zaman!!
musacan1992
Tarih 14 Mart 2007 16:28
Banlı
Yaş: 17 Cinsiyet: Erkek Burç: Boğa Nerden: İzmir Kayıt: Şubat, 2007 Meslek: ögrenci Mesajlar: 113
8-9 yaşlarında izmir bostanlı açık hava konserinde kaybolmuştum sahneye çıkıp ablamla annemi anons ettiler haluk leventle tanışmıştım
TOPRAK
Tarih 14 Mart 2007 18:38
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
haluk leventle bir tanışma hikayeside benden..:)ilkokuldaydım sanırım..babam konseri organize edenlerin arasında olduğu için kulise gitmiştim..adımı çok beğenip kızım olursa adını melis koyucam demişti..şimdiki eşide o zaman yanındaydı oda beni çok sevmişti..
musacan1992
Tarih 14 Mart 2007 18:52
Banlı
Yaş: 17 Cinsiyet: Erkek Burç: Boğa Nerden: İzmir Kayıt: Şubat, 2007 Meslek: ögrenci Mesajlar: 113

foruma fikir katıcak,üyeler tarafından katılım sağlanacak yorumlar yapınız (TOPRAK)
1. sayfa (Toplam 7 sayfa)
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sonraki