Forum Demirbaşı
|
1) Forum bir chat odası değildir.... Okuyan kişiler yazdığınız mesajlardan birşey alabilmelidirler. 2-3 kişi arasındaki sohbet türü mesajlara izin verilmeyecektir. Forumlarda birbirleriyle kişisel atışmalara girenler, mesajlara gereksiz ve alakasız cevap verenler, konuyu saptıran ve ortamı seviyesizleştiren üyelerin mesajları silinecek ve uyarılacaklardır.Forum ile chat arasındaki fark; forumda yazılanların o an uçup gitmemesi, aylar yıllar sonra bir başlıktaki mesajların okunabilmesidir. Dolayısı ile kayda değer içerikli olması gerekir mesajların. 3 ay sonra bir kişi "xxx" başlığını okurken sizin o konuyla ilgili görüşünüzü anlayabilmeli... herhangi bir başlığa; (sanatçı, aktivite vs...)
"muhteşemm..."
"+1 " "+10 " "+100 " "+1000 "
"çok kötü"
"süper "
"kesinlikle"
"sana katılıyorum/katılmıyorum" vb...
gibi okuyucuya hiçbir şey kazandırmayacak mesajlar atmak yasaktır. Sadece yazmak için yazılmış 1-2 kelimeden oluşan yorum cümlelerle forumda kirliliğe neden olmayın... Gereksiz yere mesaj atanlar eğer gerekirse uyarı almadan siteden uzaklaştırılabilirler.
2) Anket türü başlıklar açmak yasaktır. Örneğin "şu an ne düşünüyorsunuz, "şu an ne dinliyorsunuz" "şu an okuduğunuz kitap" şeklinde anlık tatminler için açılan başlıklar silinecek başlığı açanlar uyarılacaktır
3) Forumlarda en çok dikkat etmeniz gereken şey ise yazım ve anlatım tarzınızdır.Türkçe cümleler kurarken alfabemizde olmayan hafleri (w,q,x) kullanmayın ve kelimeleri anlaşılmaz şekillere sokmayın. Evet yerine ewt, güzel yerine güsel, değil yerine diil, gelio, gidio, walla, iidir, ii… vs. gibi Türkçe dışı atraksiyonlara denemeyin. Ayrıca “manyak güzel, pislik…vs gibi abartılı tepkiler vermeyin…Sizden mükemmel derecede edebi bir dil ve tüm dil kurallarına yüzde yüz uymanız, metninizde aruz ölçüsü kullanmanız beklenmiyor, ancak en azından Türkçe kelimeleri değiştirmeyin...
Ayrıca BiR BüYüK bİr kÜçÜk, tamamı bold, TAMAMI BÜYÜK, renkli yazılar yazmayın. Kasıtlı olarak Türkçe'yi bozmayın...
4) Telif hakkı bulunan müzik dosyasına link vermek, bunları barındıran korsan cdlerin satışını forumda veya özel mesaj ile yapmaya çalışmak veya her türlü yazılım crack/serial paylaşımı, kısacası korsan yasaktır
5) Herhangi bir kişi yada eser ile ilgili başlık açıp sadece "evet ne düşünüyorsunuz?", "başka söze gerek var mı buyurun yazın", "bu grubu dinleyen var mı?" gibi girişler yapmayın. Mutlaka başlık konusu ile bilgi verip kendi görüşlerinizi de belirtin. Bilginize güvenmiyor iseniz başlık açmayın, açtırmayın...
6) Başlık metinlerinde başlığın başına sonuna " , *, ! -, gibi işaretler koymayın ve başlık metninin tamamını BÜYÜK harflerle yada BüYüK KüÇüK harflerle yazmayın. "Creed", ***Led Zeppelin*** , NirVaNa!!! ===>Buraya Bakın!!!<=== gibi atraksiyonlar yapmayın. Sadece grubun ismini yazın. Duman şeklinde.
7) Forumda herhangi bir başlıkta yönetim tarafından değiştirilme silinme yada bir tavırdan dolayı şikayetiniz var ise tepkinizi o başlıkta verip konuyu dağıtmak yerine; özel mesaj ya da msn / icq ile forum yöneticilerine iletin ki problem yaşamayalım
8 )Forumlarda sadece site tanıtımı yapmak için başlık açmak yasaktır. başlıklarda sanatçı, grupla ilgili herhangi bir link verilebilir fakat ayrı olarak link için başlık açmak saçma ve yasaktır...
9) Hastayım sana, aşkımsın, hayatım, benimle evlenir misin,” gibi cümleler kullanmayın. Burayı takip edenlerin başında sitenin isim şahsı olduğunu ve yazılanların herkes tarafından okunduğunu unutmayın. Saygı unsurları taşımayan her türlü yorum tarafımızca silinir. Yorumlarda saygı esastır. Aksi takdirde siteden uzaklaştırılabilirsiniz
10) Siyasi, dini ve geyik içerikli muhabbet etmeye veya tartışma çıkarmaya vesile olabilecek başlıklar açmak kesinlikle yasaktır
Bu kuralları sitemiz üyeleri kabul etmiş sayılacaktır.. |
| |
|