şeboist :: şebnem ferah fan sitesi  
www.seboist.com © 2005-2008  

Şebnem Ferah
Forum Anasayfa ~ Konserler ~ Sebnem FERAH "unplugged"
Yazar Mesaj
Hazal
Tarih 1 Eylül 2007 20:20
Mesaj konusu Re: Sebnem FERAH "unplugged"
Görevli
Görevli
Yaş: 17 Cinsiyet: Bayan Burç: Başak Nerden: İstanbul Kayıt: Mart, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 763
arkadaşlar 1. katagoride hala bilet varmış dün akşam biletix e baktım ve şok oldum çünkü ben 2. katagoriden almıştım 1. katagoride olmadığı için. eğer ilgilenen arkadaşlar varsa 1. katagori boş arkadaşlar
  Kullanıcının profilini görüntüle
TOPRAK
Tarih 1 Eylül 2007 23:10
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
Yaş: 22 Cinsiyet: Bayan Burç: Kova Nerden: Eskişehir Kayıt: Şubat, 2007 Mesajlar: 969
Sezen Aksuyla 4 Temmuz;da başlayan Turkcell Yıldızlı Gecelerin son konseri Şebnem Ferah Unpluggeddı. Bodrum Antik Tiyatronun enfes ortamında Şeboyu izlemek üzere geçtiğimiz haftasonu düştük Bodrum yollarına.

Akşam 21.15te Antik Tiyatro;ya vardığımızda gün boyu ısınan taş koltukların bir "alttan ısıtmalı Antik Tiyatro" ambiyansı yarattığını gördük. Sağ olsun o gece Bodrum da hiç mi hiç esmiyordu. Malumunuz Antik Tiyatroda olduğumuzdan birer minderden gayrı bir şeyimiz de yoktu. Yani sırtımızı bir yere yaslamak icap etse oturduğumuz taşın arkalığı olmadığından; yaşlılıktı, bel ağrısıydı derken arkadaki seyircinin dizlerine yaslanmak için izin almamız da icap edecek. Takdir edersiniz ki, konser boyunca böyle bir şansımız olmadı. Alttan ısındık, üstten terledik, belimiz ağrıdı, sırtımız ağrıdı ama hepsine değdi inanın.

Bundan bir süre önce İstanbul Harbiye Açıkhava Tiyatrosunda izlediğim Şebnem Ferah Senfonik Konseriden sonra bu unplugged (akustik) konseri de ziyadesiyle merak etmekteydim. Her şeyden önce Şebnemin yaptığı işe saygısını biliyorum. Bu tip konsept konserlere, nasıl canını dişine takıp da hazırlandığını biliyorum.

Tamamen bir evin salonu gibi düzenlenmiş sahneye 4 yaylı ve gitarist Can Şengünün de katılımıyla kalabalık bir kadroyla çıktı Şebnem. Bakınız fark işte burada; o 4 yaylıyı koymasanız kimse "Aa yaylı olmadan unplugged mı olur" demez, diyemez. Çıkarsınız tüm enstrümanları çevirirsiniz akustik versiyonlarına, çalarsınız şarkıları, olur biter. Ne takviye gitariste ihtiyaç vardır ne de yaylılara... Ama dediğim gibi, Şebnem yaptığı işi önce kendine beğendirmek istiyor. Galiba onu Şebnem Ferah yapan da bu...

ŞEBOİSTLER DE ORADAYDI

O gece Antik Tiyatro büyük bir çoğunluğunu kızların oluşturduğu çok genç bir izleyici topluluğu tarafından hıncahınç doldurulmuştu. Şebnem hayranları tamamen kendilerine has ve organizedir. Şeboya sevgilerini anlatan dövizler açarlar, sahneye laf atarlar, bağırırlar. Başta seboist.com olmak üzere bir dolu hayran platformu vardır internet ortamında. Şebnemin genç kız hayranlarının gözünde bir rol model olduğunu, erkek hayranlarınca bir ablanın sevildiği kadar sevildiğini o gece bir kez daha gördüm. Gene konsere renk kattılar, var olsunlar.

"Fırtına" ile başlayan Şebnem Ferah; "İyi Gün Dostlarım", "Üvey", "Artık Kısa Cümleler Kuruyorum", "Sana Bilmediğin Bir Şey Söyleyemem" gibi, konserlerinde çok sık çalmadığı parçalarını da yorumladı.

Özellikle kimi çok sert ve hızlı şarkılarını yumuşak baladlara dönüştüren düzenlemeleri, yaylı partisyonlarının bu kadar özenle yazılmış olması, orijinalinde akustik olan kimi gitar partisyonlarının bile bu konsepte özel olarak yaylılara çaldırılması hazırlık aşamasında işe ne kadar büyük emek verildiğinin kanıtıydı.

Yaylıları, hem enstrümanistlikleri hem de grupla olan uyumlu halleri sebebiyle ayrıca tebrik etmek isterim. Hele hele akustik çalmaktan sıkılıp sık sık gitarıyla yanlarına gelip kafa sallayan Metinle kurdukları bağ tam seyirlikti. Bilenler bilir Pentagramın da gitaristi olan Metin tam bir sahne adamıdır...

Metinden söz etmişken, konuk gitarist Can Şengünün adını anmamak olmaz. Açıkçası konserde beni en çok şaşırtan unsurlardan biri de Can Şengündü. Gitaristliğine, ustalığına kimse bir şey diyemez de; grupla kırk yıldır birlikte çalıyormuşçasına gösterdiği uyum ve pozitif enerjisiyle açıkçası yapılan işe büyük değer kattı. Metinle de süper bir ikili oldular.

Hiç mi eleştirin yok kardeşim, övüp duruyorsun diyecek olursanız, şöyle diyeyim: Konser biraz uzun. Öte yandan helal olsun, 2 saat tabanca gibi çaldılar ama bence 90 dakika artı bis yeterli olurmuş. Konser öyle uzun sürdü ki, o coşkulu kalabalık "çağırsak bile gelmezler artık" diye düşündü ve bis olmadı örneğin.

İstanbulda olanlar için "konseri kaçırdık vah tüh" demeye ne hacet; Şebnem Ferah, unplugged konseriyle 8 Eylülde Harbiye Açıkhavada. Bence bu kez kaçırmayın.

Tolga AKYILDIZ / Hürriyet
  Kullanıcının profilini görüntüle MSN Messenger
sinan
Tarih 2 Eylül 2007 00:03
Site Admin
Yaş: 23 Cinsiyet: Erkek Burç: Oğlak Kayıt: Şubat, 2007 Mesajlar: 1144
toprak çok teşekkürler :) tolga beye de sitemiz adına teşekkür ederiz

ps.(yalnışlıkla da yazmış olsa :p)
denizkizi
Tarih 2 Eylül 2007 11:36
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
Yaş: 17 Cinsiyet: Bayan Burç: İkizler Nerden: Konya Kayıt: Şubat, 2007 Mesajlar: 556
bu haber gerçekten süper
SeBoDeLiSi
Tarih 2 Eylül 2007 12:25
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
Yaş: 14 Cinsiyet: Bayan Burç: Boğa Nerden: Eskişehir Kayıt: Haziran, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 754
evet süper olmuş
rockforever90
Tarih 4 Eylül 2007 19:36
Yeni Üye
Yeni Üye
Yaş: 18 Cinsiyet: Erkek Burç: İkizler Nerden: İstanbul Kayıt: Eylül, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 3
ben gidiyorum herkes gelsin rock konserleri süper oluyor ya

ben evanescence konserine de gittim şebnem de oradaydı

süperdi
onu ilk kez canlı olarak orda görmiştüm
sebocuyum
Tarih 5 Eylül 2007 14:54
Üye
Üye
Yaş: 13 Cinsiyet: Bayan Burç: Koç Kayıt: Eylül, 2007 Mesajlar: 73
maalesef gidemiyorum şebomun konserine...keşke gitsem ama istanbulda oturmuyorum tek başıma gidemem abimin de işleri varmış off off...
Hazal
Tarih 7 Eylül 2007 12:16
Görevli
Görevli
Yaş: 17 Cinsiyet: Bayan Burç: Başak Nerden: İstanbul Kayıt: Mart, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 763
arkadaşlar yarın büyük gün . ama sitemizden giden yok mu bir görüşme ayarlayamadık bir türlü????????
spidermanx
Tarih 7 Eylül 2007 12:25
Banlı
Yaş: 19 Cinsiyet: Erkek Burç: Yengeç Nerden: Bursa Kayıt: Temmuz, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 245
Ben geliyorum beni yaz
Soygaz
Tarih 7 Eylül 2007 12:48
Forum Demirbaşı
Forum Demirbaşı
Yaş: 15 Cinsiyet: Bayan Burç: İkizler Nerden: İstanbul Kayıt: Temmuz, 2007 Meslek: Öğrenci Mesajlar: 702
ben de gidemiyorum...:'(
4. sayfa (Toplam 7 sayfa)
Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sonraki