şeboist :: şebnem ferah fan sitesi  
www.seboist.com © 2005-2008  

Şebnem Ferah
Forum Anasayfa ~ Röportajlar ~ Haftalık Dergisi Şebnem Ferah'la Röportaj
Yazar Mesaj
Hazal
Tarih 18 Ağustos 2007 12:35
Mesaj konusu Haftalık Dergisi Şebnem Ferah'la Röportaj
Görevli
Görevli
Yaş: 17 Cinsiyet: Bayan Burç: Başak Nerden: İstanbul Kayıt: Mart, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 747
Geçtiğimiz hafta dördüncü albümü "Kelimeler Yetse..."yi yayınlayan Şebnem Ferah,albüm sonrası ilk röportajını Haftalık'a verdi.
Şebnem Ferah son birkaç yıldır bu ülkede ayrılık acısı yaşayan kadınların sesi oluyor şarkılarıyla. Hemen her kadının yaşayabileceği tatsız durumlar onun başından da geçiyor. Her defasında ayakta kalma mesajı veriyor insanlara.
"Perdeler" albümünden sonra alışık olmadığımız bir sessizliğe gömüldün.Neler yaprın?
Hayatımda son yıllarda üst üste ve beklenmedik tecrübeler yaşamıştım. Malesef "Perdeler" albümünü tam çıkardığım szamanlarda bütün bu deneyimlerin beni çok yorduğunu farkettim. İçim çok doluydu.Bu dönemde biraz dinlendim.Bol bol film seyrettim.18-19 yaşlarında genç bir kızken dinleyipte beni heycanlandıran ne kadar eski albüm varsa hepsini teker teker ders çalışır gibi dinledim.Çünkü heyecanımı,sevgimi yeniden ve daha da güçlendirmek istiyordum.
Çıkış parçalarında hayatının dönüm noktalarını ifade eden sözler var.Bu tesadüf mü yoksa tercih mi?
Tesadüf.Ama tabikii hayatının dönüm noktalarını dile getirmeye çalıştığın şarkılar belki daha güçlü bir yoğunluk barındırdığı için kendiliğinden diğer parçalara göre daha güçlü oluyor.Ben şarkı söylerken sadece sesimle değil,bütün benliğim ve bedenimle şarkı söylemeyi tercih edenlerdenim.Böyle olunca bünyende derin izler bırakmışsa,onları anlattığın şarkılar daha güçlü oluyor sanırım.
Albümdeki şarkılar belli birine mi yazıldı?
Albümdeki şarkıları birini düşünerek değil,en çok kendimi düşünerek yazdım.Ben böyle sorular için biraz utangacım.Her şeyin şarkılarda yeterince belli olduğunu düşünüyorum.
Aşık olduğun zamanlarda yaratıcılığın körükleniyor mu?
Acı çektiğim zamanlarda çok daha iyi konsantre oluyorum.Yaratıcılık denen şey büyük ihanetlerde bulunmazsan insanı kolay kolay terketmez ama ben acıların insanı olgunlaştırdığına inanıyorum.O zaman herkesin acılarını daha kolay algılıyorsun.Bu da bence müzikte önemli bir şey. Çünkü sadece içinden gelen şeyi yaparak ve inandığın gibi çalışarak başarılı olma ihtimalin güçleniyor.
İlk albümünde daha güçlü bir kadın portresi çizmiştin.Oysa ki sonraki albümlerinde ayrılık sonrası büyük üzüntü yaşayan kadın kimliği var...
İlk albümümün şarkılarını yazarken 22-23 yaşlarındaydım.Pek bir şey yaşamamışken güçlü olmak kolaydı. Ama hayatı yaşadıkça güçlü kalmak daha zor. Bence ikinci,üçüncü ve son albümümdeki tavrım daha güçlü bir kadın ait,çünkü güç dediğimiz şey sadece içimizde.İçinden gelen her şeyi,güçsüz olduğunu itiraf edebilmekte güçlü bir tavır bence.
Müzik yapmayı bırakmana ne sebep olabilir?
Müzik yapmayı bırakmama hiç bir şey sebep olamaz.Ama zorunluluk gibi hissettiğim gün albüm yapmayı bırakacağım.
  Kullanıcının profilini görüntüle
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)