| Forum Anasayfa ~ Albümler ~ Perdeler |
| Yazar |
Mesaj |
En beğendiğiniz "Perdeler" şarkısı
| Sigara |
|
[ 42 ] 35% |
| Aşk |
|
[ 7 ] 5% |
| Sil Baştan |
|
[ 26 ] 22% |
| Nereye Kadar |
|
[ 2 ] 1% |
| Perdeler |
|
[ 12 ] 10% |
| Günaydın Sevgilim |
|
[ 1 ] 0% |
| Dünya |
|
[ 9 ] 7% |
| Saatim Çalmadan |
|
[ 10 ] 8% |
| Korkarak Yaşıyorsan |
|
[ 8 ] 6% |
Toplam Oylar : 117 |
|
| spidermanx |
 23 Ağustos 2007 21:36
 Re: Perdeler |
|
|
Banlı
Meslek: Öğrenci
|
|
kesinlikle sil baştan başlamak gerek bazen |
| |
|
| |
 |
| sinan |
 24 Ağustos 2007 04:51
|
|
Site Admin
|
yani bir de şebnem ferah hayranı olarak "çalıntıymış" diyorsunuz ya helal. siz şebnem ferahın görüşünü aldınız mı ? pekala plak şirketinin basım hatası olabilir. kartları hazırlayan elemanın dikkatsizliği olabilir. şebo biliyorsunuz ki genelde kendi şarkı sözleri ve müziklerini kullanıyor. alışkanlıktan o şarkıya da "söz-müzik:şebnem ferah" yazılmış olamaz mı yani?
ayrıca şiire gelince, orjinali yabancı bir dilde yazılmış. çeviri yapınca yazı size ait olmuyor ama yine de türkçeye çevrilmiş halindeki ruhu çeviriyi yapan sağlamış (şebnem mi yazmış bilmiyorum)
tam olarak araştırmadan bir daha bu tür şeyleri yapmayalım. şebnem ferahın bu konudaki varsa görüşlerini araştırın öncelikle. (bu uyarı sadece şebnem ferah ile ilgili konularda değil, tüm konularda geçerli. birşey söylerken -hele hele "çalıntıymış" gibi ciddi ithamlarda- kaynağınız sağlam ve kesin bilgi içersin. |
| |
|
| |
 |
| SeBoDeLiSi |
 24 Ağustos 2007 12:34
|
|

Forum Demirbaşı
|
bencede şebnem ferahın böyle birşey yapmısı imkansız bence |
| |
|
| |
 |
| mavinintutkusu |
 25 Ağustos 2007 01:09
|
|

Üye
|
|
Bu konuda şebomun alakası bile yoktur.Asıl bu şekilde yazılar yayımlayanlar şebomuzu çekemeyenler.Arkadaşlar bu tür kulak asmayın. |
| |
|
| |
|
| Engin |
 25 Ağustos 2007 10:58
|
|
Banlı
|
İmkanı yok ayıp böyle bir suçlama olması Şebnem Ferah hiçbir şekilde çalmaz, zaten ihtiyacı yok Mantıksız ve düşüncesizce boş bir iddaa |
| |
|
| |
 |
| spidermanx |
 25 Ağustos 2007 15:06
|
|
Banlı
|
Ben de Şebnem Ferah gibi bir sanatçının bişey çalma girişiminde bulunmayacağına inanıyorum.Elimde kesin bir kanıt yok ama şebnem ferah böyle bişey yapmaz ortada bir yalnış anlama olabilir. Bunlar gelip geçer yeter ki açık olsun perdeler: |
| |
|
| |
 |
| Hazal |
 25 Ağustos 2007 16:52
|
|

Görevli
|
|
arkadaşlar hepiniz bana tepki göstermişsiniz ama benim orda söylemek istediğim çanlıntı olduğuna dair bir haber okumam orda bende söyledim böyle bir şey konduramam diye. bu "çalıntı" kelimesi benim yakıştırmam değil sadece bir haber.. olay budur. isteyen herkesle şebnem ferak konusundaki hayranlığımı tartışabilirim...... |
| |
|
| |
|
| efsan |
 25 Ağustos 2007 16:53
|
|

Site Ahalisi
|
bana da bir mail gelmişti zamanında, bu şarkının sözlerinin şebneme ait olmadığı konusunda. o dönem merak edip araştırmıştım. benim gibi konu hakkında doğru bilgiye ulaşmış bir başka arkadaşımın yazılarını kopyalıyorum sizlere;
''
-bu şebnem ferah’ a ait bir şiirdir ve zamanında internette zincir mail yolu ile nietzche’ nin salome’ ye yazdığı bilgisi ile hızla yayılmıştır. kimin, neden hangi motivasyonla böyle bir şey yaptığını kestirmek güç, mantıklı ya da mantıksız bir sebebi vardır elbet ama internetteki hızlı aktarımla kısa sürede bir takım köşe yazarları dahil çok sayıda kişinin mail hesabına ulaşmıştır.
-insanı büyüleyen ve takdir edilesi bir şiir olduğu için de çeşitli forumlarda da yine nietzsche imzası ile paylaşılmıştır.
-şiirin internet dışında yazılı bir kaynağı yoktur.
-internetteki kaynakların hepsi de türkçe olup 2001 yılı sonrasına dayanmaktadır.
-google da şiirin almanca ve ingilizce formundaki kelimeler aratıldığında tek bir sonuca ulaşılamamaktadır
-pek güvenilir bir kaynak olarak gösterilen antolojideki pdf formatındaki nietzsche e-book' ta aynı şiir “ nietzsche”, “salome’ye” ve “öyle bir hayat yaşıyorum ki” şeklinde 3 ayrı isimle bulunmaktadır. bir şiir ya isimsizdir ya da çok özel durumlar dışında sadece bir ismi vardır. böyle dalga geçer gibi kafanıza göre isimlendiremezsiniz. ve antoloji bu konuda yapılan şikayete halen daha tenezzül edip cevap vermemiştir.
- http://www.nietzsche.at/gedichte.htm
almanca içerikli sitede, nietzche’ nin böyle bir şiiri bulunmamaktadır. ''
hatta nietzschecircle sitesi editörü özlem de nietzsche'nin böyle bir şiirinin bulunmadığını söylemişti bana. keza 'nietzsche ağladığında' kitabının yazarı irvin yalom da 'bu nietzsche tarafından yazılmış olamaz,araştırmalarım boyunca hiç görmedim' sözleriyle bunu doğrulamıştır.umarım 'çalıntı' olduğu iddiaları karşısında kafalarında soru işareti oluşan arkadaşlarıma yardımcı olabilmişimdir.. o dönem çok kişiyle tartışmıştım. biraz fazla hassasım da bu konuda |
| |
|
| |
|
| SeBoDeLiSi |
 25 Ağustos 2007 17:00
|
|

Forum Demirbaşı
|
sağol efsan şebo yaşadıkları müzikle ifade ediyor..Şebonun çalması imkansız..ihtiyacı yok .. internette bu tür yazılar yayılıyor araştırmadan birşey söyleyemeyiz. efsan ablamız araştırmış doğru sonucu bulmuş yine,herzaman Şebo mükemmel... |
| |
|
| |
 |
| efsan |
 25 Ağustos 2007 17:07
|
|

Site Ahalisi
|
rica ederim. ortada bir yanlışlık var; e doğruyu paylaşmak en güzeli
hazal aslında tepkimiz sana değil bu asılsız sözleri ileri sürenlere. lakin buraya onları yazan sen olduğun için sanırım, senin üzerinden tepkilerimizi sunduk. ben eminim en az benim kadar şebnemi sevdiğine
iyi ki varsın şebom |
| |
|
| |
|